Geldiği günü hatırlıyorum dün gibi ve kaleyi koruduğu ilk maçı o formayı ilk giyişini.
İsmini hatırlamıyorum yurt dısında bi hazırlık maçıydı adam sürekli ilerdeydi kaleden bu adam bizim başımız çoook yakar demiştim bi delilik vardı bi aykırılık vardı. Halbuki doğru yerdeydi ve akabinde 100. yılda Oscar’lı Guinti’li Ronaldolu Zagolu kadroyla gelen şampiyonluk o derin maneviyat hiçbir duygudan daha derin değildi.

Ne maçlar çıkardı neler yapmadı ki. Ingilterede chealse maçında sergene yaptığı asist ile bi kaleciden daha öte olduğunu ispat etti alayımıza.

Ve o Pazar gecesi maç biter bitmez Sergen ile Tümer efendinin yanına koşuşunu gördüm sadece gözlerimi kapattım. Kendisinin de belirttiği gibi “onur”u ile oynandı. Halbuki defansın salakça hatalarından dolayı yediği hiç bir golden sonra hiçbir takım arkadaşının üstüne yürümedi. Çünkü adamdı “AADAM GİBİ ADAM” dı.

Yönetimde hiç şaşırtmadı beni onlar için vefa sadece ve sadece Istanbul’daki küçücük bir semtten ibaret ama ya bizler.. bizler için böyle değil işte ve derim ki Cordaba’ya bize yakışır bi uğurlama yapalım bu taraftar kmleri sırtına almadı ki kimler için gözyaşı dökmedi ki.. bunu çok görmemek gerek Cordoba’ya. Gelin bunu hep beraber yapalım ve bizler için vefanın o küçük semtten ibaret olmadığını haykıralım.bu ayıbı belki böyle temizleyebiliriz…

Saygılarımla
Şefik Arslanyer

(alıntıdır)

Bu yazının üstüne daha da birşey sölemek istemiyorum.Beşiktaşıma en yakışan adamlardan biri olan klasik bir laf olacak ama adam gibi adam olan Oscar Corboba ya bu yapılanı hiçbir zaman unutmayacağım.Cordoba seni ise zaten hiç ama hiçbir zaman unutmayacağız.