Nobre için Beşiktaş taraftarının bu önyargıları gayet normal.Bu da tamamen Beşiktaş taraftarının tükürdüğünü yalamak istememesinden kaynaklanıyor ve bence bu takdir edilmesi gereken bir durum.Çünkü hiç birşey olmamış gibi Nobre yi bağırlarına basabilir ve bunlar hiç yaşanmayabilirdi.Ama Beşiktaş taraftarı rakiplerinde oynarken sahtekar yakıştırmasını yaptıkları Nobre ye yine aynı şekilde davranabiliyor.Beşiktaşlılık duruşu da bu olsa gerek..

Ama ben bunun bu şekilde gideceğini sanmıyorum.Nobre hareketlerine çeki-düzen verir ve canını dişine katarak mücadelesini yaparsa(ki yapacaktır) ayrıca başarılı bir performans sergilerse tarftar onu bağrına basacaktır.Tabi çok katı görüşlü taraftarlarımız da var onlardan bunu beklemek hayalcilik olur ama genelinden bahsediyorum.Zamanında Mustafa Doğan için de aynı şeyler konuşulmuş ama M.Doğan İnönü deki Fenerbahçe maçında attığı gol ve sonrasındaki sevinciyle bu düşünceleri yıkmayı başarmıştır.

Ayrıca ben bu Fenerbahçede oynayan Galatasarayda oynayan oyuncular alınmasın fikrine de karşıyım.Niye alınmasınki?Yani Nobre Fenerde oynadı diye niye Beşiktaşta oynayamasın.Bu adamlar profesyonel futbolcu bizler gibi taraftar değillerki.Ekmek parası kazanıyorlar yoksa Nobre ye göre Beşiktaş ne?Fenerbahçe ne?Adam hangi takımda oynarsa o takımlıdır.İtalyada büyükler arasında büyük transferler hemen hemen her sene gerçekleşiyor ve bunun da ligin heyacanını yüksek seviyede tutmak için yapıldığı duymuştum bence gayet mantıklı.Ee tabi bazı kulpleriyle sembolleşmiş isimler var o isimleri belki bu tarz transferlerde göremeyebiliriz bu da gayet normal.Totti İtalyada Roma dan başka bir klupte oynamayacağı gibi Hasan Şaş Galatasaraydan,Tuncay Fenerbahçeden zamanında Pascal Nouma da Beşiktaş tan başka bir takım forması giymezdi.Onun dışında 3 büyükler arasındaki transferlere karşı değilim aksine olması gerekir diye düşünüyorum.

Bide Nobre nin transferine olan tepkiler altında tabi aslında Fenerbahçede oynamış birçok futbolcunun alınmasından dolayı duyulan rahatsızlık yatıyor aslında.İşte orda sorun var zamanında Mustafa Doğanı ,Ali Güneşi almıyacaksın o zaman.Yada doğrumu bilemiyorum ama Luciano yu gündemine almayacaksın.Yoksa Nobre gibi nokta transferlere sözüm yok.Hem adamın nasıl futbolcu olduğunu biliyorsun ve hatalı transfer yapma riskin azalıyor hemde adam bizim liglerimizi biliyor.