Edward Weo Yerel Medya ile Tanışıyor.
Worcester Post : Öncelikle St. George's Lane'ye manager olarak hoşgeldiniz.Takımın başına geçmeyi bekliyor muydunuz??
Edward Weo : Açıkcası Richard Dryden'ın ayrılması benim için süpriz oldu. Daha bunun şokunu atlatamadan başkanımız Dave Boddy tarafından managerlik teklifi aldım. Bu benim için ikinci bir şoktu. Ama hiç düşünmeden kabul ettim bu teklifi.
WP : Worcester City FC ilk managerlik deneyiminiz olacak , bu tecrübesizliğiniz takımın başına işler açabilir mi?
EW : Kesinlikle katılmıyorum. Belki statü olarak yeni olabilir ama son 4 senedir futbolun teknik kısmında eğitim ve görev alıyorum. Bu yüzden çok fazla zorluk çekeceğimi zannetmiyorum. Ayrıca Richard Dryden'den birlikte çalıştığımız süre zarfında çok şey öğrendim.
WP : Blue Square South ve transfer için görüşleriniz?
EW : Öncelikle iyi bir takıma sahip olduğumuzu düşünüyorum. 1-2 takviye ile daha alternatifli bir kadroya sahip olabiliriz. BSS'de ise ilk sene hedefimiz ligi orta sıralarda bitirmek ve ileride kazanacağımız başarıların temelini atmak istiyoruz.
WP : Son olarak City taraftarına ne söylemek istiyorsunuz?
EW : Muhteşem bir taraftar grubuna sahip olduğumuzu biliyorum. Onlardan tek ricam biraz bana ve takıma zaman tanımaları. Çok güzel günler yakında. Kimse merak etmesin ; Redditch'i St. George's Lane'nin çimlerine gömücez!!
WP : teşekkürler..
Transfer
Transfer bütçemiz olmadığı için yönetimden büyük bir takımla pilot takım antlaşması yapmasını istedim. Onlarda bunu kabul ederek Coca-Cola League 1 takımlarından Walsall ile pilot takım antlaşması yaptılar. Transferde hedefimiz defans , forvet ve orta alana iyi oyuncular almaktı. Bu hedefimize forvet dışında ulaştık diyebilirim. Kadromuza kattığımız oyuncular ;
Josh Craddock - MC - 17 - Walsall - kiralık 12 ay
Richard Davies - MC - 18 - Walsall - kiralık 12ay
Che Wilson - DRL- 29 - free - transfer
Robert Toma - DC - 16 - altyapı
Futbolcuların yaşlarının oldukça genç olması bir handikap gibi gözüksede uzun vade de yarar getireceğini düşünüyorum.
Hazırlık Maçları
İlk maç olması nedeniyle oldukça heyecanlıydım. İlk yarı çok güzel oynadık ve erken goller bulduk. Ancak ikinci yarıda biz durduk rakibimiz oynadı. Ama kazanmasını bildik. Defansımızın arkasına atılan toplar tehlike oluşturuyor bunu çalışmamız gerek.. Resmi olmasa da ilk maçdan galip ayrılmak oldukça sevindirici.
------------------
Erken bulduğumuz golle öne geçtik ve skorun üstüne yattık. Yavaş yavaş takımda sistem oturuyor. Altyapıdan A takıma aldığımız 16 yaşındaki Robert Toma 7.5 ratingle maçın adamı seçildi. İnşallah bu performansı sezon sonuna kadar sürer..
-------------------
Amatör ligde mücadele eden rakibiz karşısında ilk yarı çok iyi mücade ettik. Ancak ikinci yarı işler tersine döndü adeta öldük öldük dirildik..
-------------------
Gerçekten bir mükemmel bir oyun ortaya koyduk. Skor da bu güzel oyunun meyvesi olarak ortaya çıktı. Sanırım bu maçla taraftarımızın aklından bazı soru işaretlerini gidermişizdir.
---------------------
Bir önceki maçın rehaveti ile saha çıkan çoçuklar vasatın altında bir oyun ortaya koydular. Lig öncesi son hazırlık maçımızdı. Aslında bu skor iyi oldu. Umarım çoçuklar maçların her zaman kolay olmadığını anlamışlardır.
DEĞERLENDİRME
Hazırlık maçlarında -son maç hariç- güzel bir oyun ortaya koyduk. Yaptığımız 5 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik aldık. Alışma dönemini çabuk atlattık. Bu dönemde gözüme çarpan oyuncular ; altyapıdan gelen Robert Toma , italyan forvetimiz Marco Adaggio ve orta sahamızın en çalışkan ismi irlandalı Graham Ward. Hazırlık maçlarına bakarak bu sene ligde iyi işler yapıcaz gibi geliyor bana..
DEVAM EDECEK..
----------------------------------------------------------------------------------
Başarı dilekleriyle destek olan herkese çok teşekkurler. Kariyerim biraz yavaş ilerliyor. Bunun sebebi kariyerin hikaye ve ayrıntı kısmına çok zaman harcamamdır. Böylece benim yazarken ve sizinde okurken daha çok zevk alacağımıza inanıyorum..