Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
31 ile 48 arası toplam 48 sonuç

Konu: Eto'o da gelse gol atamaz!

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Ben bu adamdan birşey olmayacağını düşünüyordum inşallah ilerde yanıltırda.

Mevzu basit.

Bir insan yetenekliyse yeteneklidir. Ben çıkarım basketbol maçıma. Takım bana uysun uymasın. Sayı mı atarım oyunumu oynarım. Sistem bana uyarsa ve takımlada iyi anlaşırsam maç içerisinde oyuna katkım %60'sa bu %80'e çıkar.

O gün ailemle kavga etmişimdir, kız arkadaşımla, arkadaşlarımla sorunum olmuştur. Onun haricinde farklı bir derdim varsa bu oyunu mu etkiler.

Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki ne derdim olursa olsun Serbest atışa geldiğimde o sayıdır yada boş turnikeyi kaçırmam.

O nedenle sistem bana uymadığı için yakaladığımı atamıyorum demek birşeylere farklı bahaneler bulmaktır.

Çık de ki; Benim takımla problemlerim var.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by garydelgadov View Post
    Ben derdimi anLatamıyorum gaLiba.Tamam tane tane sorayım Güiza havaaLanına indiğinde ne düşündünüz ?
    Düşünmek ile oyuncunun kabiliyeti arasında bir bag kuramadım.
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

Neyse beni anLamamakta ısrar ediyorsunuz uzatmayacağım...
    Ayrıca basketboL iLe futboLu bir tutmak komik.onuçta baskette aLan dar oLduğu için istediğiniz zaman insiyatif aLıp takımın kahramanı oLabiLirsiniz.Ancak futboLda topu aLmak ve savunma sorununu aşmak o kadar rahat oLamıyor.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Burak abi konuya güzel yaklasmıs yani ne derdim olursa olsun basketbol deyimiyle bosş turnike kaçırmam futbol deyimiylede boş kaleye kaçırmam diyor

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by garydelgadov View Post
    Ayrıca basketboL iLe futboLu bir tutmak komik.onuçta baskette aLan dar oLduğu için istediğiniz zaman insiyatif aLıp takımın kahramanı oLabiLirsiniz.Ancak futboLda topu aLmak ve savunma sorununu aşmak o kadar rahat oLamıyor.
    Benim yorumlarım bir tren lokomotifi gibi birbirine bağlı ve sarsılmadan gidiyor. Sizin yorumlarınız ise olabildiğince farklıdır.

Alan dar yada geniş, çimde parkede, minderde olsun. Mevzu sistemdir.

Guiza ister dar alanda oynasın ister geniş alanda oynasın gol atamıyor. Gol atamama sebebleri vardır.

Pozisyon bulamazsın.
    Bulduğunu atamazsın.

Guiza bulduğunu atamıyor. Bunun sistemle alakası nedir.

Eğer sisteme küsüp beceriksizleşiyorsa futbolu derhal bıraksın.

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

Boş kaLeye öyLe bir kaçarki..
    Ben diyorumki futboLda maç sırasında bir anda öyLe bir geriLirsinizki boş kaLeye vuracağınız sırasında durduk yere ayağınız kayar düşersiniz.Kaçırmaktan korkarsınız ve direğe vurursunuz.Ama o kadar basit oLduğunu düşünüyorsunuzki sanki fifa.MaaLesef gerçek maçta "d"ye bastığınızda her haLukarda kaLeye vurmuyor ayağınız."S"ye bastığınızda en yakındaki adamın tam ayağına pas gitmiyor.BunLarı neden anLattığımı da anLamıyorum sanki futboL öğretiyorum.Ama mecbur bırakıLıyorum.
    Tamam yeteneksizin teki futboLLa aLakası yok.Peki bu adam 27 goLü neresiyLe attı?Euro 2008de oynadığı sürede çoğu kişiden nasıL tam not aLdı ?
    Sadece bu soruLarın cevabını merak ediyorum...

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Nesil
    2008
    Yer
    Gaziantep

O zaman Fenerbahçe'ye hiç transfer olmayacaktı.Hep aynı kaçırmazki bir futbolcu.. Hiç zarar vermesey di bu kulübe.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Boş kaleye atamamak şansızlık degildir , beceriksizliktir.

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

Eğer takımLa probLemLeri varsa,dışLandığını hissediyorsa,takıma adapte oLamadıysa bu adama beceriksiz demek yanLış...

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

O zaman sistem demeyecek.

Beni dışlayan bir takım var. Etoo bile dışlansa oynayamaz diyecek..

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

O zaman haLa bu adam beceriksiz,işkembeden saLLıyor.Ne demeye geLdiyse denmeyecek...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Alakalı değil.Guiza futbol içinde bakarsak konuya şu yönde haklı :

Bir futbolcu tipi vardır boğa gibi deriz.Semih bile o türe girer.Savaşır ekmeğini taştan çıkarır pozisyon bile olmasa kendi pozisyon bulur atar.

Bir de Guiza tipi forvetler vardır.Bu tür forvetler o boğa gibi tarzdaki rakip defansı yoran forvetlerin yanında çok iyi işler yapar.Çünkü kafa olarak daha az yorulur daha az güç harcar.pozisyonda kaleciyle karşı karşıya kaldığı vakit düzgün vuruşunu yapar.

Ama burda Guiza ilk tarzdaki forvet biçiminde oynamaya çalışıyor.Vücut direnci iyicene azalıyor ve vuruşlarını dikkatli izlerseniz kaleye düşünrek değil mecali kalmamış toptan artık kurtulayım da nasıl kurtulursam kurtulayım şeklinde vuruyor.

Fenerbahçe madem ilk tarz santrafor istiyordu Dede Guiza'yı aldırmayacaktı. Guiza'nın tek forvet oynaması Jardel'e sağa sola koş demek gibi bir şey.Her oyuncunun kendine has bir oyun tarzı vardır.Ya sistemine göre oyuncu alırsın ya da oyuncularına bakıp onlara göre en iyi sistemi kurarsın.O sisteme uygun olmayan oyuncuları kafasındaki sistemle oynatmak bir nevi harakiridir.Etoo bile gelse atamaz deyimine katılıyorum.

Yoksa sahada yeterli mücadeleyi veren bir oyuncu.Ama Fenerbahçe'nin istediği tek forvet tipi oyuncu değil.Çift forvete geçince gollerini sıralar.

Dedenin önünde iki yol var ya ben taktiğimden vazgeçmem diyecek Semih'i oynatacak Guiza'yı forveti çiftlemesi gerektiği anlarda oyuna sokacak bu seneyi idare edip sonra Guiza'ya teşekkür edip uygun bir santrafor getirecekler ki Semih Dünya klasına yakın bir oyuncuyken hala neden kulubelerde bekliyor anlamış değilim,futbol ahlakı saha dışı saha içi en iyi olan futbolcu Türk oyuncular arasında,ben böyle giderse şayet seneye Avrupa'ya transfer hususunu düşüneceğini sanıyorum.Yazık oluyor.

Ya da ikinci seçenek çift forvet forvet arkası Alex ile oynayacaklar.

Fakat bir an önce kulup içinde bir karar verilmesi gerekiyor.Fark öyle ya da böyle açılmaya başladı.Böyle devam ederse Şampiyonlar Ligi treni kaçabilir.Önlemin Hacettepe maçından sonra gelmesi gerekiyor.Çünkü Fenerbahçe'nin her durumda Hacettepe'yi rahat geçeceğini düşünüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Konunun sistem olmadığından bahsediyoruz.

Sen ısrarla sistem diyorsun.

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

Benim söyLemeye çaLıştıkLarımı rehber şekLinde sunduğunuz için teşekkür ediyor ve imzamı mesajın aLtına atıyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Quote Originally Posted by Alicanfmfan View Post
    Güiza , Semih ilede çift forvet oynamıstı.
    Gaziantep maçında 34 dakika beraber oynadılar 1-0 kaybettik.
    İBB maçında 90 dakika beraber oynadılar 2-0 kazandık.
    Sivasspor maçında 10 dakika beraber oynadılar 2-1 kaybettik.
    Bursaspor maçında 77 dakika beraber oynadılar 5-2 kazandık.
    Eskişehirspor maçında 90 dakika beraber oynadılar 2-2 bitti.
    Galatasaray maçında 55 dakika beraber oynadılar 4-1 kazandık.
    Ankaraspor maçında 14 dakika beraber oynadılar 2-0 kazandık.
    Gaziantespor maçında 32 dakika beraber oynadılar 1-1 bitti.

Güiza ile Semih beraber sadece 402 dakika oynamışlar. Bu 402 dakikayı maç hesabına vurduğumuzda sadece 4.4 maç ediyor.

Bir de oyuncular boş kaleye kaçırabilir. 2-3 kez boş kaleye kaçırdı diye her mesajda '' zaten boş kaleye kaçırıyor '' demeye gerek yok. Attığı bazı goller ve yaptığı bazı asistler her oyuncunun yapamayacağı cinsten. Bu gösteriyor ki kumaş kalitesi var fakat bir yerde eksiklik var. Bu eksikliği görüp gidermesi gereken Aragones ise bununla ilgili hiçbir düzenleme yapmıyor. Güiza özellikle son maçlarda doğru düzgün pozisyona giremiyor. Bunda ortasahanın ileriye gerekli desteği verememesinin büyük etkisi var. Sene başında şimdiye nazaran daha fazla pozisyona giriyordu fakat pozisyona girene kadar da zaten adamda derman kalmıyordu.

Arada problemler çıkmasaydı da Aurelio ve Appiah hala takımımızda mevcut olsaydı. Aurelio - Appiah - Emre ortasahası ile Alex - Güiza - Semih'li hücum hattı ile hem geride hem de ileride problem yaşamazdık. İki gol kralınız varken bunlardan bir tanesi yedek bırakmak mantıklı değil. Bu ikisine göre hatta Alex'i de eklememiz gerekiyor bu üçüne göre oluşturulabilecek en iyi sistem oluşturulmalıdır. Yalnız Aragones oyuncuların özelliklerine göre sistem belirleyen değil kendi kafasında düşündüklerine göre sistem belirleyen bir hoca. Dolayısıyla bu üçlü doğru düzgün birarada olamıyor. Aragones'in başarısız olmasının nedeni de kendi sabit taktiğinde ısrar etmesidir, oysa ki zaman zaman ağır eleştiriler alan Zico hatalarında ısrar etmeden değiştirme yoluna gidiyordu.

Önümüzdeki yıl olası bir hoca değişikliğinde gelecek hocanın Güiza - Semih - Alex'in durumunu göz önüne alarak oluşturacağı yeni sistemle Güiza'nın da tıpkı Getafe'den tek forvet olmaktan kurtulduktan sonra yaptığı çıkışı Fenerbahçe'de devam ettirecektir.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Sonucta bir maç bile olsa oynamıslar mı o zaman diyemez çift forvet oynadıgı 2-3 maçtada performansını biliyoruz , gereksiz bir açıklama yapmıs bana göre Güiza sıradan bir futbolcu

Gazetede yazan habere göre Guizaya psikolog tutulacakmış.Sorunlarını öğrenmek ve çözebilmek için.Bence sorun sistemde felan değil.Birçok kişi Guizayı geceleri aşırı sigara ve alkol alırken gördüklerini söylüyor.Ayrıca karısıyla yaşadığı sorunlarda oynadığı futbola etki ediyor.Karısının bir açıklaması vardı sanırım şöyleydi:''Guiza kendine bakmıyor,aldığı paranın rehavetine kapılmış,kendini verse çok gol atar Türkiye'de''Birde FBli oyuncularda sanki bir doymuşluk var,geçen seneki gibi istekli oynamıyorlar buda etken olabilir diye düşünüyorum.

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12

Mesaj Yetkileri