Alakalı değil.Guiza futbol içinde bakarsak konuya şu yönde haklı :

Bir futbolcu tipi vardır boğa gibi deriz.Semih bile o türe girer.Savaşır ekmeğini taştan çıkarır pozisyon bile olmasa kendi pozisyon bulur atar.

Bir de Guiza tipi forvetler vardır.Bu tür forvetler o boğa gibi tarzdaki rakip defansı yoran forvetlerin yanında çok iyi işler yapar.Çünkü kafa olarak daha az yorulur daha az güç harcar.pozisyonda kaleciyle karşı karşıya kaldığı vakit düzgün vuruşunu yapar.

Ama burda Guiza ilk tarzdaki forvet biçiminde oynamaya çalışıyor.Vücut direnci iyicene azalıyor ve vuruşlarını dikkatli izlerseniz kaleye düşünrek değil mecali kalmamış toptan artık kurtulayım da nasıl kurtulursam kurtulayım şeklinde vuruyor.

Fenerbahçe madem ilk tarz santrafor istiyordu Dede Guiza'yı aldırmayacaktı. Guiza'nın tek forvet oynaması Jardel'e sağa sola koş demek gibi bir şey.Her oyuncunun kendine has bir oyun tarzı vardır.Ya sistemine göre oyuncu alırsın ya da oyuncularına bakıp onlara göre en iyi sistemi kurarsın.O sisteme uygun olmayan oyuncuları kafasındaki sistemle oynatmak bir nevi harakiridir.Etoo bile gelse atamaz deyimine katılıyorum.

Yoksa sahada yeterli mücadeleyi veren bir oyuncu.Ama Fenerbahçe'nin istediği tek forvet tipi oyuncu değil.Çift forvete geçince gollerini sıralar.

Dedenin önünde iki yol var ya ben taktiğimden vazgeçmem diyecek Semih'i oynatacak Guiza'yı forveti çiftlemesi gerektiği anlarda oyuna sokacak bu seneyi idare edip sonra Guiza'ya teşekkür edip uygun bir santrafor getirecekler ki Semih Dünya klasına yakın bir oyuncuyken hala neden kulubelerde bekliyor anlamış değilim,futbol ahlakı saha dışı saha içi en iyi olan futbolcu Türk oyuncular arasında,ben böyle giderse şayet seneye Avrupa'ya transfer hususunu düşüneceğini sanıyorum.Yazık oluyor.

Ya da ikinci seçenek çift forvet forvet arkası Alex ile oynayacaklar.

Fakat bir an önce kulup içinde bir karar verilmesi gerekiyor.Fark öyle ya da böyle açılmaya başladı.Böyle devam ederse Şampiyonlar Ligi treni kaçabilir.Önlemin Hacettepe maçından sonra gelmesi gerekiyor.Çünkü Fenerbahçe'nin her durumda Hacettepe'yi rahat geçeceğini düşünüyorum.