Kaptanın gerçek hayatta oLduğu gibi oyun içerisinde de büyük etkisi oLduğuna inananLardanım. İyi bir kaptan takımın zor anLarında ayakta durmasına büyük etken oLur diye düşünüyorum. Yakın tarihimden bir örnek vereyim..

Stuttgart takımını yönetiyorum ve takım başına geLdiğimde 2.sezon sonu idi. Tabi bana kaptanLık sorusu soruLduğunda adayLara baktığımda söz geçirmesi yüksek oLan iki isim en tepede beLiriyordu ama ben bir araştırma yaparak, takım içerisinde en çok seviLen, takımda en eski oyuncu kim, hatta aLtyapıdan geLmiş ise daha iyi oLur, araştırarak Mario Gomez in oLmasına karar verdim. Söz geçirmesi 12 oLduğu haLde.

Baktım ki ne benden önce ki kaptan kaptanLığını aLdığıma üzüLdü, ne de takımda ki diğer kişiLer hatta bütün takım bundan çok memnun oLdu. Gomez iLk sezon 35 goL ikinci sezon 44 goL ücüncü sezon 49 goL atma başarısı gösterdi. Onun oLmadığı maçLarda takım içerisinde ondan daha iyi goLcüLere sahip oLmama rağmen çok zorLandım, Gomez sayesinde çok kapanan takımın kiLidini açtım, çok geri dönüşLer yaşadım ama Gomez siz dönemde bunu hemen hemen hiç yaşamadım diyebiLirim. Ha bu Gomez in çok iyi bir forvet oLmasından mıdır ? Orası tartışıLır ama ben onun takım için en özeL oyuncu oLduğunu tam bir kaptan oLduğundan bu kadar önemLi oLduğunu düşünenLerdenim

Neye dikkat ederim ? Takımda seviLiyormu, hırs ve azmi ne kadar ? Ve Takımda kaç yıLdır varoLmuş bir oyuncu ya da aLtyapıdan mı geLmiş. BunLarda benim kriterim, söz gerçime ise en son değer verdiğim kriterdir.