Böyle bir karşılaştırma çok anlamsız olur.
Nedved de çok geç keşfedildi, daha önceleri kötü bir oyuncu muydu??
Oyuncu heryerde yeteneklidir, Alex'in Fenerbahçe'de oynaması yüzünden hoşunuza gitmeyebilir, rakibin bir oyuncusunun dünya çapında bir oyuncu olması hoş değildir..
Anelka'nın da tartışılmasını görüyorum zaman zaman, bunları tartışacaksak zamanımıza yazık..
Hagi 2.ligde oynamış bir oyuncuydu Galatasaray'a geldiğinde, kariyeri taban seviyesine gerilemişti (anlatmaya çalıştığım o dönemdeki popülaritesi, yanlış anlaşılmasın).Bilmem anlatabildim mi?
Romanya Milli Takımı ile Brezilya Milli Takımı'nı karşılaştırmayın bile!
Brezilya Milli Takımı'na alternatif olan bir oyuncu bile çok iyi bir oyuncudur.
Alex Hagi'den iyidir demiyorum ama Alex Romanyalı olsa idi değişmez oyuncusu olurdu zaten..
İlic ile Alex'i karşılaştırmak esas komik olan.Oyunlarına bakmasak bile istatistikler olarak 2ye katlıyor Alex
Alex'in buna yakın istatistikleri Brezilya'da da var.Deco Brezilya Milli Takımı'na çağrılmadığı için Portekiz Milli Takımı'nı seçerken Alex Milli Takım için düşünülüyor.Kabul etmemek için basit kavramlar üzerinde tartışmayalım..
Ayrıca Parma macerası
Alberto Malesani yüzünden başlamadan bitti, çünkü Avrupa'nın en sorunlu hocalarından biridir.Elinde Ronaldinho olsa onu bile oynatmayabilirdi.Burada anlaşalım önce, Malesani'nin Alex'i doğru düzgün izlemediği bile söyleniyorken bu konunun çok fazla uzaması hoş olmaz.Rakip takım oyuncusu diye kötülemekten vazgeçersek iyi olacak
Kaka nokta pas atmaz; Kaka'nın tarzı, dribblingler ile defansını sürüklemek,son vuruşları ile skoru değiştirmek gibi değerlendirilebilir.Gerçek bir oyun kurucu top alışverişini ayarlar, orta sahanın topu aktarmasında yardımcı olur, skoru değiştirecek paslar atar ve gerekirse kendisi de skoru değiştirir.
Kaka gerçek bir oyun kurucu değildir, aslında forvet özelliklerine sahip bir orta sahadır.Milan dirençli bir orta saha, geri alanda iyi bir presle rakibi dengesiz yakalayarak maçı az skorla da olsun kazanmaya oynuyorken Kaka'nın bireysel yeteneklerini iyi değerlendiriyorlar.Kaka asla kötü bir oyuncu değil ama Brezilya'nın oyun formatını uymayacağını söylemek istiyorum ama bunu bu şekilde irdeleyemiyoruz..
Alex gibi kimler var, yazabilir misiniz lütfen?
Brezilya Milli Takımı için Dünya Kupası kadrosuna düşünülen bir isim hakkında avuntu yapılmaz.Koşmamak gibi basit bir kavramın arkasına sığınarak yorum yapan skor yazarlarını kaale almanın pek bir mantığını göremiyorum.Zidane da pres yapmadı oyununun genelinde ama hep birinci sınıf oyuncular arasında gösteriliyor profesyonel futbol yaşantısı döneminde..
Bir avuntu var ise kızmayın ama Alex ile Ilic'i karşılaştırmaktır..