Quote Originally Posted by aniltorres9 View Post
Ya peki ben şunların cevabını istiyorum...

-Kewell 1 sezonda kaç maç oynayabiliyor?
-Lincoln 1 sezonda kaç maç oynayabiliyor?
-Baros 1 sezonda kaç gol atıyor veya Galatasara açmadığımızda kariyeri Baros niye kadro dışı kalıyor?
-Arda'da neden hiç bir gelişme olmuyor?
sakatlık mevzuu oyunun ilk sürümlerinde hep karşımıza ciddi bir hata olarak çıkıyor..mecburen yamalarla düzeltiliyor..SI bu konuda gerekli önlemleri almalı 9.02 de nispeten çok daha iyi ..02 yi oynamanızı tavsiye ederim .

sakatlık mevzuu oyunun ilk çıkan versiyonunda sadece lincoln v kewell için değil hangi takımla hangi kariyeri açsam başıma geliyordu benimde..

galatasarayla deneme amaçlı açtığım iki kariyerimde de ilk versiyonda arda 6 ay sakatlanın ca moralim bozulmuş save gameden yeniden oyun açmıştım hatırlıyorum...

bunun dışında tabi biraz da şansın etkiside var.

ayrıca sabit bir şekilde şu kadar maç oynar diye kimse diyemez sevgili kardeşim ama oyun versiyonunu değiştirmeni muhakkak tavsiye ederim eğer değiştirmemişsen...

Baroş için bir kaç düzeltme yapılması gerekiyor ki ömer üstad yaptı zaten.ayrıca szden bir ricam eğer değişik takımlarla değişik kariyerler açmamışsanız bazı sorunları sadece kendi takımınızda varmış gibi bir algılamaya girmeyin..

FM de deneme amaçlı birer sezonluk 10-15 civarında kariyer açarım son senerlerde..juventusundan fenerbahçesine..galatasarayından orduspora..adana demirsora kadar bir çok ligde kariyer açtım bu senede..

gördüğüm karşı karşıya gol kaçırma hususunda bir çok forvette baroştan çok farklı değil..doğru taktik doğru dizilim takım ayarları gibi hususlarda muhakkak önemli ancak 3d de karşı karşıya gol kaçırma hususu sanırım zamanla düzeltilecek...

ayrıca dikkat ederseniz kaleciler abartı derecede uzun paslar atıyorlar..benim tahminim önrmüzdeki sürümlerde karşı karşıya pozisyona girme oranı bu kadar fazla olmaz azaltılır..öte yandan girilen posizyonları gole çevirme oranıda yükselir...

burada sadece araştırmayla ilişkn değil maç motoruna ilişkinde gözardı edilemeyecek bir sorun var..durmadan kalecilerin uzun pasları ile ancak 10 maçta bir görülecek posizyonların hemen her maç karşımıza çıkması..long shotu ve free kick değerleri yüksek oyuncuların bazen bir maçta 3-4 tane uzaktan gol atması öte yandan bazen durmuş saat gibi bir sezonda hiç gol atamamaları gibi bir çok hata maç motorunda mevcut...

öte yandan Baroşun bir sezonda kaç gol atacağınında kesin sayısını kimse söyleyemez..ben size bir örnek vereyim..

klass-jean huntelaarr...nasıl bilirsiniz...harika forvet değilmi...

bende bir sene ne kadar denediysem deneyim bir tutuldu yarım sezon 2 gol atabildi..bunlar oyunda olabilen şeyler..ama baroşun şimdiki performansı duşunulduğunde biraz daha etkili olması için geereken düzeltmelerde yapıldı ve yapılacaktırda...

Arda turana gelince...

arda özellikle geçen sene 2008 FM de gerçekten oldukça etkisizdi..galatasarayla oynadığımda ben kendim biraz daha fazla verim alırken özellikle maç motoruna işi ıbrakınca 7 ortalama ile bile oynayamadığını görüyordum..

ancak bu sene daha iyi hele galatasayla oynarken benim için en faydalılarından biri oldu..
ancak yapay zekaya işi bırakıncada 7 nin birazüstü ortalamalar ile oynadığını gördüm..

mevcut PA sına diyebileceğiniz hiçbir şey olamaz..170 üzeri PA ile türkiyenin en iyi oyuncularından hatta oyuncusu...

ancak etkin kullanma mevzuunda birazcıkta taktik seçimlerinize özen göstermelisiniz diyorum...