Sayfa 14 / 16 İlkİlk ... 41213141516 SonSon
391 ile 420 arası toplam 457 sonuç

Konu: FM 2009 - Türkiye ligleri ile ilgili genel eleştiriler

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by gargi_17 View Post
    peki bu bu şekilde dewam mı edicek ilerleyen yamalarda veya oyunun ileriki serilerinde daha gerçekçi bi simulasyon bulabilecek miyiz?
    Olabildigince gercekci oynanmasini istediginiz her lig icin oyuna basladiginiz tarihten itibaren:

Options->Detail Level'i secip
    Oradaki butun turnuvalari "All" ile isaretlemeniz gerekli

Bunu preset Configuration'i "Maximum" yaparak da cabuk bir sekilde basarabilirsiniz.

Tabii bu oyununuzu yavaslatacaktir.

ya simdi tüm postları okuyamadım ama oyunda ilk sezon lige cıkan takımlar arasında adanaspor oluyor ve bildiğim kadarıyla adanaspor bank asya 1.lig takımları arasında değil.

bu arada sadece turkcell super lig açık.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by muratali View Post
    ya simdi tüm postları okuyamadım ama oyunda ilk sezon lige cıkan takımlar arasında adanaspor oluyor ve bildiğim kadarıyla adanaspor bank asya 1.lig takımları arasında değil.

bu arada sadece turkcell super lig açık.
    Adanaspor 1. Lig'de oynuyor.

http://www.tff.org/default.aspx?pageID=142

şu anda gerçekten utandım ama adanasporun zamanında 2.lige kadar düştüğüne ve hala orda olduğuna şartlanmış beynim.şaşırdım doğrusu.kusuruma bakmayın

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

@ ömer ( perpetua )

De Santics oLayın mustafa bence hakLı aynı zamanda bakarsak GaLatasaray ve Beşiktaş oyunda çok abartıLmış yeniLmez armadaLar neredeyse..

Sivas ise tam bir fiyasko oLmuş adamLar Ligde ilk 6'da yok..

Sonra Kayseride Mehmet Topuz adamLar gerçekde satmayacaklar oyunda 5 triLyon ver direk takımınızda..

Fenerbahçe neredeyse 3 maç üst üste kazanmak imkansız

Hacettepe şuanda küme düşmeye oyunda ise şampiyonLuğa

Biraz abartılı yapıLmış ama yinede emek verenLer sağoLsun
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2008
    Yer
    Gaziantep

Quote Originally Posted by TuRGuT BaŞ View Post
    @ ömer ( perpetua )

De Santics oLayın mustafa bence hakLı aynı zamanda bakarsak GaLatasaray ve Beşiktaş oyunda çok abartıLmış yeniLmez armadaLar neredeyse..

Sonra Kayseride Mehmet Topuz adamLar gerçekde satmayacaklar oyunda 5 triLyon ver direk takımınızda..

De Santics oLayı abartı değiL, yukarı da Ömer abi açıkLamış.

Sivas oyundan oyuna değişiyor, bu da çok saçma. Ben de 2 sezon arka arkaya iLk 3 dey di. ŞL ye gittiLer.

Mehmet Topuz oLayı bence de saçma. Adamı makuL fiyatLara aLabiLiyorsun.

Hacettepe de dediğim gibi oyundan oyuna değişiyor. Benim oyunumda düştüLer kümeye. 2 sezon çıkamadıLar.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by TuRGuT BaŞ View Post
    @ ömer ( perpetua )

Ligin en kaliteli* takimlari siralamasi:

Galatasaray-Fenerbahce (ayni seviyede)
    Besiktas
    Trabzonspor
    Sivasspor
    Kayserispor

*Kalite en iyi 16 oyuncunun CA ortalamasi.

Fenerbahce'ye oynattiginiz futbola gore basariniz tabii degisir. Zico'ya benzer bir futbol ile basarili olmak mumkun. Fizik gucu ile mac kazanmak pek de kolay olmaz ama. Akilli futbol oynamak, kontrollu oynamak gerekli.

Besiktas'in basarili olmasi supriz degil. Ozellikle fiziksel olarak belki de ligin en iyi takimi.

Galatasaray'in Skibbe basinda durdugu surece basarili olmasi da supriz degil. Oyunda, oyuncularin birbirleri ile ters dusup oynamamayi tercih etmeleri de yine supriz degil zira oyunda pek boyle seyler olmuyor ve bunlar gercekte son 2-3 ayda olan seyler.

Topuz'un ayrilmamasi icin yapilabilecek sey Kayseri'nin rep olarak yukseltilmesi.. Zira Topuz hem Kayseri'yi cok seviyor, hem cok sadik, hem de gozu cok havalarda degil oyunda. Kayseri de Topuz'u cok seviyor ama satiyorlar nedense. Ozellikle bunu onlemek icin garip atraksiyonlara girmenin de pek anlami yok bence (mesela Tolunay'i Topuz'un favori oyuncu listesine koymak gibi).

Hacettepe kotu bir kadroya sahip degil. Bir cok oyuncusu da TSL kulupleri tarafindan kapilacaktir. Sanslari yagver gider, ligde iyi bir seri yakalarlarsa o yuksek moral kendilerinin iyi bir sezon gecirmesini saglar. CA olarak ligin en iyi 17. takimi Hacettepe 9.0.3 yamasinda.
    Last edited by perpetua : 27.Mart.2009 at 10:40

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Bu saatten sonra Hacettepespor hazır puan farkı da varken düşer.

Nesil
    2007
    Yer
    Sefaköy Merkez

Ben Fenerbahçe'nin transfer bütçesini pek beğenmiyorum (9.0.3) o kadar... Bir de aklıma takılan şu var: Alex De Souza kaç yılında Türk statüsünde oynayacak ??

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

milli takımda oynayan oyuncular oynadığı ülkede 10 yıl oynaması gerekiyor diye biliyorum. 10. yılını doldurursa oynar.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bizim ligimizdeki takımlarda Türkçe karakterli harfler yok ama editörden aşağıdaki takımları buldum. Hepsinde de "Ş" var. Ama bizde Besiktas yazılıyor. Nedeni neydir bunun acaba.

Ş HARFİ

Anşad-Petrol Neftçala --> Azerbaycan
    Abşeron --> Azerbaycan
    Şahdag Qusar --> Azerbaycan
    Şahdag Quba --> Azerbaycan
    FK Şämkir --> Azerbaycan
    Inşaatçi Baku --> Azerbaycan
    FK Şafa Baku --> Azerbaycan
    Şärur Baku --> Azerbaycan
    Inşaatçi Sabirabad --> Azerbaycan

Beşiktaş Chişinău --> Moldova
    Codru Călăraşi --> Moldova
    FC Politehnica Chişinău --> Moldova
    Nistru Chişinău --> Moldova
    Izvoraş-67 Drasliçenî --> Moldova
    FC Floreştî --> Moldova
    CSKA Chişinău --> Moldova
    Victoria Chişinău --> Moldova
    Spicul Făleştî --> Moldova
    Dinamo Chişinău --> Moldova
    Viişoara Mileştii Mici --> Moldova
    Moldova Boroşenî --> Moldova
    U. Chişinău --> Moldova
    FC Teleneştî --> Moldova
    Steaua Boldureştî --> Moldova
    Intersport Chişinău --> Moldova
    Podiş Ineştî --> Moldova

FC Hînceşti --> Paraguay
    Turan Daşoguz --> Türkmenistan
    FC Aşgabat --> Türkmenistan
    Stroitel Aşgabat --> Türkmenistan
    Altyn Asyr Aşgabat --> Türkmenistan
    Spartak Aşgabat --> Türkmenistan

Şilavar Länkäran --> ???
    FK Lokomotiv Imişli --> ???
    Fortuna Pleşenî --> ???
    Viläş --> ???
    Daşgyn --> ???
    Şirvan Şemaxa --> ???
    Arkaş Gyzylarbat --> ???
    Şirvan Kurdamir --> ???
    Lims Chişinău --> ???

Ğ HARFİ

Qarabağ FC Ağdam --> Azerbaycan
    Muğan Sabirabad --> Azerbaycan
    Lider Qarabağ Ağdam --> Azerbaycan
    Qarabağ Bärdä --> Azerbaycan
    Qarabağ Lokbatan --> Azerbaycan
    Muğan Salyan --> Azerbaycan
    Qarabağ Baku --> Azerbaycan

Küçük ı HARFİ

FK Naxçıvan --> Azerbaycan
    Araz Naxçıvan --> Azerbaycan

Bir çoğunuda yazmadım. Hepsinde de bolca "Ş, Ğ, ı" harfleri var. Bizde neden kullanılmıyor..???
    Last edited by SAİT71 : 11.Nisan.2009 at 06:21

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Ömer abi bu Türk olma konusunda kafamı karıştıran birşey var. Guti'yi Fenerbahçe'ye aldım. Alır almaz daha 1 ay geçmiştiki Guti'nin Türk vatandaşlığına geçtiği haberi geldi. Haberi aradım ama bulamadım. Profilinde Türk vatandaşı yazıyo Guti İspanya Milli takımında oynadığı için 10 yılda Türk olması gerekiyodu. Hadi 2. 3. sezon sonunda olsa yine anlycm ama ilk senede olunca biraz saçma geldi.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by THEFM View Post
    Bizim ligimizdeki takımlarda Türkçe karakterli harfler yok ama editörden aşağıdaki takımları buldum. Hepsinde de "Ş" var. Ama bizde Besiktas yazılıyor. Nedeni neydir bunun acaba.
    Oyun bu harfleri kullanabilir durumda ancak bizim kullandigimiz arastirma araclari, dosyalari unicode olarak kayit etmedigi icin kullabablilir durumda degil. (Daha dogrusu, arastirma seflerinin kullandigi editor'de soun yok ama yardimci arastirmacilarin kullandigi editor'de sorun var). Yani yardimci arastirmaci kullanilan her ulkede unicode olmayan karakterler kullanilamiyor simdilik.

Not: Dikkat ederseniz yardimci arastirmacilara gitmeyen hakemlerin isimleri Turkce karakterler ile oyuna girilmis durumda..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by crespo009 View Post
    Ömer abi bu Türk olma konusunda kafamı karıştıran birşey var. Guti'yi Fenerbahçe'ye aldım. Alır almaz daha 1 ay geçmiştiki Guti'nin Türk vatandaşlığına geçtiği haberi geldi. Haberi aradım ama bulamadım. Profilinde Türk vatandaşı yazıyo Guti İspanya Milli takımında oynadığı için 10 yılda Türk olması gerekiyodu. Hadi 2. 3. sezon sonunda olsa yine anlycm ama ilk senede olunca biraz saçma geldi.
    Oyuncu vatandasliga gectikten hemen sonra kayitli oyununuz varsa bunu bir yere yukleyebilir ve link verebilirmisiniz?

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Oyun bu harfleri kullanabilir durumda ancak bizim kullandigimiz arastirma araclari, dosyalari unicode olarak kayit etmedigi icin kullabablilir durumda degil. (Daha dogrusu, arastirma seflerinin kullandigi editor'de soun yok ama yardimci arastirmacilarin kullandigi editor'de sorun var). Yani yardimci arastirmaci kullanilan her ulkede unicode olmayan karakterler kullanilamiyor simdilik.

Not: Dikkat ederseniz yardimci arastirmacilara gitmeyen hakemlerin isimleri Turkce karakterler ile oyuna girilmis durumda..
    Bilgi için teşekkürler

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Benim yacağım daha doğrusu soracağım şey bir eleştiri, uyarı değil ama merak ettiğim bir konu. Nereye yazacağımıda bilemedim..

Şimdi bizim Araştırma ekibimiz 3 profesyonel ligimizi araştırıyor ve hala TFF 2. Lig'de eksik takımlar var. Diyelimki TFF 2. lig tamamlandı ve TFF 3. lig içinde ciddi oranda Gözlemci bulundu oyuna eklettirebilme imkanınız var mı? Yani bu bizim ekibe bağlı bir konu mu. Araştırma kapasitesine vs. Yoksa yapımcı firmamı belirliyor ulusal lig sayılarını???

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by THEFM View Post
    Benim yacağım daha doğrusu soracağım şey bir eleştiri, uyarı değil ama merak ettiğim bir konu. Nereye yazacağımıda bilemedim..

Şimdi bizim Araştırma ekibimiz 3 profesyonel ligimizi araştırıyor ve hala TFF 2. Lig'de eksik takımlar var. Diyelimki TFF 2. lig tamamlandı ve TFF 3. lig içinde ciddi oranda Gözlemci bulundu oyuna eklettirebilme imkanınız var mı? Yani bu bizim ekibe bağlı bir konu mu. Araştırma kapasitesine vs. Yoksa yapımcı firmamı belirliyor ulusal lig sayılarını???
    Oyuna eklettirme sansi her zaman var. Ancak iyi bir seviyede arastirilabilecek duruma getirmeden 3. ligi, eklenmesi, ozel kurallar icin SI'dan kodlama zamani istenmesi gibi isteklerimiz bosa olur. Ligi ekleme veya eklememe SI'in takdirinde.

Nesil
    2006
    Yer
    trabzon

türkiye kupası gelirleri acaba oyuna eklendi mi?eklendiyse maç başına mı yoksa sezon sonundamı alınıyo?fm de 2. ligde oynayan takımlar için büyük gelirler bunlar.

gruplara katılım payı 86.000tl
    galibiyet primi 100.000tl
    çeyrek final primleri yarı final ,final primleri...oyunda hemen hemen her 2.lig kulubü sezon sonunda bütçesinde açık veriyo.eğer oyunada bu şekilde yansıtılmışsa bundan sonra kupaya daha bi asılacam ilk sezonlarda.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by gargi_17 View Post
    türkiye kupası gelirleri acaba oyuna eklendi mi?eklendiyse maç başına mı yoksa sezon sonundamı alınıyo?fm de 2. ligde oynayan takımlar için büyük gelirler bunlar.

gruplara katılım payı 86.000tl
    galibiyet primi 100.000tl
    çeyrek final primleri yarı final ,final primleri...oyunda hemen hemen her 2.lig kulubü sezon sonunda bütçesinde açık veriyo.eğer oyunada bu şekilde yansıtılmışsa bundan sonra kupaya daha bi asılacam ilk sezonlarda.
    FM 2010 için aşağıdaki gibi olacak.

FORTİS TÜRKİYE KUPASI 2008-2009 SEZONU ÖDÜLLERİ (USD)

1. ELEME GRUBU KATILIM

10.000

2. ELEME GRUBU KATILIM

10.000

20 TAKIMLI GRUBA KATILIM

86.000

GRUPTA GALİBİYET (Beraberlik 50.000._USD)

100.000

4 GRUBUN BİRİNCİLERİ

300.000

4 GRUBUN İKİNCİLERİ

200.000

ÇEYREK FİNAL MAÇLARDA GALİBİYET (Beraberlik75.000._USD)

150.000

TUR ATLAMA PRİMİ

300.000

YARI FİNALE MAÇLARDA GALİBİYET (Beraberlik 100.000 USD)

200.000

TUR ATLAMA PRİMİ

350.000

ŞAMPİYON KULÜP

650.000

KUPA İKİNCİSİ

300.000

Nesil
    2006

Dikkat ederseniz De Sanctis asagi yukari Man Utd yedek kalecileri Ben Foster ve Tomasz Kuszczak seviyesinde.

Acaba Man Utd tecrubeli bir yedek kaleciyi kadrosunda bulundurmak istemis olmasin? Sakatliklar yuzunden De Sanctis oynuyorsa veya van der Sar futbolu birakmaya karar vermisse, De Sanctis'in performansi tatmin edici mi? Zamaninda Alex Ferguson Taibi gibi bacaginin arasindan top kacirabilen bir kaleciyi oynatmadi mi? Mark Bosnich, Tim Howard denemeleri de unutulmasi zor tabii. Sonucta piyasada ne varsa onu alacak Man Utd.

Benim oyunumda da Roma'ya transfer oldu ve Doni'nin yedegi olarak bekledi. Bir diger oyunda Barcelona kapti. O sezon 6 mac oynayan De Sanctis ardindan Getafe'de butun sezon yedek bekledi. Sonra Bayern Munich aldi ve iki sene hic mac oynamadan yedek bekletti. Bir diger oyunda ise Samdoria'ya gitti ve birinci kalecileri oldu.

Tabii oyunda kalecilerin garip bir sekilde onemli takimlardan buyuk transfer teklifleri almasi bir diger gariplik. Forumda da yazildi. Aykut'un Benfica'ya, Monaco'ya transfer olmasi. Orkun'un benzer transferler yapmasi ilk sezonda gorulen seyler ve genelde kucuk veritabani ile oynamanin getirdigi bir sorun.
    de sanctis konusunda yapilan arastirmalarin ve ozelliklerin yanlis oldugunu dusunuyorum. de sanctis bana gore birakin kuszczak seviyesinde olmasini, aykutun ve orkunun yeteneklerine bile sahip degildir.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by ridvanv View Post
    de sanctis konusunda yapilan arastirmalarin ve ozelliklerin yanlis oldugunu dusunuyorum. de sanctis bana gore birakin kuszczak seviyesinde olmasini, aykutun ve orkunun yeteneklerine bile sahip degildir.
    O kadar yermeyelim bence. Udinese bundan 4 sene önce şampiyonlar ligine çıkabildiyse, bu de sanctis ve iaquinta sayesindedir. de sanctis reklamını da buradaki performansı sayesinde yapmış oldu zaten.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ridvanv View Post

Bir dusuncedir.. bence cok yanlis bir dusuncedir ama sonucta bir dusuncedir.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Kalecinin performansını nelerin etkilemiş olabileceğide önemli.Kendi ufak çaplı kalecilik tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki her zaman aynı defans oyuncularıyla oynamak size müthiş bir güven verir.Her maç defansınızdaki adamın yapacağı hareketleri daha iyi tahmin etmeye başlarsınız.Yandan bi top gelir o top daha defansla buluşmadan vurup vurmayacağını anlarsınız.Yapacağınız hareketi duracağınız yeri buna göre ayarlarsınız.Bu sene Galatasaray kaç maça ideal defans 4'lüsü ile çıktı bunada bakmak lazım.

De Sanctis'inde kötü bir kaleci olduğunu düşünmüyorum.Özellikle birebirlerde harika bir kaleci ama topu elle tutma konusunda ligimizin sayılı kötü kalecilerinden biridir bana göre adamın bir şutu eliyle tuttuğunu göremedim henüz boyna çeliyor tokatlıyor.

Nesil
    2007

Tarihi karar!
    Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 2009-2010 futbol sezonunda Bank Asya 1.Lig'den Turkcell Süper Lig'e yükselecek 3'üncü takımın belli olacağı play-off maçlarının tek devrelik lig usulüne göre oynanmasına karar verdi.

Buna göre Bank Asya 1.Lig'de sezonu 3. 4. 5. ve 6. olarak tamamlayan ekipler, daha sonra belirlenecek tarafsız bir sahada tek devrelik lig usulünde maçlar oynayacak.

Müsabakalar sonucunda dört takım arasından ilk sırayı alan takım Turkcell Süper Lig'e yükselecek. Normal sezonda Bank Asya 1. Lig'i ilk 2 sırada tamamlayan takımlar ise Turkcell Süper Lig'e direkt olarak yükselecek.

24.06.2009

DHA

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Yazacak bir yer bulamadım buraya yazıyorum.Araştırma yapılırken mesela şimdi Nihat Beşiktaş'a transfer oldu.Onun değerlerini İspanyol araştırmacılarmı vericek yoksa Türk araştırmacılar mı ?.Yani bu böylemi oluyor.Mesela Güiza,Kewell bunların değerlerinidemi Ülkelerindeki araştırmacılar dicem ama onları siz veriyorsunuz diye biliyorum.Yani araştırmacılıkta böyle Nihat gibi transfer olan bir oyuncunun değerleri gittiği kulübün araştırmacıları tarafından mı veriliyor ?.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Togiii View Post
    Yazacak bir yer bulamadım buraya yazıyorum.Araştırma yapılırken mesela şimdi Nihat Beşiktaş'a transfer oldu.Onun değerlerini İspanyol araştırmacılarmı vericek yoksa Türk araştırmacılar mı ?.Yani bu böylemi oluyor.Mesela Güiza,Kewell bunların değerlerinidemi Ülkelerindeki araştırmacılar dicem ama onları siz veriyorsunuz diye biliyorum.Yani araştırmacılıkta böyle Nihat gibi transfer olan bir oyuncunun değerleri gittiği kulübün araştırmacıları tarafından mı veriliyor ?.
    Nihat tanidigimiz bir oyuncu oldugu icin eger gerekiyorsa uzerinde duzeltmeler yapariz.

Guiza gibi cok az bilinen, veya Kewell gibi pek oynamamis oyuncular uzerinde genelde biraz izlemeden degisiklik yapmiyoruz. Hem diger arastirmacilara olan sayigan, hem de oyuncuyu nispeten az izledigimiz icin.

Nesil
    2006

Bir isteğim olacak, oyuna gerçek fikstür eklenebilinir mi? Mesala daha bugün çekilen TSL 2009/10 sezonun fiksütür oyuna dahil edilebilinir mi?

Birde Federasyon karar aldı, bu yıl Şampiyonlar Ligi maçları olan cuma veya cumartesi Avrupa Liginde çarşamba günü maçı olan cumartesi, perşembe günü olan ise pazar günü ligde maç yapacak, buda oyuna eklenebilinir mi?

Nesil
    2006
    Yer
    Island

Evet aslında Batuhan'ın dediği özellikler olsa çok iyi olur.Belki ilk özellik çok zor çünkü oyundaki bütün ligler her yeni açılışta farklı fikstürle oluşuyor.

İkinci özellikte ise oyunda erteleme maçları oluyor ama federasyon maç ertelemesinin olmayacağını söylemişti.Bu düzeltilebilir mi?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Photograph View Post
    Bir isteğim olacak, oyuna gerçek fikstür eklenebilinir mi? Mesala daha bugün çekilen TSL 2009/10 sezonun fiksütür oyuna dahil edilebilinir mi?
    Ligin oyunda lisansli olmasi gerekli bunun gerceklesmesi icin. FM 2010'da ligin lisansi olup olmayacagi belli degil henuz.

Birde Federasyon karar aldı, bu yıl Şampiyonlar Ligi maçları olan cuma veya cumartesi Avrupa Liginde çarşamba günü maçı olan cumartesi, perşembe günü olan ise pazar günü ligde maç yapacak, buda oyuna eklenebilinir mi?
    Bu zaten FM 2009'dan beri bu sekilde islemeye calisiyor. Hala bazi duzeltilmesi gereken ufak hatalari var ancak.

Nesil
    2006

Olabildigince gercekci oynanmasini istediginiz her lig icin oyuna basladiginiz tarihten itibaren:

Options->Detail Level'i secip
    Oradaki butun turnuvalari "All" ile isaretlemeniz gerekli

Bunu preset Configuration'i "Maximum" yaparak da cabuk bir sekilde basarabilirsiniz.

Tabii bu oyununuzu yavaslatacaktir.
    Bunu kaldırabilecek en iyi sistem hangisidir? (Minimum olarak yazarsanız sevinirim.)

Sayfa 14 / 16 İlkİlk ... 41213141516 SonSon

Mesaj Yetkileri