-
Nonda ve Ümit hakkında...
Birkaç ay önce ikisinin de artık bittiğini anlamıştım.
Futbolun ofansif yönünü oynayanlar, defansif yönünü oynayanlardan daha erken veda etmek zorunda kalıyorlar.(sahalara)
Tabi bu her daim geçerli değil. Mükemmel bir fiziğiniz varsa ve gerçek anlamda profesyonalseniz daha fazla oynayabiliyorsunuz. (Hakan Şükür)
Hakan evet mükemmel bir fizikti. O boyuna rağmen çokta iyi sıçrar. Yine o boyuna rağmen oldukça çabuk sayılırdı.
Neyse Hakan'ı geçelim şimdi. Malesef ki Ümit ve Nonda'nın Hakan gibi bulunmaz bir fiziki yeterliliği söz konusu değil.
Peki ne olacak bundan sonra
Nonda: Son Denizlispor maçında anladım ki; Nonda bitmiş olsa bile çok olgun bir oyun zekasına sahip... Ve bu zeka, ona yine bu zeka sisteminde her zaman yer verebilir.
Yani önümüzde ki dönemlerde Nonda bu sistemde önemli bir rotasyon oyuncusu olarak görev yapabilir.
Sonra ki Sivas maçın da da anladım ki. Galatasaray ofansif olarak bariz bir üstünlük kuramadığı maçlarda ise Nonda, Ümit kadar bile işe yaramaz.
Ümit; Son Altay maçında anladım ki ona bu sistemde malesef kesinlikle yer yok. Sonra ki dönemlerde de bu sistem için gereksiz bir isim.
İleri ki transfer görüşmelerinde iyi bir takas oyuncusu olarak kullanılabilir.
Yok elde kalırsa, Arif gibi 32-33 yaşında onun için herşey biter.
(Ne düşünüyorsun şef)
Mesaj Yetkileri