Demin Kayserispor macindaki spiker ligin en cok isabetli pas yapan oyuncusunun Ayhan oldugunu duydum. Acaba dogrumudur? Dogru ise umarim oyuna iyi bi sekilde yansitilmistir.
Demin Kayserispor macindaki spiker ligin en cok isabetli pas yapan oyuncusunun Ayhan oldugunu duydum. Acaba dogrumudur? Dogru ise umarim oyuna iyi bi sekilde yansitilmistir.
Baros:
Finishing icin en uygun deger bence 13, max.14 olur.
Baris:
Tackling: suan kac oldugunu bilmiyorum ama 16-17 bence ideal rakamdir.
Basit oynamak daha iyidir , riskli pas atıp hata yapacagına topu kaptıracagına basit pası tercih ederim.
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
perpetua acaba daha iyi gol atabilen bir baros gorebilecekmiyiz ben ole guiza yla flan karşılaştırmıyacagım ama en azından ligde galtasarayı almasak biel en azından 15 gol atan bir baros olucakmı
Muhtesem diyemem.. Ama orta sahada pas alis verisini yuruten, topu saklayacak kadar teknige sahip bir oyuncu Ayhan. Rakip kaleye uzak oldugu icin skora pek etki etmiyor. Ileri sisirmek yerine topu kullanmak istedigi icin fizikli rakiplere karsi dengesini koruyamayip topu kaybediyor. Dikine pas attigi zamanlarda isabet iyi ama genelde kosu yoluna top atmak yerine ayaga pas yapiyor (veya Baros, Kewell ve Lincoln disindaki oyuncular top ayaklarina atilmadigi zaman topu alma becerisini gosteremiyor).
Ayhan zaman zaman kotu paslar atiyor ama zaten gidip de Ayhan'a 19-20 gibi bir pas becerisi verecek durumumuz da yok..![]()
Cem Sultan bugun de U-18 milli takimin Finlandiya'yi 8-2 yendigi macta 3 gol atti. Galatasaray alt yapisindan Berk Nezirogullari da gol atan baska bir isim.
Cem sultan bence türkiyenin yetiştirdiği en büyük oyunculardan biri olucak istesede istemesede..
7-8 aydır sakattı belki A takıma bile çıkabilirdi..
U-17 ye katılabilseydi turnuvanın yıldızı olurdu bence..
Batuhan gibi değil yetenek olarak Batuhandan çok daha üstün..Batuhan fizik gücüyle pafta ezip geçiyor..Driblingi tekniği bitiriciliği hızı cem sultan kadar değil..
+futbol zekasi var, hava toplarina hem boyu hem de kafa vurus teknigi ile cok hakim..Oyun kurucu bile oynayabilir..
+Boyuna rağmen yavaş değil
+enerjisini bosa harcayan bi oyuncu da degil nerde ne yapicagini kendisini iyi ayarlamasini bilen akli ile oynayan soğukkanlı birisi
Şuanki potansiyelini bilmiyorum ama -9 verilmediyse eğer büyük haksızlık..
Batuhan ile nasıl kıyaslayabildin Onur? Batuhan'ı hiç izledinmi çıplak gözlde 90 dakika? + Batuhan ile tamamen farklı oyun tiplerine sahipler. Ayrıca fizik gücüyle PAF'ta eziyor dediğin Batuhan FTK grup son maçında Lugano ile çıktığı çoğu hava topu mücadelesini kazandı. Keza Bekir ve Barbosa'ya karşıda öyle...
Cem Sultan'dan çok şey bekliyorum. Batuhan - Cem Sultan iyi bir ikili olacak inşallah ilerideki senelerde...
I'm back...
Farklı stillerde olduklarının farkındayım Batuhan pivot santrofor gol atabilir attırabilir ama Cem sultan kadar yeteneği yok top sürüp adam geçemez..Orta saha destek verire faydalı olur batuhan..Fiziğini kullanarak etkili olan bir oyuncu Luca toni gibi..![]()
Tamam işte Batuhanın fizik gücü üstün rakibe karşı bunula üstünlü kuruyor..Ama Cem sultanın daha fazla yeteneği oyun zekası var bence..
Nonda ve Ümit hakkında...
Birkaç ay önce ikisinin de artık bittiğini anlamıştım.
Futbolun ofansif yönünü oynayanlar, defansif yönünü oynayanlardan daha erken veda etmek zorunda kalıyorlar.(sahalara)
Tabi bu her daim geçerli değil. Mükemmel bir fiziğiniz varsa ve gerçek anlamda profesyonalseniz daha fazla oynayabiliyorsunuz. (Hakan Şükür)
Hakan evet mükemmel bir fizikti. O boyuna rağmen çokta iyi sıçrar. Yine o boyuna rağmen oldukça çabuk sayılırdı.
Neyse Hakan'ı geçelim şimdi. Malesef ki Ümit ve Nonda'nın Hakan gibi bulunmaz bir fiziki yeterliliği söz konusu değil.
Peki ne olacak bundan sonra
Nonda: Son Denizlispor maçında anladım ki; Nonda bitmiş olsa bile çok olgun bir oyun zekasına sahip... Ve bu zeka, ona yine bu zeka sisteminde her zaman yer verebilir.
Yani önümüzde ki dönemlerde Nonda bu sistemde önemli bir rotasyon oyuncusu olarak görev yapabilir.
Sonra ki Sivas maçın da da anladım ki. Galatasaray ofansif olarak bariz bir üstünlük kuramadığı maçlarda ise Nonda, Ümit kadar bile işe yaramaz.
Ümit; Son Altay maçında anladım ki ona bu sistemde malesef kesinlikle yer yok. Sonra ki dönemlerde de bu sistem için gereksiz bir isim.
İleri ki transfer görüşmelerinde iyi bir takas oyuncusu olarak kullanılabilir.
Yok elde kalırsa, Arif gibi 32-33 yaşında onun için herşey biter.
(Ne düşünüyorsun şef)
Fikirlerim burada
Ben şahsen Nonda'nın bittigine inanmıyorum daha 1-2 yıl oynayabilir , Ligimizde ihtiyac duyulan forvetlerinden biri , koşmasada ki kosuyor , teknigi ile bir çok takımda oynayabilir ;
Ama ümit konusunda haklısın , ne top sürebiliyor ne çalım atabiliyor ne suta tabiliyor ne pas verebiliyor .
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
İşte bu yüzden sordum Batuhan'ı hiç izledin mi diye.Çünkü Batuhan oldukça teknik. Çok estetik çalımları var boyuna ve cüssesine göre. Yani Batuhan o kadar yabana atılacak biri değil. Cem Sultan ile ilgili görüşlerine katılıyorum ama Batuhan hakkındaki bazı görüşlerine katılmıyorum.
I'm back...
Batuhan kat kat daha iyi oyuncudur Cem Sultan'dan, Batuhan dirbbling yaparken Cem Sultan al ver yapıyor sadece, izlediğim Cem Sultan Batuhan kadar etkili değildi.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Batuhan tartışılmaz. Cem sultan da tartışılmaz.
Sentugo.
Batu'nun Cem'den 1-2 adım önde olduğu tartışılmaz. Tek gercek var ki 2si de Türkiye'nin en çok gelecek vaadeden forvetlerinden.
Cem Sultanı izleyenlere soruyorum peki hız olarak nasıl bir oyuncu?
batuhan bı cok seyı kanıtladı daha sımdıden her anadolu kulubunde banko oynayacak sevıyede hatta 4 buyuklerde bıle....cemı bende ızledım gercekten yeteneklı son vurus ustası fena sıcramıyo cok ta teknık...ama bırı paf lıgınde dıgerı super lıgde gollerını sıralıyo karsılastırmak yanlıs olur cem belkı sakatlanmasaydı gsde barosun alternatıfı bıle olabılırdı...bı gslı olarak soluyorum batuhana -10 verılse bıle hıc elestırmem...batuhan cocuklugunu bıran once atarsa cok buyuk futbolcu olur...
Cem iki kere üst üste ağır sakatlık geçirdi.Birde Batuhan'ın ceme göre fizik avantajı var bariz bir şekilde.Teknik olarak Cem Batuhan'dan daha yetenekli ayrıca sol ayağını kullanabilmesi forvet ve forvet arkası oynayabilme yetisi de kazandırıyor ona.Batuhan'dan daha iyi bir geleceği konusunda eminim...
batuhanla cem sultani karsilastirmak bile anlamsiz . cem sultan cok iyi oyuncu olacak kapasiteye sahip olabilir ridvan tlm nin dedii gibi ama batuhan artik kendini ispatlamis ve superligde oynayacak kapasiteye sahip tartisilmayacak bir oyuncu. ikisi farkli tip oyuncular cem sultan batudan daha yetenekli demek olmaz . yetenek demek illa adam gecmek cevik olmak midir? son vurus yapmak kafa vurusu yapmak sicramak nerde duracagini bilmekde yetenektir bence . batuhanda bunlari cok iyi yapan bir oyuncu
fanatik bir gs taraftari olarak sunu soyliyebilirim , oncelikle ligimizdeki takimlarin mental ve teknik kalitelerinin izledigimiz buyuk liglerle kiyaslanmiycak derecede dusuk oldugunu soyliyerek baslamak istiyorum fakat buna ragmen mucadeleci bir lig oldugunu soyliyebilirim , simdi tartisilan konuya gelinicek olursa batuhan eskisehirde 3 macda 4 gol atti simdi o yas bir cocuk icin hicde yabana atilmycak bir gelismeki unutmayin bu cocugun ligde boy gosteren bi cok forvet kadar mac tecrubesi yok, cem sultan ve batuhan cok ayri yetenekler bence , ingilterede bir cok takimin batu almak istedigini unutmayin , bence cem ve batu zaman dogru oldugunda turk milli takiminda avrupanin en iyi forvet ikilisi olucaklardir
Batuhan - Cem Sultan...
Neden kıyaslama gereği hissedildi...
Ortada kıyaslanacak bir durum varsa.Batuhan'ı Cem Sultan'la değil Ü.Karan,Bobo,Baros,Guiza,Umut,G.Ünal,M.Yıldız,Nobr e,Nonda,Yaser,İlhan,Kahe,Veysel,De Nigris,Beto vb ile kıyaslayın...
Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir...