Ordu samsun maçına ilişkin detayları ordu bölümünde yazdığımdan mça girmeden bir iki hususu dile getireyim..
Samsunspor adeta a yeniden kuruluyor..Bir dönem adım adım izlediğim bir klüp samsun..samsunda kaldığım 3 sene içeirisinde Samsunun o dönemki yöneticilerine varana kadar bir çok ismiyle konuşma şansım olöuştu..
Yptıları hataları biliyorlar..Takımın yönetim kargaşalıkları durmadan değişen teknik direktörleri satın alınan işe yaramaz yabancılar ve takmın iflas noktasına gelip adeta dibe vurmasından sonra takım adeta yeniden diriliyor...yeniden kuruluyor..
Samsunspor 22 yaş ortalamasıyla son derece tecrübesiz bir takım öte yandan yetenekli gençleri ile ilerisi için umut veriyor..Samsunsporun çok öneceden yapması gerekenler şimdi yapılıyor..
Samsunspor gibi takımların işe yaramaz yabacıları ...pahalı ve hatalı transferleri kaldıracak gücü yok.Samsun var olacaksa alt yapıdan yetiştrecekleriyle var olacak...
Açıkcası Smasun öyleine büyük bir risk aldıki..bu derece zorlu bir ligde bu denli genç oyuncularla işler iyi gitmese düşmeleri bile söz konusu olurdu..Ancak maya tuttu diyebiliriz...
bu takımın en önemli sorunu çok genç ve tecrübesiz takımın deplasmanlarda varlık gösterememesi..Birinci ligin yanılmıyorsam deplasmanda en az puan alan takımlarından biri..Ordu maçında olduğu gibi sakinliğini koruyorbilselerdi puan alabilecekleri bir çok maçtan malübiyetle döndüler..
İçerde ise seyircinin de etkisiyle başarılı maçlar oyunuyorlar..Samsuna gelen takımlar artık kolay kolay Samsunu yenemez...
Samsunsporun açıkcası bu sene süper lige çıkması pek mümkün değil ayrıca çıkarsa kötü olur zaten..Daha takıım süper ligi kaldıracak olgunlukta olmadığı gibi süper ligde tutunacak transferleri yapacak mali güçleride yok...
bu takım bir iki yıl daha bu ligde tecrübe kazandıktan sonra süper ligin yolunu tutacaktır..
OYUNCULARINA BİR GÖZ ATARSAK:
Turgut Doğan : 1988 doğumlu bu genç yetenek hucumda pozisyon almada topu taşımada başarılı oluyor ama en büyük eksikliği serinkanlılık yakaladığı pozisyonlarda biraz daha sakin olabilese şuan attığı sanırım 6 golüm üstüne bir 6 tane daha atardı..Turgut hava toplarında timeing olarak fena sayılmaz..Eksilkleri yok demiyorumama birz daha olgunlaşır mental değerleri yükselirse..seneye bank asyanın gol kralı olur diyorum..
Sercan Temizyürek: Secnı izlemek için Samsunun iç saha maçlarını tercih edin..ziraa içerde seyirci desdeğini çok seviyor ve çok daha etkili oynuyor tabikide deplasmanlarda da başarılı olduğu maçlar mevcut...Top tekniği oldukça iyi güzel paslar çıkarabiliyor..ayrıca astistiği seven bir oyuncu fırsat bulunca çalım atmaktan topuk pası vermekten geride kalmıyor..
Sercan için uçuk değerler verilmesine şimdilik karşıyım..ama ca sı da 115-120 seviyelerinde olmalı ziraa şuan oldukça formda..PA için 140-145 arası zaten ideal..ancak çok ekstra meziyetler görürsek 150 ler düşünülebilir ama sanmıyorum...
Oktay Delibalta: 1985 li diğer gençlere nazaran daha olgun..takımın zaman zaman süpriz gollerini atabildiği gibi kanattan hucuma kalkmada oldukça başarılı Volkan Çekicle iyi anlaşmayada başladılar..çok şey beklemeyelim ama istim üzerinde olalım Oktay için ayrıca soy adına bayılıyorum 
Veysel AKSU: daha önce süper lig takımlarının kadrosunda bulundu ama etkili olamadı fazla..Şimdi ise samsunda beğenerek izliyorum..biraz fazla faullü oynuyor...bakalım gelecek ne gösterecek...
BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR
Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
Şeyh Edebali