Sayfa 3 / 3 İlkİlk 123
61 ile 68 arası toplam 68 sonuç

Konu: Alex için kampanya!!!

felipe copa americada alexin yedeği durumundaydı...avrupada alex 3gol attı son iki maçı sakatlığından dolayı oynamadı hatırladığım kadarıyla oynasa belki en azından uefa gidebilirdik...gs fb olayına çevirmek istemiyorum ama şunu söylemek zorundayım uefa şampiyonu olmadan önce şampiyonlar liginde yaptığınız maçları hatırlayın gruptan çıkamıyordunuz o zaman hagi nerdeydi sadece türkiye liginde...sonra dağılmış bir milanı yenerek uefa yolunda ilerlediniz ve hakkınızla kupayı aldınız peki final maçında haginin kırmızı kart görmesine ne diyorsunuz eğer kırmızı kart yüzünden finali kaybetseydiniz hagi sizin için efsane olacak mıyd??sanki sadece hagi sayesinde bu büyük başarıları almışsınız gibi konuşuyorsunuz suat okan emre ümit davala popescu hakan şükür...ve fatih terim herhalde hiçbir şey yapmadı...özetle futbol bir takım oyunu hagi ii oyuncuydu fakat onu tamamlayan gs oyuncular vardı eğer alexi tamamlayacak oyuncular bulunursa alex bu kadar eleştirilmeyecek...

Nesil
    2004
    Yer
    Jeddah to Ankara

ya biz şimdi sadece takımı hagi mi kurtarıyodu diyoruz.. tabi ki saydığın fıubolcuların da büyük payları vardı ama haginin daha çok payı vardı.. bilmem anlatabildim mi?
    ayrıca şunu herkes bilsin Türkiyenin gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu bana göre hagi...

Exclamation Lütfen! Biraz objektif

Quote Originally Posted by ABOOO
    Böyle bir karşılaştırma çok anlamsız olur.
    Nedved de çok geç keşfedildi, daha önceleri kötü bir oyuncu muydu??

Oyuncu heryerde yeteneklidir, Alex'in Fenerbahçe'de oynaması yüzünden hoşunuza gitmeyebilir, rakibin bir oyuncusunun dünya çapında bir oyuncu olması hoş değildir..
    Anelka'nın da tartışılmasını görüyorum zaman zaman, bunları tartışacaksak zamanımıza yazık..

Hagi 2.ligde oynamış bir oyuncuydu Galatasaray'a geldiğinde, kariyeri taban seviyesine gerilemişti (anlatmaya çalıştığım o dönemdeki popülaritesi, yanlış anlaşılmasın).Bilmem anlatabildim mi?

Romanya Milli Takımı ile Brezilya Milli Takımı'nı karşılaştırmayın bile!
    Brezilya Milli Takımı'na alternatif olan bir oyuncu bile çok iyi bir oyuncudur.

Alex Hagi'den iyidir demiyorum ama Alex Romanyalı olsa idi değişmez oyuncusu olurdu zaten..

İlic ile Alex'i karşılaştırmak esas komik olan.Oyunlarına bakmasak bile istatistikler olarak 2ye katlıyor Alex

Alex'in buna yakın istatistikleri Brezilya'da da var.Deco Brezilya Milli Takımı'na çağrılmadığı için Portekiz Milli Takımı'nı seçerken Alex Milli Takım için düşünülüyor.Kabul etmemek için basit kavramlar üzerinde tartışmayalım..

Ayrıca Parma macerası Alberto Malesani yüzünden başlamadan bitti, çünkü Avrupa'nın en sorunlu hocalarından biridir.Elinde Ronaldinho olsa onu bile oynatmayabilirdi.Burada anlaşalım önce, Malesani'nin Alex'i doğru düzgün izlemediği bile söyleniyorken bu konunun çok fazla uzaması hoş olmaz.Rakip takım oyuncusu diye kötülemekten vazgeçersek iyi olacak

Kaka nokta pas atmaz; Kaka'nın tarzı, dribblingler ile defansını sürüklemek,son vuruşları ile skoru değiştirmek gibi değerlendirilebilir.Gerçek bir oyun kurucu top alışverişini ayarlar, orta sahanın topu aktarmasında yardımcı olur, skoru değiştirecek paslar atar ve gerekirse kendisi de skoru değiştirir.
    Kaka gerçek bir oyun kurucu değildir, aslında forvet özelliklerine sahip bir orta sahadır.Milan dirençli bir orta saha, geri alanda iyi bir presle rakibi dengesiz yakalayarak maçı az skorla da olsun kazanmaya oynuyorken Kaka'nın bireysel yeteneklerini iyi değerlendiriyorlar.Kaka asla kötü bir oyuncu değil ama Brezilya'nın oyun formatını uymayacağını söylemek istiyorum ama bunu bu şekilde irdeleyemiyoruz..

Alex gibi kimler var, yazabilir misiniz lütfen?
    Brezilya Milli Takımı için Dünya Kupası kadrosuna düşünülen bir isim hakkında avuntu yapılmaz.Koşmamak gibi basit bir kavramın arkasına sığınarak yorum yapan skor yazarlarını kaale almanın pek bir mantığını göremiyorum.Zidane da pres yapmadı oyununun genelinde ama hep birinci sınıf oyuncular arasında gösteriliyor profesyonel futbol yaşantısı döneminde..

Bir avuntu var ise kızmayın ama Alex ile Ilic'i karşılaştırmaktır..
    Ben Iliç ile Alex'i karsilastirmadim, sadece Galatasaray'da da böyle bir oyuncunun oldugunu kastettim.

Alex gibi Felipe vardi, kosmuyor diye yollandi Terim tarafindan, iste futbol yorumu Daum yollamiyor ama Terim yolluyor, farkli görüsler..

Peki bana Kaka Brazilya'da oynayamaz demissin, Alex oynayabilir mi??

Kaka'nin tarzi bir bakima senin dedigin gibi ama nokta pas da atabilir o yetenegi de var, hatta atiyor da !! Oyun kurucunun görevini cok iyi anlatmissin, ama oyun kurucu gerekirse ve neredeyse her zaman kosar, defansina ve ileri hattadaki arkadaslarina yardim eder.

Ayrica Rakip oyuncu oldugu icin degil sadece futbolunu begenemedigim icin Alex'i konusuyorum, yoksa ben bazi zamanlar Anelka'yi bile cok överim..

Kizma ama asil senin yazinin en komik yani Hagi ile Alex'i karsilastirmandir. Alex Romanya'da olsa oynardi gibilerinden birsey demissin. Peki Alex Romanya'da olsa idi bu kadar Basarili yapabilirmiydi Romanya'yi ???

Ben Alex 27 yasinda olup daha kac kere milli takim formasi giymis, daha kac kere sampiyonlar liginde oynamis oldugunu sordum. Ve Zidane kosmuyor demissin, kosmuyor ama yararli bir oyuncu; simdi Alex'de yararli diyeceksiniz dogru yararli, ama Lig'de yararli.

Alex Bir ara ilk macinda 37 yasindaki Saffet'e bacak arasi atti diye göklere cikmisti. Ama bir Hagi, Bir Ortega oylemiydi ??Hagi neler yapmadi. Hatta sizin su anda transfer listenizdeki R. Carlos ile ne dalga gecmis, sadece Carlos ile degil oynadigi her maçta rakibiyle dalga gecmisti..Ama hic bu akdar konusulmamis, hep Galatasaray'in basarisi konusulmustu

Alex'i yeri geldiginde korurum ama Hagi ile kiyaslarsak affedersiniz ama futbol zekanizdan endise ederim..

Lütfen Alex ile Hagi'yi hatta Zidane'i karsilastirmayalim !!
    -

hagi alexden ii futbolcu olabilir bu senin görüşün ama zidane hagi den çok çok iii futbolcu...hagi ve zidane aynı kefeye konulmaz

Koskoca yazimdan böyle bir yorum cikariyor isen; Helal olsun !!
    -

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Maymuncuk
    Peki bana Kaka Brazilya'da oynayamaz demissin, Alex oynayabilir mi??
    Çok rahat oynar, seri dribbling yapan hızlı oyunculara nokta verebilecek, pas trafiğini ayarlayabilecek bir oyuncu gerek.

Kaka'nin tarzi bir bakima senin dedigin gibi ama nokta pas da atabilir o yetenegi de var, hatta atiyor da !!
    Nerede, ne zaman atıyor? Pek göremiyoruz.

Oyun kurucunun görevini cok iyi anlatmissin, ama oyun kurucu gerekirse ve neredeyse her zaman kosar, defansina ve ileri hattadaki arkadaslarina yardim eder.
    Onun adı önliberodur.
    İki tip önlibero vardır, defansif görevi üstlenen önlibero ve yanında oyunun geriden kurgusunu sağlayan hem defansif hem ofansif önlibero.
    Bkz. Emerson - Viera ikilisi..

Oyun kurucu koşmak zorunda değildir, onun görevi oyunun ofansif yönüdür.Skor yazarlarını çok takip etmeyin

Ayrica Rakip oyuncu oldugu icin degil sadece futbolunu begenemedigim icin Alex'i konusuyorum, yoksa ben bazi zamanlar Anelka'yi bile cok överim..
    Aksine futbolunu değil takımını beğenmediğini düşünüyorum..

Kizma ama asil senin yazinin en komik yani Hagi ile Alex'i karsilastirmandir. Alex Romanya'da olsa oynardi gibilerinden birsey demissin. Peki Alex Romanya'da olsa idi bu kadar Basarili yapabilirmiydi Romanya'yi ???
    Romanya başarılı mı?

Alex çok rahat oynardı Romanya Milli Takımı'nda, başarı takım başarısıdır.
    Bir kişi sadece kendi gayreti ile takımı büyük organizasyonlarda şampiyon yapamaz!

Ben Alex 27 yasinda olup daha kac kere milli takim formasi giymis, daha kac kere sampiyonlar liginde oynamis oldugunu sordum. Ve Zidane kosmuyor demissin, kosmuyor ama yararli bir oyuncu; simdi Alex'de yararli diyeceksiniz dogru yararli, ama Lig'de yararli.
    Nedved Dukla Prag ve Sparta Prag takımlarında oynarken kaç defa Avrupa Kupası maçı yapmıştı

Alex 49 kere Milli Takım forması giydi!
    Kupa Amerika Brezilya Milli Takımı kaptanı idi.Ayrıca Libertadores gibi Amerika'nın en önemli kupasında 46 maç oynamış bir oyuncu.

Alex Bir ara ilk macinda 37 yasindaki Saffet'e bacak arasi atti diye göklere cikmisti. Ama bir Hagi, Bir Ortega oylemiydi ??Hagi neler yapmadi. Hatta sizin su anda transfer listenizdeki R. Carlos ile ne dalga gecmis, sadece Carlos ile degil oynadigi her maçta rakibiyle dalga gecmisti..Ama hic bu akdar konusulmamis, hep Galatasaray'in basarisi konusulmustu

Alex'i yeri geldiginde korurum ama Hagi ile kiyaslarsak affedersiniz ama futbol zekanizdan endise ederim..
    Alex'in Yalçın'a bacak arası yaptığı çalımın ardından Yalçın Galatasaray'a transfer oldu

Hagi neler yapmadı diyorsan Anelka neler yaptı onları da konuşmak gerekir o zaman

Bahsetmek istemezdim ama hakeme tükürmesi gibi gençliğe örnek olmaktan uzak hereketleri de var Hagi'nin.Futbol sadece sahada topun gitmesi demek değildir..

Lütfen Alex ile Hagi'yi hatta Zidane'i karsilastirmayalim !!

Hagi 31 yaşında Meksika'ya giderken son anda gelmişti Galatasaray'a.Bence de karşılaştırmayalım, Alex'in 31 yaşına geldiğinde neler olacağını kestirmek güç
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Quote Originally Posted by ernusal
    alexi tamamlayacak oyuncular bulunursa alex bu kadar eleştirilmeyecek...

Şu forumda, belki de altı aydır duyduğum en gerçekçi ve isabetli yorum..
    Takdir ettim..
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Quote Originally Posted by meddah
    Şu forumda, belki de altı aydır duyduğum en gerçekçi ve isabetli yorum..
    Takdir ettim..
    teşekkürler...

Sayfa 3 / 3 İlkİlk 123

Mesaj Yetkileri