Arkadaşlar bir yazımı sizinle paylaşmak istedim. Asist kralı diyorsunuz Alex'e ama bir yazımı okurmusunuz.

Asist Dediğin..

Belki Fenerbahçeliler kızacaklar yazıma ama sözlerim sadece Alex'e değil..

Arkadaşlar biliyorsunuz Dünya'nın her yerinde gol krallığı ile birlikte asist krallığı mevzusu da var..

Öncelikle Asist kavramı nedir?
Asist gol atana en son pası veren kişinin yapmış olduğu hareket, pas vs.

Ama özellikle Türkiye de Alex'in rekora koştuğu asist krallığı konusunda yapmış olduğu asistlerin yarısının asist olmadığını iddaa ediyorum.. Nasıl mı??

Yine diyorum asist dediğin; kanattan veya göbekten içeriye doğru girer ve arkadaşına "al da at" der, başka bir türlü; uzun pas atar "al da at der" ama Alex (Şu anda çok konuşulduğu için Alex; yoksa çok futbolcu var böyle) Duran toptan ortayı yapıyor kale içine doğru orada karambolde kafaya çıkan biri gol atıyor.. ASİST BU DEĞİL.. Ama konu Alex iken söliyim içeri girip harika paslar verdiğini, topuk paslarını.. sölemeden geçemeyeceğim onlar asistin KRALI; ama duran topları değildir.. Duran topu herkes yapar; ortayı keser, futbolda altıpas denilen yere karambolde de gol olur. Bu yanlıştır.. Daha doğrusu asist değildir..

Mesela bu seneden örnek verelim.. Yattara'nın kaleciyi harika geçerek Fatih Tekke'ye vermiş olduğu pas [ilk devre de] Asistin kralı akabinde bugün Heinz'in; Necati'nin %100 lük golü kaçırdığı posizyondaki hareketi Asistin kralı, Alex'in bu sene özellikle Tuncay'A verdiği ara paslar Asistin kralı ama yine diyorum DURAN toplar değilll..

Şu anda Asist krallığında 1. Alex 2. Hasan Şaş 3. Ümit Karan sanırım..

Ümit Karan'ın Hafta içi Fenerbahçe maçındaki Necati'ye yapmış olduğu ASİSTİ hatırlayın.. İşte o da Asistin kralıdır..

Benim bu yazımda kastetmek istediğim şey Ne Alex'in başarısına gölge düşürmek ne de size futbolu öğretmek.. Amacım Asistin ne olduğunu kavratabilmek ve özellikle Alex'in asistleri ile gövde gösterisi yapanlara cevap verebilmektir.

Yine tekrar tekrar sölüyorum Alex'in harika asistleri de var ama duran toptan yaptıkları asist değildir..

Saygılarımı sunar Futbolda istediğim türde asistlerin artmasını dilerim.

25.03.2006

Yazıyı çok önce yazdığım için "bugün" kavramı falan var, ama anlayacağınızı zanlediyorum.. Şimdi konu ile ne alakası var diye düşünenlerde olabilir. Bazı arkadaşlar Alex'in Türkiye'de çok gol atıp, çok asist yapıp Brazilya Milli Takımında olmasını isitiyor. Ama İşte "Asist Dediğin.."