Fenerlilerin bir de bu geyiği başladı şimdi."Biz alamıyoruz diye kupa önemli."Böyle diyenlere cidden gülüyorumNedir bu ; kedi-ciğer ilişkisi mi?Ya da bir çeşit kendini avutma mı ?
Fenerbahçe
Beşiktaş
Fenerlilerin bir de bu geyiği başladı şimdi."Biz alamıyoruz diye kupa önemli."Böyle diyenlere cidden gülüyorumNedir bu ; kedi-ciğer ilişkisi mi?Ya da bir çeşit kendini avutma mı ?
Bunu ilk yazan, Galatasaray'lı bir köşe yazarıdır. İsmini unuttum. Kim nederse desin her yıl gazeteler ve televizyon kanalları Fenerbahçe yıllardır alamadığı kupa olarak ismini söylüyor. Böylece hem bizim ne kadar büyük kulüp olduğumuz hemde bu kupanın bir prestij kazanması için bu isim takılıyor. Paranın olduğu bir yerde böyle ticari reklamlar yapılması doğaldır. Kim nederse desin eğer Fenerbahçe bu kupayı son bir kaç yıl içinde alsaydı reklam değeri çok düşerdi.
Liverpool 20 yıldır İngiltere'de şampiyon olamıyor. Bu takımı küçültür mü? Hayır...
Fenerbahçe'nin yıllardır bu kupayı alamaması, bu kupaya kesinlikle reklam değeri kazandırıyor. Bununla birlikte medya'da futbolseverlerin bu kupaya ilgiyi çekmek içinde Fenerbahçe'nin yıllardır kazanamasını bahane edip seyirci toplamaya çalışıyor.
Bu kupaya mutlaka değer kazandırılması gerekiyor. Farkettiyseniz bu yıl bu kupada oynanan maçların özetini hiçbir kanal satın almadı. Buda bu kupaya ne kadar ilgisiz olduğumuz gösteriyor.
Bu kupanın zaten organizasyon şekli çok kötü, grup maçları takımların yede kadrolar ile oynamasını sağlıyor ve böylece taraftarında ilgisi azalıyor. Tekrar tekli maçlara geri dönüş yapılması ve daha fazla takımın katılması sağlanması gerekiyor.
Peki ben "Fenerbahce kupayi alamadigi icin degerini kaybetti" mi dedim ?
Türkiye Kupasi degerli bir kupadir. Bütün kulüplerin kupayi alabilmek icin mücadele ettigi bir organizasyondur. Bakin Fenerbahce belki ligde 6. olacak ama kupa da final oynadigi icin seneye Uefa'ya katilmaya hak kazandi.
Sadece Fenerbahce kupayi alamadi diye kupanin önemi artmiyor, bunu demek istedim ben. Ha Fenerbahce kupayi alamadigi icin degil, kupayi alamadigi icin kupanin önemini daha cok arttiriyor düsüncesi yüzünden kücük düsüyor, bu da bir gercektir. Sizin bunu israrla belirtmeniz beni böyle yorum yapmaya yöneltti. Hos durmuyor acikcasi bu sözler ...