Sayfa 29 / 50 İlkİlk ... 19272829303139 ... SonSon
841 ile 870 arası toplam 1479 sonuç

Konu: Galatasaray SK

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Aykut'u filan bırakılımda kesin olarak ; Baros'un , Finishing'de ciddi bir artıs yada bir artıs olacak mı ?
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    @extensor vbmenu_register("postmenu_1379217", true); ;

%100 haklısın , Aykut'un çizgiden ayrılmayarak yedirttigi goller haddini aştı artık.Bunun içime oturanı ise geçen sene Sivas'ta , hakan adamın önünü marke ederek , Aykut'un topu almasını bekledi ne oldu açılmadı sonra açıldı golüde yedi çok golü var öyle , De Santcis öyle degil mesela her pozisyonun içinde her an çıkarak bütün topları alıyor , Orkun'da fena degil o konuda , Ama Aykut'un refleskleri gerçekten çok kuvvetli , beklenmedik anda harika kurtarıslar yapıyor tekeksik yönü seninde belirttigin gibi çizgi zaafı , Aykut bu özelligini geliştirirse Milli Takımı'nda kalesini koruyabilir.
    Last edited by Alicanfmfan : 03.Şubat.2009 at 23:54 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Kulübesine bağlanmış köpek gibi..Çıııııııııııııııııııkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk demekten dilimde tüy bitti..

Nesil
    2006
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Kusura bakmayın ama şu bakışınız tamamen fanatiklik.
    yaptığım yorum fanatikliğin dik alası hatta.Ama 4 gol atmış güiza'nın bitiriciliğinin hala 18'de kalmasında ısrar etmek ne oluyor bende onu çözemiyorum.Bari Lugano'ya da 18 bitiricilik verinde tam olsun ne de olsa attıkları gol sayıları aynı.Oynayabileceğim bir Galatasaray'ı oyunda görmek ve istemek en doğal hakkım.Çok çabuk sakatlanan Lincoln ve Kewell,bir türlü gerçek performansına ulaşamayan sözleşmesi bittiğinde serbest bırakırsam ortada kalan bir Arda,istikrarsız barış,mehmet topal orta sahası,35'lik carlos eski günlerinden resitaller sunarken süper profyosonel Emre Aşık 2. lig topçusundan farksız.

Ben fanatik bakışımla mutluyum peki ya siz?

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by 03Gs1905 View Post
    yaptığım yorum fanatikliğin dik alası hatta.Ama 4 gol atmış güiza'nın bitiriciliğinin hala 18'de kalmasında ısrar etmek ne oluyor bende onu çözemiyorum.Bari Lugano'ya da 18 bitiricilik verinde tam olsun ne de olsa attıkları gol sayıları aynı.Oynayabileceğim bir Galatasaray'ı oyunda görmek ve istemek en doğal hakkım.Çok çabuk sakatlanan Lincoln ve Kewell,bir türlü gerçek performansına ulaşamayan sözleşmesi bittiğinde serbest bırakırsam ortada kalan bir Arda,istikrarsız barış,mehmet topal orta sahası,35'lik carlos eski günlerinden resitaller sunarken süper profyosonel Emre Aşık 2. lig topçusundan farksız.

1. Lincoln ve Kewell gerçek hayatta çok sakatlanmıyorlar mı?
    2. Arda oyundaki en iyi Türk kanat oyuncusu 9.0.2 datasında, Tekniği, Driplingi 18 civarı, zaten kısa sürede 20ye çıkartmak mümkün. İlla Messi ile Ronaldo ile bir mi yapılması lazım?
    3. M. Topalın fiziksel özelliklerinde, çabukluğunda, çift ayaklı dmc büyük liglerin büyük takımlarında yok, hele son Sivas maçlarını izledikten sonra sizin gelip düşürülsün demeniz lazım.
    4. Barışın hangi özelliği kaç da mesela kaç olması lazım merak ettim.
    5. Carlos sonuçta bir futbol efsanesi, özellikleri 18-19-20lerden düştüğü için 14-15lere geldi anca. Emre Aşık asla o seviyede bir yıldız olmadı ki yaşının getirdiği düşüşler sonunda bile günümüzün kaliteli stoperleriyle aşık atsın. Galatasarayın 4. stoperi Fenerbahçe-Beşiktaş-Trabzonun as stoperleriyle aynı seviyede olsun istiyorsanız o başka.
    6.Baros başlarda bitiricilik gerektirmeyen goller (boş kaleye yuvarlamalar, penaltılar) atıyordu, ama özellikle ilk devre sonlarındna itibaren gayet güzel plaseler de vurmaya başladı. Elbette abartılan gibi 16lara çıkmaz ama 12 de çok az. Kendi görüşümü belirtecek olursam 14 gayet iyidir, 15 de pek sırıtmaz. Elbette bu ca-pa dengesi içinde değerlendirilmeli. bazı oyuncuların daha sezonun ilk haftasında özellikleri artıyor. Barosun da mesela 14le başlayıp sezon içerisinde 15e çıkabilecek şekilde ayarlansa gayet iyi olur.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

senin fanatiklik bakışınla birlikte sana mutluluklar diliyoruz... ama fanatik yorumlarınla kimseyede bişey anlatamazsın...kendin çalar kendin oynatsın...

şuan oyunda Galatasarayın kadrosu gayet iyi .... en iyi orta saha Galatasarayda...fenerbahçeyle 130 küsür pa lık uğur boralla oynuyorum ben sana 170 pa lık arda yetmiyor...

oynamayı bilen adam için de başarılamayacak şey yok..ama sen bu kadroyu adam edemiyorsan çözümü kendinde ara..

bu arada guizaya çattınız çattınız roberto carlos tan ne istiyorsunuz..gerçekte de azcık izliyorsan fenerbahçenin geriden çıkardığı topların yarısını carlos çıkarıyor...ama izlememmişsin belliki...

gerçi izlesen ne olacak fanatiklik yaparsın onada...

bu yazıyı galatasaray araştırmasını eleştirdiğin için yazmadım ama galatasarayı eleştirirken yine carlos gibi fenerbahçeli oyunculara çattığın için yazıyorum...

sen ve senin gibi bir kaç kişi sürekli fenerbahçeli oyunculara sataşmayı alışkanlık haline getirdi...

kendinize gelin yazı yazarken...
    BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR

Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
    Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
    Şeyh Edebali

Nesil
    2006
    Yer
    Karabük

Sonuç olarak Baros'un özellikleri acilen arttırılmalıdır...Ayrıca Servet'in top kapması 12 bu durumda diğer özellikleri ne olursa olsun bir işe yaramıyor ve de ayrıca Orkun'un özellikleri abartılmış bende liverpool bile istiyordu listeye koyunca bu hatalar da düzeltilirse mükemmele yakın bir oyun bizleri bekliyor

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Ya herkes isyan edip duruyo Galatasaray'a açayım bakayım bir kariyer. Bakalım ne yapacağım. Bu isyan edenlere önerim: Data editördür. İstediğin oyuncunun istediğin özelliğini artırırsın düşürürsün...
    I'm back...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Baros için 14-15 bitiricilik ideal olur..Attığı goller boş kaleyeymiş bak sen..
    Son attığı golde çiviledi kaleciyi..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Arkadaşlar Baros için 12nin az olduğunu düşünenlerdenim ancak 10 golü geçemiyor diyenlere de katılmıyorum çünkü bende oynadığı zamanlarda iyi gol atan bir golcü olabildi. Ancak gözlemlediğim kadarıyla girdiği pozisyonlarda çok kaçıran bir Baros var, yani ne kadar çok pozisyona sokarsanız o kadar çok gol atıyor ama çok fazlada kaçırıyor. Formda ise iyi ama değilse saç baş yolduruyor.

En önemli nokta ise şimdi resimleride koyacağım, o kadar gole rağmen ratingleri düşük yani genelde maçlarda çok kötü oynuyor ama gerçekte gol atamamasına rağmen, hemen hemen her maçta yaptığı boş koşular, doğru zamanda doğru yerde olması işe yarayan özellikleri ama oyunda gol atamayınca çok kötü bir puan alıyor.

Resimlerden önce 2 sezon GSda kaldığım süredeki Barosun istatistiklerini ekledim. Ondan sonra başka takıma gittim çünkü. Ve oyun oynadığım zamanda 9.02 yoktu yani 9.01 ile oynanmışbir oyundur bilginize.

Burada Finishing 13 olması lazım, ama şu anki haliyle 12yi değilde 14 ya da 15 iyi olur düşüncesindeyim..

1. sezon Milan Baros

2. sezon Milan Baros

Last edited by mkkadi : 04.Şubat.2009 at 14:13 Reason: Resimler Düzeltildi

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

901 den zaten Finishing 13'yü yanılmıyorsam
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

evet 13tü ve 0.2de 12 ye indi..off the ball ve teknik arttı yanılmıyorsam..

Baros boş kaleye atıyor diyenler varsa 28.sayfadaki yazımı okuyabilirler.

http://forum.turksportal.net/vb/show...&postcount=822

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by zemlinskis View Post
    Sonuç olarak Baros'un özellikleri acilen arttırılmalıdır...Ayrıca Servet'in top kapması 12 bu durumda diğer özellikleri ne olursa olsun bir işe yaramıyor ve de ayrıca Orkun'un özellikleri abartılmış bende liverpool bile istiyordu listeye koyunca bu hatalar da düzeltilirse mükemmele yakın bir oyun bizleri bekliyor
    hayırdır savaş falanmı çıktı kuru kuru yazmışsın barosun bütün özellikleri mi artmalı.

barosun 14 bitiricliği olursa çok süper ve gerçekçi olur hızı artabilir bende katılıyorum bunu belirten arkadaşlara.hız ve hızlanması 1 er puan artmalı bence.

servet yorumunu garipsedim açıkçası top kapması 12 diye diğer özellikler sıfırlanıyorda yoksa benim mi haberim yok.servette tereyağından kıl çeker gibi bir top kapma yeteneği mi var.var diyorsan yalan söylüyosun yok diyorsan 12 ye 13 e razı olacaksın.ya da data editörü açmalısın.

ardayı hala beğenmeyenler mi var yoksa ben ardayı devre arasında 28 milyon dolara valenciaya sattım peşinde.arsenal,atletico,bayern munich gibi klüpler vardı.ardayı gerçekte 28 milyon dolar üstü bir fiyata satalım o zaman o fiyat kadar değeride özellikleride artar oyunda.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

9.0.2 de Baros 150 PA mı ?

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

ardanın profılı ılk temas ve 1-2 ozellık harıc yapılabılecek en ıyı profıl daha neresı artıcak zaten 174 pa var 1-2 seneye star oluyo ama pası 178-180 arası yapılabılır obertanların hatem ben arfaların 185 aldıgı yerde arda 180 ı bulur oda onlardan yasca buyuk oldugu ıcın ......

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by RIDVAN TLM View Post
    ardanın profılı ılk temas ve 1-2 ozellık harıc yapılabılecek en ıyı profıl daha neresı artıcak zaten 174 pa var 1-2 seneye star oluyo ama pası 178-180 arası yapılabılır obertanların hatem ben arfaların 185 aldıgı yerde arda 180 ı bulur oda onlardan yasca buyuk oldugu ıcın ......
    ben arfanın pa sı 190.ultra abartılı bir puan onunkiyle kıyaslamak doğru değil.

ardanın ca sı 9.0.0.dan beri aynı bu yüzden sürekli pa artışını doğru bulmuyorum.en son 172 den 174 olmuştu zaten.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Ben ardanın ilk temasında artış bekliyorum ggayet iyi kontrol ediyor topu ömer abi biraz cimri davranıyor bence bu konuda..

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

topal o fızıgımı hak etmıyor yapma abı ya guc 13 gayet normal topalın cok guclu oldugunu kımse savunmuyo zaten sen hız 16 a taktıysan onuda omer abı acıklasın euro 2008de en hızlı 10 oyuncunun ıcerısındeydı sanırım mehmet topal....dayanıklılık 15 tı sanırım gayet yerınde sıcrama 15 oda yerınde hava toplarında etkılı....zaten burda kımse sıssokoya verılen fızıksel degerlerı ıstemedı mehmet ıcın....ayrıca her yastan ınsan futbol hakkında elestırı yapabılır yapılan elestırının dogru olup olmadıgını karsısındakını kırmadan soleyebılırr terslemenın ne anlamı varkı

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by zemlinskis View Post
    Dünyada tackling ile top kapmak artık çok az ligde var, sıfır orta saha mücadelesi liglerinde, örn. İngiltere, Brezilya..

Orta saha müdahele edip savunma alanını daraltınca Interception (Top arası) oldu kapılan toplar.Savunmacının temiz top kapmasından öte alan daraltıp pas alanı bırakmamak gerekli.
    Haldur huldur saldıran takım kalmadı, saldıran da darma duman oluyor zaten.O efsane Ferdinand'lar, Nesta'lar, Puyol'lar tackling yerine interception yapıyor zaten artık.Artık stoperler, CL Finali oynamak isteyenler takımların high-end (en üst klasman) seviye maçlarında en önemli anlarında birebirlerine arkaya sarkarsa, açık alan çıkarsa ortaya çıkıyor.Galatasaray savunmaya gömülmeye başladığı zaman Denizlispor'da Servet'e dönüşmeye başlayacak Servet Çetin.Sebepleri çok fazla, onu da bilen bir başkası açıklar artık yoruldum

9.0.3 için ne düşündüğümü açıklamadım, nereden tahmin edebildiniz?Ya yanılıyorsanız? 6 aydan önce hiç bir data değiştirilmez, etik olarak hoş değil, 1 yıldan önce kimse de tam olarak değerlendirilmemeli.

Üslup hoş değil, oynayabilinecek bir data istenmez, gerçekçilik açısından en doğru data istenir amaç oyunda Fenerbahçe'yi, Beşiktaş'ı elemek ise ne kadar oyundan zevk alınabilir siz karar verin.

Ayrıca FB konusu FB Araştırmasında, GS konusu GS araştırmasında tartışılır, Güiza'yı araya katarak zaten amacın Baros'u tartışmak olmadığını anlatabiliyorsunuz.Amacınızı gerçekçiliği tartışmak değil, apaçık ortada.Arjantin'de -5 edebilecek bir oyuncuya -10 girilmiş kime ne (farz-ı misal), iş arkadaşım benden 1 M$ fazla ürün satmış kime ne (farz-ı misal)?
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Afyonkarahisar

Baroş target man olarak işaretli tek forvet oynuyor.
    Arkasında Kewell-Lincoln-Arda değişmeli olarak Aydın-Yaser-Hasan Şaş gibi oyuncular sakaltık dolayısıyla oynuyorlar..Hepsi ve tüm takım topu direk olarak öncelikle ön alandaki oyun kuruculara onlarda Baroş'a aktarmakla mesuller.Zaten maç moturunun bu seneye mahsus olarak getirmiş olduğu abukluklar da eklenince baroş çok zor gol atıyor.6 pasın önünde boş kaleye kaçırdığı pozisyonlar var.Güiza örneğini neden verdiğime gelince Güiza 25 gol ve üzeri ligde 10-12 gol civarı da Avrupa maçlarında atıyor.Bu sayede Fenerbahçe her sezon neredeyse çeyrek final görüyor.Galatasaray'ı toparlamak için bir ton değişiklik yapmanız gerekiyor zaten kısıtlı olan bütçeden dolayı oyuncu satmadan bunu gerçekleştirmenizde imkansız.
    Lincoln ve Kewell gerçekte de sık sakatlanıyorlar demişsiniz ama ben hiç 3 maç oynayıp 3-4 ay oynamadıklarına şahit değilim.Lincoln son sakatlığını yaşayıncaya kadar sürekli bir performans gösteriyordu ve Galatasaray'ın en iyisi ve ligin asist kralı değil miydi yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum!?Geçen seneki performansından dolayı erken karar verilip çabuk düşürüldü özellikleri.Kalli ve adaptasyon sorunu yüzünden verimli olamayan bir lincoln vardı.2008'deki datada Lincoln bana göre gayette yerindeydi.Kewell'e gelince sezon başından beri kaç tane maç kaçırdı fıtığı nüksedene kadar 1 veya 2 tane.Onunda sebeplerinden biri eşinin düşük yapması nedeniyle ingiltereye gitmesiydi.Yani Kewell Galatasaray'a geldiğinden beri pek sakatlanır bir durumda gözükmüyordu.Fıtığı nüksedene kadar o da gayet normal bir durum benzer durumu sezon başında Ayhan Akman'da geçirmiş ve daha yeni yeni toparlanmaya başladığını görebiliyoruz hepimiz.Çift taraflı fıtık ameliyatı geçirmişti ayhan akman unuttuysanız hatırlatayım tekrardan.Beşiktaşta oynarken sağ kasığından olduğu ameliyat yoğun maç temposundan dolayı nüksettiği için çift taraflı fıtık ameliyatı oldu.

Emre Aşık'a gelince süperstar yapılsın demiyorum mental ve fiziksel özellikleri gereken değerlere çekilmelidir diyorum sadece.Ligin fiziksel olarak en kuvvetli forveti(bana göre) Mehmet Yıldız'ı nasıl başarıyla marke ettiğini hepimiz FTK maçında gördük.Sezon başından beri düzenli olarak forma şansı bulamayan bir oyuncunun böyle bir performansı gösterebilmesi kendisine iyi bakmasından dolayıdır.Bu yüzden de mental ve fiziksel özellikleri gözden geçirilmeli diyorum.

Mehmet Topal-Tobbias Linderoth dmf önlerinde Barış mc olarak oynattığım orta sahayla Basel gibi bir takımdan evimde 4-1 yenmişken deplasmanda 3-1'lik mağlubiyetle dönüp turu zar zor kazanabiliyorsam bunda bir gariplik sezerim ve serzenişte bulunurum.Barış'ında stamina konusunda dikkatlice tekrardan gözden geçirilmesi bana göre elzem gözüküyor.

De Santics'e değinmek istiyorum birde sadece bana mı denk geldi diye merak ediyorum.Özellikle sağ tarafından ve uzaktan şutlarda fazlaca gol yiyor,kaleden çıkışlarında zamanlama hatası yapıyor De Santics.Bundan dolayıda sizi yargılama niyetinde değilim Sevilla araştırmacılarının dikkatinden kaçan bir konu gibi geldi bana.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Evet haklısın oyunda Galatasaray ı hiç Galatasaray olarak oynatamadım, mükemmel kadrosuna rağmen oyunda çok yetersiz zaten Lincoln le Kewell 1 sezonda maksimum 10-15 maç oynuyor.. Baros a bakınca tek forvetmi?? Asla, bu forumda 100 kişiden 2 kişi Baros a 15 gol attırdı diye yükselme olmuyor, işte resmen ortada Baros a gol attırmak imkansız oyunda GS yi hiç birzaman GS gibi oynıyamıyoruz.

Bu sene harikalar yaratan Lincoln ün formu halısaha da iş çıkışı maç yapan 50 yaşındaki adamlardan daha kötü Kewell a bakınca sanki camdan Kewell gibi her maç sakatlanıyor ayrıca Arda da hiç bir artısı yok onun yerine anadolu takımından aldığımız kanat oyuncusu koysak aynı verimde oynar. Baros u da ne yaparsak yapalım saçımızı başımızı yolduruyor ve onuda satıyoruz... Sonuçta GS yi GS gibi oynayamıyoruz...

Günlerdir sadece okuyorum ama artık bende yazıcam...Güiza tartışılmasın deniliyor Baros boş kaleye atıyor gollerini deniliyor ee o zaman Güiza boş kaleyi kaçırınca Finishing 18 oluyor Mükemmel bitiricilikle goller atıldığında 13 mü oluyor...Hiç biir Futbolcu 25 maçta 20 gol attığında 13 Finishing yeterlidir denilir.O zaman bana birtane örnek futbolcu gösterin avrupadan Güiza da helal olsun geçen sene attı bu sene Finishing 18... Oyunda avrupada ses getiren deplasmanlarda rahat oynayan her golünde klaslık olan mükemmel teknikli ve formda olan oyuncular istiyoruz... (Birde Türkiye ligiyle ilgili neden Türkiyeye gelen oyuncular PA ları düşüyor oyunda adam Türkiye ye gelince birşeyler mi kaybediyor Futbol hakkında..?) Galatasaray ın FM deki hali zaten ancak oyunda olur...
    Last edited by aniltorres9 : 05.Şubat.2009 at 12:59

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

yapmayın ya aynı galatasaraydanmı bahsedıyoruzz gayet ıyı yapılmıs gs degısıklık yapılması gereken 2-3 oyuncu var lıncolnun teknıksel ozellıklerınde artırım yapılmalı baross bastan asagı yenılenmelı belkı ardada 1-2 degısıklık yoksa gs gayet ıyı yapılmıs ılk sene cok rahat clde 2.turu gorebılıyosunuzz....

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Ya peki ben şunların cevabını istiyorum...

-Kewell 1 sezonda kaç maç oynayabiliyor?
    -Lincoln 1 sezonda kaç maç oynayabiliyor?
    -Baros 1 sezonda kaç gol atıyor veya Galatasara açmadığımızda kariyeri Baros niye kadro dışı kalıyor?
    -Arda'da neden hiç bir gelişme olmuyor?

Nesil
    2003

Baroş target man olarak işaretli tek forvet oynuyor.
    Arkasında Kewell-Lincoln-Arda değişmeli olarak Aydın-Yaser-Hasan Şaş gibi oyuncular sakaltık dolayısıyla oynuyorlar..Hepsi ve tüm takım topu direk olarak öncelikle ön alandaki oyun kuruculara onlarda Baroş'a aktarmakla mesuller.Zaten maç moturunun bu seneye mahsus olarak getirmiş olduğu abukluklar da eklenince baroş çok zor gol atıyor.6 pasın önünde boş kaleye kaçırdığı pozisyonlar var.
    Baros bu tip golleri kacirmadi mi gercekte de?

Baros'u cok pozisyona sokmayi denemeniz lazim. Target man olarak Baros'u oynatmanin, onun performansini dusurecegini hic goz onunde tuttunuz mu? Kanatlardan ne kadar cok orta yapiyorsunuz? Peki Baros ne kadar fazla ara pasi ile besleniyor? Kanatlardan orta yapiyorsaniz, Baros tek santrafor olarak mi oynuyor? Pas tercihleriniz ne? Kisa paslarla oynarken oyunculariniz birbirlerine ne kadar yakin? Uzun veya direct paslarla oynuyorsaniz oyuncular bu kadar cok ileri geri kosmayi kaldirabiliyor mu?

Baros'da biraz gelistirme olacak 9.0.3 icin, daha once de yazdigim gibi. Ama Baros'un her seyi cok iyi yapan bir oyuncu haline gelmesini beklememeniz en dogrusu olur.

Lincoln ve Kewell gerçekte de sık sakatlanıyorlar demişsiniz ama ben hiç 3 maç oynayıp 3-4 ay oynamadıklarına şahit değilim.Lincoln son sakatlığını yaşayıncaya kadar sürekli bir performans gösteriyordu ve Galatasaray'ın en iyisi ve ligin asist kralı değil miydi yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum!?Geçen seneki performansından dolayı erken karar verilip çabuk düşürüldü özellikleri.Kalli ve adaptasyon sorunu yüzünden verimli olamayan bir lincoln vardı.2008'deki datada Lincoln bana göre gayette yerindeydi.Kewell'e gelince sezon başından beri kaç tane maç kaçırdı fıtığı nüksedene kadar 1 veya 2 tane.Onunda sebeplerinden biri eşinin düşük yapması nedeniyle ingiltereye gitmesiydi.Yani Kewell Galatasaray'a geldiğinden beri pek sakatlanır bir durumda gözükmüyordu.
    Takdir edersiniz ki bizim gelecegi tahmin etme gibi bir luksumuz yok. Ozellikle sakatliklar konusunda. Sezon basinda Kewell ve Lincoln'un gecmis senelerdeki sakatlanmalarini goz onunde tutarak bir degerlendirme yaptigimizda bu oyuncularin cok sakatlik gecirme ihtimali oldugunu soylememiz hic de supriz olmazdi. Esas supriz olan bence bu iki oyuncunun ilk devreyi bu kadar az sakatlik gecirerek kapatmasi belki de.

Tabii 9.0.2 kullanmiyorsaniz sakatliklarin miktarinin da cok yuksek olmasi gayet dogal.

Emre Aşık'a gelince süperstar yapılsın demiyorum mental ve fiziksel özellikleri gereken değerlere çekilmelidir diyorum sadece.Ligin fiziksel olarak en kuvvetli forveti(bana göre) Mehmet Yıldız'ı nasıl başarıyla marke ettiğini hepimiz FTK maçında gördük.Sezon başından beri düzenli olarak forma şansı bulamayan bir oyuncunun böyle bir performansı gösterebilmesi kendisine iyi bakmasından dolayıdır.Bu yüzden de mental ve fiziksel özellikleri gözden geçirilmeli diyorum.
    Ben fiziksel olarak cok kuvvetli oldugu dusuncesine katilmiyorum. Bence Emre defansif teknigi sayesinde Mehmet Yildiz'a karsi basarili oldu. Kora kor mucadele etmek yerine, yerinde mudahaleler yaparak ve Mehmet Yildiz'i zayif teknigini kullanmaya zorlayarak basarili oldu.

Mehmet Topal-Tobbias Linderoth dmf önlerinde Barış mc olarak oynattığım orta sahayla Basel gibi bir takımdan evimde 4-1 yenmişken deplasmanda 3-1'lik mağlubiyetle dönüp turu zar zor kazanabiliyorsam bunda bir gariplik sezerim ve serzenişte bulunurum.Barış'ında stamina konusunda dikkatlice tekrardan gözden geçirilmesi bana göre elzem gözüküyor.
    Bu orta ucluden hangisi top yapacak, isabetli ve yaratici pas dagitacak? Boylece rakibin baski kurmasini onleyecek? Ileride hava toplarina cikmayan Baros, ve orta sahada top yapmakta zorluk ceken bu uclu ile Basel gibi oyunda Galatasaray'dan daha zayif bir takima karsi kotu sonuc aliyorsaniz bunu arastirmada degil, kullandiginiz taktikte aramaniz gerekli gibi geliyor bana. Sezon basinda sahaya 5 stoper ile cikan Skibbe bu nedenle elestirilmedi mi? Ayhan'in orta sahada surekli banko olmasinin nedeni de Baris/Topal ikilisinin top yapmakta zorlanmasi degil mi?

De Santics'e değinmek istiyorum birde sadece bana mı denk geldi diye merak ediyorum.Özellikle sağ tarafından ve uzaktan şutlarda fazlaca gol yiyor,kaleden çıkışlarında zamanlama hatası yapıyor De Santics.Bundan dolayıda sizi yargılama niyetinde değilim Sevilla araştırmacılarının dikkatinden kaçan bir konu gibi geldi bana.
    De Santis'in ozellikle uzaktan cok gol yedigini gozlemlemedim. Gozlemledigim zamanlarda da rakip cok sayida uzaktan sut denemistir, Galatasaray kapanmistir ve bunlardan bir tanesi gol olmustur.

Unutulmamasi gereken bir sey var. Eger taktiksel tercihleriniz, Galatasaray oyuncularini basarili yapacak tercihler degilse, oyuncular gercekte gormediginiz golleri de yiyebilir, basarisiz da olabilir. Teknik direktor olarak sizin goreviniz oyuncularin performansini ust seviyeye cikartacak taktiksel tercihleri bulmak. Bunun icin iyi bir baslangic noktasi da Skibbe'nin kullandigi taktigi oyuna yansitmaya calismak.

Tabii rakibiniz de buna karsilik verecektir zamanla. Rakibiniz karsilik verdiginde gerekli degisimleri yapmazsaniz kotu sonuclarla karsilasmaniz da cok dogal.

Bununla ugrasmak istemiyorum, bana her taktik ile ortaligi kasip kavuracak takim lazim diyorsaniz eger, o zaman belki de Chelsea, Man Utd, Inter, Barcelona gibi takimlar ile oynamak size daha zevkli gelir.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

''perpetua'' De Sanctis incelemesini siz mi yapıyorsunuz ?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ömer Abi futbolcuların yaşlanmasıyla beraber (30+) özelliklerinin düşmesine sebep olan özellik tam olarak nedir? Yani kimi oyuncular var bakıyorum özellikleri pek düşmezken katta mental ve teknik artarken kimileri emen yerle bir oluyor.

GSde özellikle Lincoln 2 sene sonra 31 yaşındayken fiziksel olarak özellikleri çok çabuk düşüyor. İsterseniz bununla alakalı resim ekleyebilirim..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    Ömer Abi futbolcuların yaşlanmasıyla beraber (30+) özelliklerinin düşmesine sebep olan özellik tam olarak nedir? Yani kimi oyuncular var bakıyorum özellikleri pek düşmezken katta mental ve teknik artarken kimileri emen yerle bir oluyor.

GSde özellikle Lincoln 2 sene sonra 31 yaşındayken fiziksel olarak özellikleri çok çabuk düşüyor. İsterseniz bununla alakalı resim ekleyebilirim..
    Natural fitness(sağlık) özelliğiyle alakalı bir durum..Bu değer ne kadar yüksekse oyuncu o kadar uzun özelliklerini korur..

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Professionalism in da etki ediyor olmasi lazim... Bi oyuncu ne kadar profesyonel ise o kadar uzun sure ust seviye futbol'da yerini alabilir ama bu ozelligi dusuk ise artik eskisi kadar cok calismayacagi icin ve futbolu o seviyede oynamayi kafasinda silebilicegi icin ozellikleri dusbebiliyor ki bu da mantikli bi durum. Mesela profesyoneligi muthis yuksek olan Maldini hala 40 yasinda olmasina ragmen en uste seviyede dunyanin onde gelen kuluplerinden birisi icin onemli rol alirken profesyoneligi bi o kadar dusuk olan Sergen 35 yasinda bank asya'da oynayamaz hale gelip futbolu birakmistir ki ondan 2 sene evvel zaten Sergen genel olarak bitmisti.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by aniltorres9 View Post

-Baros 1 sezonda kaç gol atıyor veya Galatasara açmadığımızda kariyeri Baros niye kadro dışı kalıyor?
    Bu sorularımın cevabını alamadım..?

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Kewell Bir sezonda 20 falan oynuyor.

Lincoln ise uzun süreli sakatlanmazsa çoğu maça çıkıyor.

Baros benim oynumda 13 maçta 10 gol attı ligte. Anlamadım. Gerçi ilk kez böyle bir şey oldu ama "PENALTISIZ " bu kadar gol attı. Taktikle alakalı olabilir. Gerçi baya da kaçırdı. Şimdilik gol kralı.. Ama genede bu sadece bir kere oldu. Ondan öncekilerde tabiki kötüydü. Gs ile açmadığında kadro dışı kalmıyor sadece Ümit,Nonda ve Yaser olduğu için dönüşümlü oynatıyor Skibbe Yapay zeka bilemez ki Nonda'nın Ümit'in satılmak zorunda olduklarını

Arda'da doğru antrenman paketlerini uygularsan, top sürme, orta açma gibi Arda'ya yarayan özelliklerinde gelişmeler oluyor.. Haa çok değil o aynı konu. Daha ne bekliyorsun anlamıyorum zaten.. Arda bence tartışılmamamlı bile. Çok iyi yansıtılmış oyuna..

Aldın mı cevabını ?? Başka sorularında da varsa beklerim.
    Sentugo.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by aniltorres9 View Post

sakatlık mevzuu oyunun ilk sürümlerinde hep karşımıza ciddi bir hata olarak çıkıyor..mecburen yamalarla düzeltiliyor..SI bu konuda gerekli önlemleri almalı 9.02 de nispeten çok daha iyi ..02 yi oynamanızı tavsiye ederim .

sakatlık mevzuu oyunun ilk çıkan versiyonunda sadece lincoln v kewell için değil hangi takımla hangi kariyeri açsam başıma geliyordu benimde..

galatasarayla deneme amaçlı açtığım iki kariyerimde de ilk versiyonda arda 6 ay sakatlanın ca moralim bozulmuş save gameden yeniden oyun açmıştım hatırlıyorum...

bunun dışında tabi biraz da şansın etkiside var.

ayrıca sabit bir şekilde şu kadar maç oynar diye kimse diyemez sevgili kardeşim ama oyun versiyonunu değiştirmeni muhakkak tavsiye ederim eğer değiştirmemişsen...

Baroş için bir kaç düzeltme yapılması gerekiyor ki ömer üstad yaptı zaten.ayrıca szden bir ricam eğer değişik takımlarla değişik kariyerler açmamışsanız bazı sorunları sadece kendi takımınızda varmış gibi bir algılamaya girmeyin..

FM de deneme amaçlı birer sezonluk 10-15 civarında kariyer açarım son senerlerde..juventusundan fenerbahçesine..galatasarayından orduspora..adana demirsora kadar bir çok ligde kariyer açtım bu senede..

gördüğüm karşı karşıya gol kaçırma hususunda bir çok forvette baroştan çok farklı değil..doğru taktik doğru dizilim takım ayarları gibi hususlarda muhakkak önemli ancak 3d de karşı karşıya gol kaçırma hususu sanırım zamanla düzeltilecek...

ayrıca dikkat ederseniz kaleciler abartı derecede uzun paslar atıyorlar..benim tahminim önrmüzdeki sürümlerde karşı karşıya pozisyona girme oranı bu kadar fazla olmaz azaltılır..öte yandan girilen posizyonları gole çevirme oranıda yükselir...

burada sadece araştırmayla ilişkn değil maç motoruna ilişkinde gözardı edilemeyecek bir sorun var..durmadan kalecilerin uzun pasları ile ancak 10 maçta bir görülecek posizyonların hemen her maç karşımıza çıkması..long shotu ve free kick değerleri yüksek oyuncuların bazen bir maçta 3-4 tane uzaktan gol atması öte yandan bazen durmuş saat gibi bir sezonda hiç gol atamamaları gibi bir çok hata maç motorunda mevcut...

öte yandan Baroşun bir sezonda kaç gol atacağınında kesin sayısını kimse söyleyemez..ben size bir örnek vereyim..

klass-jean huntelaarr...nasıl bilirsiniz...harika forvet değilmi...

bende bir sene ne kadar denediysem deneyim bir tutuldu yarım sezon 2 gol atabildi..bunlar oyunda olabilen şeyler..ama baroşun şimdiki performansı duşunulduğunde biraz daha etkili olması için geereken düzeltmelerde yapıldı ve yapılacaktırda...

Arda turana gelince...

arda özellikle geçen sene 2008 FM de gerçekten oldukça etkisizdi..galatasarayla oynadığımda ben kendim biraz daha fazla verim alırken özellikle maç motoruna işi ıbrakınca 7 ortalama ile bile oynayamadığını görüyordum..

ancak bu sene daha iyi hele galatasayla oynarken benim için en faydalılarından biri oldu..
    ancak yapay zekaya işi bırakıncada 7 nin birazüstü ortalamalar ile oynadığını gördüm..

mevcut PA sına diyebileceğiniz hiçbir şey olamaz..170 üzeri PA ile türkiyenin en iyi oyuncularından hatta oyuncusu...

ancak etkin kullanma mevzuunda birazcıkta taktik seçimlerinize özen göstermelisiniz diyorum...
    BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR

Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
    Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
    Şeyh Edebali

Sayfa 29 / 50 İlkİlk ... 19272829303139 ... SonSon

Mesaj Yetkileri