Baroş target man olarak işaretli tek forvet oynuyor.
Arkasında Kewell-Lincoln-Arda değişmeli olarak Aydın-Yaser-Hasan Şaş gibi oyuncular sakaltık dolayısıyla oynuyorlar..Hepsi ve tüm takım topu direk olarak öncelikle ön alandaki oyun kuruculara onlarda Baroş'a aktarmakla mesuller.Zaten maç moturunun bu seneye mahsus olarak getirmiş olduğu abukluklar da eklenince baroş çok zor gol atıyor.6 pasın önünde boş kaleye kaçırdığı pozisyonlar var.Güiza örneğini neden verdiğime gelince Güiza 25 gol ve üzeri ligde 10-12 gol civarı da Avrupa maçlarında atıyor.Bu sayede Fenerbahçe her sezon neredeyse çeyrek final görüyor.Galatasaray'ı toparlamak için bir ton değişiklik yapmanız gerekiyor zaten kısıtlı olan bütçeden dolayı oyuncu satmadan bunu gerçekleştirmenizde imkansız.
Lincoln ve Kewell gerçekte de sık sakatlanıyorlar demişsiniz ama ben hiç 3 maç oynayıp 3-4 ay oynamadıklarına şahit değilim.Lincoln son sakatlığını yaşayıncaya kadar sürekli bir performans gösteriyordu ve Galatasaray'ın en iyisi ve ligin asist kralı değil miydi yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum!?Geçen seneki performansından dolayı erken karar verilip çabuk düşürüldü özellikleri.Kalli ve adaptasyon sorunu yüzünden verimli olamayan bir lincoln vardı.2008'deki datada Lincoln bana göre gayette yerindeydi.Kewell'e gelince sezon başından beri kaç tane maç kaçırdı fıtığı nüksedene kadar 1 veya 2 tane.Onunda sebeplerinden biri eşinin düşük yapması nedeniyle ingiltereye gitmesiydi.Yani Kewell Galatasaray'a geldiğinden beri pek sakatlanır bir durumda gözükmüyordu.Fıtığı nüksedene kadar o da gayet normal bir durum benzer durumu sezon başında Ayhan Akman'da geçirmiş ve daha yeni yeni toparlanmaya başladığını görebiliyoruz hepimiz.Çift taraflı fıtık ameliyatı geçirmişti ayhan akman unuttuysanız hatırlatayım tekrardan.Beşiktaşta oynarken sağ kasığından olduğu ameliyat yoğun maç temposundan dolayı nüksettiği için çift taraflı fıtık ameliyatı oldu.

Emre Aşık'a gelince süperstar yapılsın demiyorum mental ve fiziksel özellikleri gereken değerlere çekilmelidir diyorum sadece.Ligin fiziksel olarak en kuvvetli forveti(bana göre) Mehmet Yıldız'ı nasıl başarıyla marke ettiğini hepimiz FTK maçında gördük.Sezon başından beri düzenli olarak forma şansı bulamayan bir oyuncunun böyle bir performansı gösterebilmesi kendisine iyi bakmasından dolayıdır.Bu yüzden de mental ve fiziksel özellikleri gözden geçirilmeli diyorum.

Mehmet Topal-Tobbias Linderoth dmf önlerinde Barış mc olarak oynattığım orta sahayla Basel gibi bir takımdan evimde 4-1 yenmişken deplasmanda 3-1'lik mağlubiyetle dönüp turu zar zor kazanabiliyorsam bunda bir gariplik sezerim ve serzenişte bulunurum.Barış'ında stamina konusunda dikkatlice tekrardan gözden geçirilmesi bana göre elzem gözüküyor.

De Santics'e değinmek istiyorum birde sadece bana mı denk geldi diye merak ediyorum.Özellikle sağ tarafından ve uzaktan şutlarda fazlaca gol yiyor,kaleden çıkışlarında zamanlama hatası yapıyor De Santics.Bundan dolayıda sizi yargılama niyetinde değilim Sevilla araştırmacılarının dikkatinden kaçan bir konu gibi geldi bana.