İlk basın toplantımıza çıktık.. Medyadan ilgi yoğundu, bu memnun ediciydi. Özellikle spor gazeteleri ağzımdan bi transfer haberi almak için adeta birbirleriyle bir savaş içerisindeydiler. Önce ben kısa bir açıklama yaptım ardından basının sorularını aldık:

"Bugün burada bulunmak benim için onur verici bir şey. Henüz ilk teknik direktörlük tecrübemi yaşayacağım, bu ilk tecrübemin Galatasaray'da olması gerçekten beni çok mutlu etti. Dilerseniz şimdi kısaca hedeflerimizden bahsedelim. Bu sene öncelikli hedefim Turkcell Süper Lig şampiyonluğu. İkinci istediğim Avrupa'da başarı. En azından UEFA çeyrek finali istiyorum, bu bile bizi tatmin etmez. Gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz. Ardın Türkiye Kupası var tabi. Burada tek hedefimiz var şampiyonluk. Fenerbahçe'ye bu sezonda kaptırmayacağız kupayı. Sezona iyi girmemiz için bildiğiniz gibi iyi hazırlanmamız gerekiyor. Bu yüzden yönetimle gelmeden önce görüştüm ve bize hazırlık maçları ayarladılar. Hepsini oynayadabilirim ancak gereksiz maçlar varsa iptal edeceklerimde olabilir. Şu anda fikstür şöyle:
  • 1.7.2008 Diyarbakır - Galatasaray
  • 4.7.2008 H.Tel Aviv - Galatasaray
  • 6.7.2008 Partizan - Galatasaray
  • 12.7.2008 Karabükspor - Galatasaray
  • 17.7.2008 Loko (Sofia) - Galatasaray
  • 20.7.2008 AS Monaco - Galatasaray ( Dostluk kupası => Arsenal, Stuttgart )
Ardından basının sorularını aldık ve tüm soruları aldıktan sonra genel bir cevap vermenin en iyisi olacağını düşünerek kısa bir açıklama yaptım:

Öncelikle buraya gelmek benim için büyük bir onur.. Taktik olarak Galatasaray'a yeni bir atak sistemi getiriyorum, her şeyden önce atmayı düşüneceğiz, atamıyorsak yemeyeceğiz. Oyuncuların hepsini çok yakından tanıyorum, ben bu işlerin biraz daha güvenle yürümesinden yanayım ama her zaman oyuncularım benim gözetimim altında olacak. Değişiklikler kısmına gelecek olursak, takımın genel durumu iyi ancak transferler olacak, personel kadrosunda ise sadece bir kaç isimle yollar ayrılacak. Ben geleceğin takımını kurmayı hedefliyorum, bundan dolayı yapacağım transferler genelde genç olacak. Mehmet Topuz konusuna gelecek olursak, alakamız yok..

Diyerek toplantıyı tamamladım ve Florya Metin Oktay Tesisleri'nin yolunu tuttum.

Gelişmeler çok yakında.. Yorum yapanlara teşekkürler.