Olur mu yahu, maçta penaltımızı vermezler, sonra neden vermediklerini sorunca yine bir Galatasaray maçı öncsi bana 1 maç ceza verirler. Federasyon istifa. Benim gibi çok değerli bir hocayo kaybediyorlar.
Ben daha da Türkiye'de takım çalıştırmam...
Derbiyi Aziz Yıldırım’ın locasında beraber izledik. Gelecek planlarımız sordu Aziz Başkan ve yeni sözleşme önerdi. Şu aşamada teklifi kabul etmeyeceğimi belirttim. Avrupa’dan benimle ilgilenen kulüpler olduğunu söyledim ve sezon sonunda kararımı vereceğimi belirttim. Bu kararımı saygıyla karşıladı. Maçın da pek keyfi yoktu. Kornerden kazandığımız bir golle karşılaşmayı 1-0 kazandık ve Galatasaray’ı lig ikinciliğinden ettik. En çok sevindiğim bu olay oldu.
Maçtan sonra sahaya inip taraftarı selamladım. 3 sene boyunca gönül verdiğim renkleri başarıya ulaştırma konusunda bana hep destek olan taraftara teşekkür ediyorum. 2 defa UEFA Kupası’nı kazandık. 3 sezonda 6 kupa kazandırdım takıma ve şimdi takımın daha ileriye gidebilmesi için değişiklik şart.
Avrupa’dan teklifler geldiğini ve bunları düşüneceğimi açıkladığımda taraftarın tepkisi çok sert oldu. Fenerbahçe’de kalıp Şampiyonlar Ligi’ni de kazanmayı çok isterim ama şartlar değişikliği gösteriyor gibi.
Ligin son maçını Manisa’da oynadık. Rakibe pozisyon vermeden maçı 2-0 kazandık.
Ligi 2 beraberlik alarak 98 puanla şampiyon tamamladık. Rekor puan farkı oluşturduk 2. ile aramızda. Türkiye Kupası’nı almayı çok istiyordum ama alamadık. Başka sefere mutlaka alacağım.
Sezon verileri de bu şekilde. Balili sezona damga vuran oyunculardan birisi olmuş. Şampiyonlar Ligi’ni yine Arsenal kazandı finalde bizim elendiğimiz Lyon’u yenerek.
Bu arada Gana Milli Takımı’yla da 2 maç yaptık. Liberya’yı deplasmanda 1-0 yendik. Sezonun sonunda Uganda deplasmanında ise 0-0 berabere kaldık. Maçtan sonra Uganda’da, Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü görevinden istifa ettiğimi açıkladım.
Bu gelişmeyi maçı takip etmeye gelen az sayıda gazeteci tüm dünyaya duyurdu. Antrenörlerimden bazılarının, senin yolun bizim yolumuzdur demesi beni gururlandırdı.Gana’da görevim devam ediyor ama artık Fenerbahçe’de çalışmayacağım.
Fenerbahçe Kulübü de aynı yün yaptıkları açıklamada bana verdiğim hizmetlerden dolayı teşekkür edip kapılarının her zaman her görev için açık olduğunu, istediğim zaman geri dönebileceğimi bildiren bir açıklama yaptılar.
Şu anda Roma’yı şampiyon yapıp görevi bırakarak Real Madrid ile anlaşan Spaletti yerine geçebilirim. Roma Kulübü’nden Gana’ya gelen yetkililerle bu transferi görüşüyoruz.