1 ile 30 arası toplam 1479 sonuç

Konu: Galatasaray SK

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Afyonkarahisar

Baroş target man olarak işaretli tek forvet oynuyor.
    Arkasında Kewell-Lincoln-Arda değişmeli olarak Aydın-Yaser-Hasan Şaş gibi oyuncular sakaltık dolayısıyla oynuyorlar..Hepsi ve tüm takım topu direk olarak öncelikle ön alandaki oyun kuruculara onlarda Baroş'a aktarmakla mesuller.Zaten maç moturunun bu seneye mahsus olarak getirmiş olduğu abukluklar da eklenince baroş çok zor gol atıyor.6 pasın önünde boş kaleye kaçırdığı pozisyonlar var.Güiza örneğini neden verdiğime gelince Güiza 25 gol ve üzeri ligde 10-12 gol civarı da Avrupa maçlarında atıyor.Bu sayede Fenerbahçe her sezon neredeyse çeyrek final görüyor.Galatasaray'ı toparlamak için bir ton değişiklik yapmanız gerekiyor zaten kısıtlı olan bütçeden dolayı oyuncu satmadan bunu gerçekleştirmenizde imkansız.
    Lincoln ve Kewell gerçekte de sık sakatlanıyorlar demişsiniz ama ben hiç 3 maç oynayıp 3-4 ay oynamadıklarına şahit değilim.Lincoln son sakatlığını yaşayıncaya kadar sürekli bir performans gösteriyordu ve Galatasaray'ın en iyisi ve ligin asist kralı değil miydi yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum!?Geçen seneki performansından dolayı erken karar verilip çabuk düşürüldü özellikleri.Kalli ve adaptasyon sorunu yüzünden verimli olamayan bir lincoln vardı.2008'deki datada Lincoln bana göre gayette yerindeydi.Kewell'e gelince sezon başından beri kaç tane maç kaçırdı fıtığı nüksedene kadar 1 veya 2 tane.Onunda sebeplerinden biri eşinin düşük yapması nedeniyle ingiltereye gitmesiydi.Yani Kewell Galatasaray'a geldiğinden beri pek sakatlanır bir durumda gözükmüyordu.Fıtığı nüksedene kadar o da gayet normal bir durum benzer durumu sezon başında Ayhan Akman'da geçirmiş ve daha yeni yeni toparlanmaya başladığını görebiliyoruz hepimiz.Çift taraflı fıtık ameliyatı geçirmişti ayhan akman unuttuysanız hatırlatayım tekrardan.Beşiktaşta oynarken sağ kasığından olduğu ameliyat yoğun maç temposundan dolayı nüksettiği için çift taraflı fıtık ameliyatı oldu.

Emre Aşık'a gelince süperstar yapılsın demiyorum mental ve fiziksel özellikleri gereken değerlere çekilmelidir diyorum sadece.Ligin fiziksel olarak en kuvvetli forveti(bana göre) Mehmet Yıldız'ı nasıl başarıyla marke ettiğini hepimiz FTK maçında gördük.Sezon başından beri düzenli olarak forma şansı bulamayan bir oyuncunun böyle bir performansı gösterebilmesi kendisine iyi bakmasından dolayıdır.Bu yüzden de mental ve fiziksel özellikleri gözden geçirilmeli diyorum.

Mehmet Topal-Tobbias Linderoth dmf önlerinde Barış mc olarak oynattığım orta sahayla Basel gibi bir takımdan evimde 4-1 yenmişken deplasmanda 3-1'lik mağlubiyetle dönüp turu zar zor kazanabiliyorsam bunda bir gariplik sezerim ve serzenişte bulunurum.Barış'ında stamina konusunda dikkatlice tekrardan gözden geçirilmesi bana göre elzem gözüküyor.

De Santics'e değinmek istiyorum birde sadece bana mı denk geldi diye merak ediyorum.Özellikle sağ tarafından ve uzaktan şutlarda fazlaca gol yiyor,kaleden çıkışlarında zamanlama hatası yapıyor De Santics.Bundan dolayıda sizi yargılama niyetinde değilim Sevilla araştırmacılarının dikkatinden kaçan bir konu gibi geldi bana.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by 03Gs1905 View Post
    Baroş target man olarak işaretli tek forvet oynuyor.
    Arkasında Kewell-Lincoln-Arda değişmeli olarak Aydın-Yaser-Hasan Şaş gibi oyuncular sakaltık dolayısıyla oynuyorlar..Hepsi ve tüm takım topu direk olarak öncelikle ön alandaki oyun kuruculara onlarda Baroş'a aktarmakla mesuller.Zaten maç moturunun bu seneye mahsus olarak getirmiş olduğu abukluklar da eklenince baroş çok zor gol atıyor.6 pasın önünde boş kaleye kaçırdığı pozisyonlar var.
    Baros bu tip golleri kacirmadi mi gercekte de?

Baros'u cok pozisyona sokmayi denemeniz lazim. Target man olarak Baros'u oynatmanin, onun performansini dusurecegini hic goz onunde tuttunuz mu? Kanatlardan ne kadar cok orta yapiyorsunuz? Peki Baros ne kadar fazla ara pasi ile besleniyor? Kanatlardan orta yapiyorsaniz, Baros tek santrafor olarak mi oynuyor? Pas tercihleriniz ne? Kisa paslarla oynarken oyunculariniz birbirlerine ne kadar yakin? Uzun veya direct paslarla oynuyorsaniz oyuncular bu kadar cok ileri geri kosmayi kaldirabiliyor mu?

Baros'da biraz gelistirme olacak 9.0.3 icin, daha once de yazdigim gibi. Ama Baros'un her seyi cok iyi yapan bir oyuncu haline gelmesini beklememeniz en dogrusu olur.

Lincoln ve Kewell gerçekte de sık sakatlanıyorlar demişsiniz ama ben hiç 3 maç oynayıp 3-4 ay oynamadıklarına şahit değilim.Lincoln son sakatlığını yaşayıncaya kadar sürekli bir performans gösteriyordu ve Galatasaray'ın en iyisi ve ligin asist kralı değil miydi yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum!?Geçen seneki performansından dolayı erken karar verilip çabuk düşürüldü özellikleri.Kalli ve adaptasyon sorunu yüzünden verimli olamayan bir lincoln vardı.2008'deki datada Lincoln bana göre gayette yerindeydi.Kewell'e gelince sezon başından beri kaç tane maç kaçırdı fıtığı nüksedene kadar 1 veya 2 tane.Onunda sebeplerinden biri eşinin düşük yapması nedeniyle ingiltereye gitmesiydi.Yani Kewell Galatasaray'a geldiğinden beri pek sakatlanır bir durumda gözükmüyordu.
    Takdir edersiniz ki bizim gelecegi tahmin etme gibi bir luksumuz yok. Ozellikle sakatliklar konusunda. Sezon basinda Kewell ve Lincoln'un gecmis senelerdeki sakatlanmalarini goz onunde tutarak bir degerlendirme yaptigimizda bu oyuncularin cok sakatlik gecirme ihtimali oldugunu soylememiz hic de supriz olmazdi. Esas supriz olan bence bu iki oyuncunun ilk devreyi bu kadar az sakatlik gecirerek kapatmasi belki de.

Tabii 9.0.2 kullanmiyorsaniz sakatliklarin miktarinin da cok yuksek olmasi gayet dogal.

Emre Aşık'a gelince süperstar yapılsın demiyorum mental ve fiziksel özellikleri gereken değerlere çekilmelidir diyorum sadece.Ligin fiziksel olarak en kuvvetli forveti(bana göre) Mehmet Yıldız'ı nasıl başarıyla marke ettiğini hepimiz FTK maçında gördük.Sezon başından beri düzenli olarak forma şansı bulamayan bir oyuncunun böyle bir performansı gösterebilmesi kendisine iyi bakmasından dolayıdır.Bu yüzden de mental ve fiziksel özellikleri gözden geçirilmeli diyorum.
    Ben fiziksel olarak cok kuvvetli oldugu dusuncesine katilmiyorum. Bence Emre defansif teknigi sayesinde Mehmet Yildiz'a karsi basarili oldu. Kora kor mucadele etmek yerine, yerinde mudahaleler yaparak ve Mehmet Yildiz'i zayif teknigini kullanmaya zorlayarak basarili oldu.

Mehmet Topal-Tobbias Linderoth dmf önlerinde Barış mc olarak oynattığım orta sahayla Basel gibi bir takımdan evimde 4-1 yenmişken deplasmanda 3-1'lik mağlubiyetle dönüp turu zar zor kazanabiliyorsam bunda bir gariplik sezerim ve serzenişte bulunurum.Barış'ında stamina konusunda dikkatlice tekrardan gözden geçirilmesi bana göre elzem gözüküyor.
    Bu orta ucluden hangisi top yapacak, isabetli ve yaratici pas dagitacak? Boylece rakibin baski kurmasini onleyecek? Ileride hava toplarina cikmayan Baros, ve orta sahada top yapmakta zorluk ceken bu uclu ile Basel gibi oyunda Galatasaray'dan daha zayif bir takima karsi kotu sonuc aliyorsaniz bunu arastirmada degil, kullandiginiz taktikte aramaniz gerekli gibi geliyor bana. Sezon basinda sahaya 5 stoper ile cikan Skibbe bu nedenle elestirilmedi mi? Ayhan'in orta sahada surekli banko olmasinin nedeni de Baris/Topal ikilisinin top yapmakta zorlanmasi degil mi?

De Santics'e değinmek istiyorum birde sadece bana mı denk geldi diye merak ediyorum.Özellikle sağ tarafından ve uzaktan şutlarda fazlaca gol yiyor,kaleden çıkışlarında zamanlama hatası yapıyor De Santics.Bundan dolayıda sizi yargılama niyetinde değilim Sevilla araştırmacılarının dikkatinden kaçan bir konu gibi geldi bana.
    De Santis'in ozellikle uzaktan cok gol yedigini gozlemlemedim. Gozlemledigim zamanlarda da rakip cok sayida uzaktan sut denemistir, Galatasaray kapanmistir ve bunlardan bir tanesi gol olmustur.

Unutulmamasi gereken bir sey var. Eger taktiksel tercihleriniz, Galatasaray oyuncularini basarili yapacak tercihler degilse, oyuncular gercekte gormediginiz golleri de yiyebilir, basarisiz da olabilir. Teknik direktor olarak sizin goreviniz oyuncularin performansini ust seviyeye cikartacak taktiksel tercihleri bulmak. Bunun icin iyi bir baslangic noktasi da Skibbe'nin kullandigi taktigi oyuna yansitmaya calismak.

Tabii rakibiniz de buna karsilik verecektir zamanla. Rakibiniz karsilik verdiginde gerekli degisimleri yapmazsaniz kotu sonuclarla karsilasmaniz da cok dogal.

Bununla ugrasmak istemiyorum, bana her taktik ile ortaligi kasip kavuracak takim lazim diyorsaniz eger, o zaman belki de Chelsea, Man Utd, Inter, Barcelona gibi takimlar ile oynamak size daha zevkli gelir.

Mesaj Yetkileri