Takımda huzuru bozan oyuncularla yollarımızı ayırdık. Kadromu daha kaliteli oyuncular alarak güçlendirdiğimi düşünüyorum. Hala geleceğe yatırım yapabilecek bir bütçe oluşturamadık ve bonservisi elinde olan oyuncuları transfer ediyoruz.
İlk Türk oyuncumuzu da transfer ettik. Hollanda vatandaşı olarak göründüğü için çalışma izni konusunda sorun yaşamadık.
Takımda oynamadığı için şikayetçi olan kalecimizi gönderip yerine genç bir kaleci aldım. 3. kalecimiz şu anda.
Sol kanat için iyi bir oyuncu. Eldeki fazlalıkları çıkarınca forma şansı yüksek birisi oldu.
Transfer ettiğimiz en kaliteli oyunculardan birisi.Uzun yıllar bu takımda kalacaktır.
Forvete de bir takviye yaptım. Aslında tecrübeli bir oyuncu alma niyetim vardı ama yine de genç oyuncuda karar kıldım. 3 forvetimiz de genç, sıkıntısını çekmeyiz umarım.
Hazırlık devresini iyi geçirdikten sonra lige başladık. Geçen sezonun son döneminde kullandığım 4-4-2 ile sezona başladım. 4 maçta alınan 1 puanın ardından bu sistemle yürümeyeceğini görünce çok gol yememek amaçlı, kalabalık bir orta saha oluşturmak düşüncesiyle 2-5-3 dizilişine döndüm.
5 maçta kalemizde az pozisyon verip 12 puan topladık. Taktik işe yaramış gibi duruyordu. Kupada elenmemiz ardından ligde alınan 2 mağlubiyet ve son maçta sergilenen kötü oyun beni yine taktik değiştirmeye zorladı. Panik yaptım aslında benim gibi deneyimli bir hocaya yakışmadı.
Farklı bir taktik ilk maçta Shrewsbury önünde kazanmamızı sağlasa da sonraki haftalarda beni tatmin etmedi. 4-1 kaybettiğimiz maçın ardından da yeniden 2-5-3 dizilişine döndüm. Daha defansif bir halini hazırladım.
FA Cup maçında tarihi hezimet bekleyenleri yanıltıp deplasmanda kazanarak tur atladık. Kaybettiğimiz 3 maçta da golü 90. dakikadan sonra yememiz se beni çıldırtan bir diğer nokta oldu. Yine de taktiğimden taviz vermiyorum. Takım bu şekilde oynamayı öğrenene kadar ısrarcı olacağım.
Bu sezona başlarken hedefi zaten ligde iyi bir yer edinmek olarak koymuştum. Yukarıları hedef koymadığım için daha rahat hamleler yapabiliyorum. Şu anda kafam rahat gerçekten ve ortalarda bu sezonu bitirmek hedefim.
![]()