-
galatasaray ile başladığım oyunda gerek sakatlık potansiyellerinden ötürü gerekse yetersiz bulmamdan dolayı yabancıların hepsini gözden çıkarttım.
de sanctis bedelsiz kiralık olsa da bir sonraki sezon bonservisini almak veya yerine en az o kalitede kaleci bulmak zor olduğundan brescia'nın 22 yaşındaki kalecisi viviano'yu 1.8-2 milyon euro arasına transfer ettim.açıkçası de sanctis den eksiği yok fazlası var.meira, kewell ve baros'u transfer haklarıyla beraber başka klüplere kiraladım.lincoln için 10 milyon euro'ya alıcı bulmak sorun olmuyor.linderoth'u 6, nonda'yı 4, ümit karan'ı 2.5, orkun'u 3 milyon euro'ya sattım.ispanya ligi açık olduğu için racing forması giyen 26 yaşındaki savunmacı oriol'u 4.5 milyon euro'ya transfer ettim.savaşçı ve sert bir oyuncu.sadece yıllık ücreti 2 milyon euro kadar istemesi sorun yaratıyor o kadar.ama çok iyi bir seçim.savunmanın sağına palermo'da oynayan 24 yaşındaki cassani'yi 1.9 milyon euro bonservisle aldım.hem sağ hem de solda oynayabiliyor.bindirmeleri, ortaları ve mücadeleci yapısıyla kısa zamanda büyük klüplerin kıskacına girdi.mücadeleci bir takım yaratma düşüncesinde olduğum için tipik 10 numaralardan uzak durmaya gayret ettim.oyunun iki yönünü de oynayan oyuncu avına çıktım.ve gözüme çok ilginç 2 oyuncu takıldı.bunlardan birisi udinese'nin orta sahanın ortasında oynayan oyuncusu gaetano d'agostino, diğeri de ispanya ikinci kig takımlarından real sociedad'ın ofansif sağ kanat oyuncusu xabi prieto idi.gaetano d'agostino hem çok teknik becerileri yüksek yaratıcı bir oyuncu hem de savunma yapabilen, duran toplarda çok etkili olabilen bir isim.xabi prieto teknik beceriler ile donatılmış, mücadeleci ve takım oyununa yatkın bir ispanyol.puanlarındaki dengeden dolayı ister kanatta isterse pozisyonu olmasa bile ortada da oynayabilecek meziyetlerde.agostino 4.5, prieto ise 4 milyon euro'ya maloldu.forvet hattı için zenit'den pogrebnyak'ı 5.5 milyon euro'ya, aynı takımdan ümit karan'ın yerine de satış listesindeki fatih tekke'yi 700 bin euro'ya kadroma kattım.kewell'dan boşalan sol kanat veya gizli forvet açığını da almeria'nın 18 yaşındaki süper genç yeteneği daniel aquino'yu 425 bin euro gibi komik bir rakama renklerime bağlayarak kapattım.ve gelecek sezon için de italya'da kiralık oynayan arjantinli 19 yaşındaki laurito için 2 milyon euro'ya kontrat imzaladım.orkun'dan boşalan 3.yedek kaleci açığını ise manisasporlu ufuk ceylan ile 1 milyon euro'ya kapattım.böylece ümit karan-tekke, orkun-ufuk döngüsünden hem daha kaliteli oyunculara sahip oldum hem de 4 milyon euro'ya yakın bir kar elde ettim.sistemim 4-3-1-2 düzeninde ve kadrom şu şekilde;
------------------------------------------------viviano-----------------------------------------------------
--------cassani(uğur)-------emre güngör---------oriol--------hakan balta---------------
-----------------------prieto(barış)---------topal-----d'agostino---------------------------
-------------------------------------arda(aquino)-----------------------------------------
--------------------yaser(tekke)---------pogrebnyak-------------------------------
işler düşündüğüm gibi gitmediği zaman 4-4-2 ye hatta 4-2-3-1 e kolaylıkla dönebiliyorum.çünkü gerek prieto olsun, gerek agostino ve aquino olsun,(ki bunlara arda ve yaser de dahil) çok yönlü ve her türlü atak kombinezasyonuna uygun tipte oyuncular.özellikle 4-3-1-2 de beklerime sık sık ileri çıkış verdiğim zaman zaten orta sahanın ortası da kalabalık olduğu için oyunu tamamen rakip yarı sahaya yıkarak yaratıcı ve iş bitirici oyuncularımla sonuca gidebiliyorum.ilk sezonumda türkiye ligi ni, türkiye kupasını ve şampiyonlar ligi ve devamında süper kupayı kazanarak tamamladım.ikinci sezonda laurito'nun da hücum hattına katılmasıyla seçeneklerim arttı.başlarda avrupa maçlarında geçen yıl ki üstün oyunumu oynayamasam da gün geçtikçe ve sakatlar düzeldikçe işler tekrardan rayına oturdu ve grup maçlarında bir maçım kala bir üst tura çıkmayı garantiledim.12.hafta itibariyle de ligde sadece 1 beraberliğim var o kadar.gerek oyun formatımı gerekse oyuncu seçimlerimi ilgilenen arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim.özellikle ispanya ikinci liginden alacağınız xabi prieto sizi çok şaşırtacak ve ispanyol devlerini peşine takacaktır.doğru yerde kullandığınız takdirde sezon ortalaması 15 gol, 15 asist ve 10 man of the match olacaktır...
Mesaj Yetkileri