Savunmaya ağırlık veren 4-5-1 taktiği ile sezona başladık. İlk maçta da galip gelerek iyi başlangıç yaptık. Kupadan elenmemiz sürpriz olmuştu. Sonra oynadığımız 2 lig maçının golsüz sonuçlanması taktikte ofansif anlamda değişiklikler yapma gerekliliğine itti beni. Deplasmanda Liecester’i yenerek yenilgisiz serimizi sürdürüyorduk. Zirveye oynayan Portsmouth karşısında 2-0 geriye düşmemize rağmen maçı 2-2’e getirmemiz bu sezon için beni umutlandırdı.

Üst üste 2 deplasmandan puansız dönsek de orta sıralarda yer alıyorduk. 1-0 kazandığımız 2 maçta da şans yanımızdaydı. Defansif anlamda iyiydik ama ileride çok zor gol buluyorduk. Bu sebeble son zamanların popüler taktiği olan 4-1-2-2-1 dizilişiyle oynamaya başladık. AMR ve AML’nin forvete destek vereceğini düşünüyorum. Taktiği de biraz daha ofansif yaptım.

Bu yeni taktiğe alışma döneminde 6 maçta sadece 3 puan alabildik. Kötü gidişe lig lideri West Ham’ı evimizde güzel oyunla yenerek dur dedik. 6. sıra için önümüze fırsatlar gelse de 2 haftada aldığımız 1 puanla bu fırsatı tepmiş olduk.

Sonra oynadığımız 4 karşılaşmadan 10 puan çıkararak yukarıya yeniden yaklaştık. İlk devrenin son maçı bir derbi müsabakasıydı. Kazanıp hem ilk 6’ya girmek hem de taraftarımızı mutlu etmek istiyorduk ama olmadı.

Yine de ilk devreyi iyi bir yerde bitirdik. Bu sezon güzel geçiyor gerçekten.

Genç bir takımız, 2 oyuncumuzun sözleşmesi sona eriyor ve bizimle sözleşme imzalamak istemiyorlar. Pert ve Domenech.

Bu 2 oyuncudan da para kazanabilirdik ama olmayacak gibi. İlk devre sonunda sivrilen, çok öne çıkan oyuncumuz yok, takım oyunu oynuyoruz. Geçen sezonun sonunda golleriyle ön plana çıkan Townsend’i bu sezon orta sahada kullanıyorum ve faydası da gol olarak olmasa da oyun olarak fazla. Bu şekilde devam edersek ve duraklama yaşamazsak play offlara kalabiliriz.