Bu maçı kazanacağımızdan şüphem yoktu. İlk yolü yediğimizde de rahattım, 2. golü yediğimizde de. Çünkü bu tür kazanılması gereken maçların hemen hemen hepsini kazanıyoruz.

Bu haftaya kadar olan tüm maçları aslında kazanabilseydik şu anda lider olup, zorlu maçlar öncesi avantajı yakalaşmış olacaktık. Hafta içi oynanacak Sivas maçını da kazanırız ama Kayseri maçı için yine kesin konuşamıyoruz. O maçta da yokları oynarsak, ozisyona dahi giremezsek, olacaksın kızılcık sopasını ve dalacaksın soyunma odasına, başka çare yok. Bu takım böyle oynayabiliyorsa içeride, dışarıda bu kadar performans farkı olmamalı.

Ne diyorduk, ileriye destek verilirse bu sistem işler, dün Uğur olması gereken yerlere girdi ve 2 gol attı. Deniz ilk yarı takıma ayak uydurumadı ama 2. devre iyiydi. Emre'nin de orta sahada daha fazla sorumluluk alması ve sezonun en iyi oyununu oynaması, Alex'in mükemmelliği ile güzel oyun, tek paslarla sonuca gittik.

Emre bu takım için çok önemli, müzmin sakat diyenlere öyle olmadığını haftalardır 90 dakika oynayarak gösterdi. Yanında oynayan isimlere bakarsak, önümüzdeki sezon eğer oraya kaliteli bir oyuncu alınırsa Emre'nin de performansı artacaktır.

Alex mükemmeldi. Bu maça iyi hazırlanmış, hırslanmışlar. Aziz Yıldırım'ın da olumsuz düşünceleri takımı hırslandırmış olabilir. Aşırıya kaçmamak kaydıyla hakeme yapılan itirazlar, takımdaki gerginlik beni memnun etti. En azından diğer arkadaşlarını ve taraftarı havaya sokmaya yaradı. Yaptığı harekette ise atılmalıydı, hep bu tür tekmeleri yiyen birisi ayağını öyle uzatmamalıydı, art niyetli olduğunu sanmıyorum ama yine de sarı gerekliydi. Oynadığı oyuna ise laf yok, dün belki gol atmadı ama skora direk etki eden oyuncu oldu. Alex'ten de her maç buna yakın performans bekliyoruz artık, kötü oynama lüksleri yok.

Deivid ile umarım sözleşme yenilenmez. Bu takımda görmek istemiyorum kendisini. Gökhan bir an önce formayı kapar umarım.

Bu sistemde Semih'te oynasa, Güiza'da oynasa pek fark olmaz diyorum ama işte o ufak fark Semih'in attığı gol. Güiza olsa onu kesin atardı diyemiyoruz.

Önder'i de beğendim, Zico ne olursa olsun Edu ve Lugano'dan birinin sakatlığı geçtiğinde direk formayı veriyordu. Dede bakalım ne yapacak? Önder bence hakediyor formayı ve Edu iyileşti diye formayı alırsa haksızlık olacak.

Lugano attığı golle Fenerbahçe'nin Alex'ten sonra en golcü oyuncusu oldu. Yeni sözleşmesine gol primi de ekletir artık.

Volkan'a pek iş düşmedi ama 2. golü kurtarabilirdi. Gökhan ileriye çok iyi çıktı, 2 asist yaptı ama yediğimiz 2 gol de onun tarafından geldi. Deivid iyi açıyor Gökhan'In önünü ama geriye daha fazla yardım etmeli. Bu sene en çok mücadele eden, forması için savaşan isim Gökhan.

Vederson verilen görevi yaptı, sırıtmadı. 2. gol öncesi topu iyi uzaklaştıramadı ama onun dçnüp gol olacağını bilemezdi.

Genel olarak, seyir zevki yüksek, izleyenleri memnun eden bir karşılaşma oldu. Sivas orta sahada Fenerbahçe'yi zorlayamadığı için oyunun kontrolünü alamadı. Mehmet Yıldız ve Kamanan'a gönderilen uzun toplara da önlem alınca Fenerbahçe Sivasspor etkisiz kaldı. Fenerbahçe maç boyu üstün oynayarak, koşarak, mücadele ederek, isteyerek 3 puanı aldı. Ama tebrik etmiyorum, bu şekilde oyun sürmeli ve geçmiş maçlar da telafi edilmeli. Umarım basının verdiği gaza gelmezler ve dışarıda da bu şekilde oynamaya devam ederler.