2009-2010 Sezonu Başlıyor
Hazırlık Maçlarımız
Sadece 3 tanecikEski FM serisinde bolca hazırlık maçı teklifi geliyordu ama şimdi gelmedi açıkta kaldım, birkaç tane talepte bulundum yapmadılar.
Bordeaux maçını konuşmuştuk bir iki mesaj önce. Karşıyaka ve Gençlerbirliği maçları ise sadece takım ısınsın diye uyguladık. Sezona başlangıcımız merak içinde...
Şu ana kadar gerçekleşen transferler ise:
*Nantes ve Kasımpaşaspor, Fenerbahçemizin pilot takımlarıdır.
2009-2010 Süper Kupa
2008-09 sezonunda Fenerbahçemiz hem Türkiye Kupası'nı kazanandı hemde Turkcell Süper Lig şampiyonu. Süper Kupa'da rakibimiz Türkiye Kupası finalisti Galatasaray'dı.
Şu ana kadar çıktığım tüm GS derbilerinde üstün olan taraf Galatasaray ama kazanan bizdik, değişen bir şey olmadı
2009 - 2010
TURKCELL SÜPER LİG
2009-2010 Fenerbahçemizin lig fikstürü
Geçen senenin kendinden beklenin fazlasını veren Kocaelispor ve ardından üst üste derbi maçları. Sezon açılışı sıkıntılı olabilir.
TSL 1. Hafta: Fenerbahçe-Kocaelispor
2008-09 sezonu şampiyonu Fenerbahçemiz yeni sezon açılışını görkemli bir futbolla açtı. 90 dakika rakibine göz açtırmayan ekibimiz Kocaelispor engelini 2 golle aştı. Rakip takım Kocaelispor Fenerbahçemiz karşısında tek ciddi pozisyonunu dakika 25 yakaladı ve golle sonuçlandırdı. Yeni transferlerden Skjelbred Fenerbahçe forması altında ilk resmi maçta golle tanıştı.
Maçta sakatlık yaşayan Tuncay Şanlı 4 hafta sahalarda uzak kalacak ve derbilerde takımını tribünden seyredebilecek.
2009-2010 Şampiyonlar Ligi
İşte grubumuz
Futbol otoriteleri grupda favori Milan ve Fenerbahçe olarak gösteriyor. Fenerbahçemizin W. Bremen ve Anderlecht'e üstünlük kuracağını grupdan çıkacak en yüksek ihtimalli takım olarak gösteriliyor.
Transfer:
Rodney Sneijder ve Thiago Alcantara'yı sezon sonuna dek kiraladık.
Matias Fernandez ve De la Red içinse kulüplerle görüşmeler devam ediyor.
TSL 2. Hafta: Kayserispor-Fenerbahçe
Maça hızlı başlayıp ilk yarıyı rakibimize pozisyon vermeden 3-0 önde kapattık. Devre arası soyunma odasında futbolcularıma memnuniyetimi dile getirdim ancak takım ikinci yarıda gevşeklik göstererek sadece bir pozisyona girebildik. Kayserispor'un baskısına fazla direnemeyen takımımız peş peşe iki gol yedi. 71. dakikadan sonra ecel terleri döken savunmamız neyseki daha gol yemeden maçı tamamlayabildi.
Transfer
Uzun uğraş sonunda, transfer döneminin son gününde takımımıza çok faydası dokunacağını düşündüğümüz bir futbolcuyu, Matias Fernandez'i bonservisiyle aldık.
Toplamda 14 milyon Euro'ya bonserviste anlaşan yönetimimiz bu paranın 5.3 milyon eurosu peşin, 8.7 milyon Eurosunu 12 ay vade ile ödeyecek.
Oyuncunun kendisine ise senelik 1.9 milyon € (aylık 160000€), imza bedeli 450000€, maç başı 2900 €, gol primi 1800 €
De la Red transferinde ise kulübüyle 12 milyon €'ya anlaşılmış ancak futbolcunun kendisi gelmek istemediğinden bu transfer gerçekleştirilemedi. Bu sonuç itibariyle Fernandez'i bitirdik. Camiamıza hayırlı uğurlu olsun.

Eski FM serisinde bolca hazırlık maçı teklifi geliyordu ama şimdi gelmedi açıkta kaldım, birkaç tane talepte bulundum yapmadılar.