Galatasaray’ın İstanbul’a getirdiği Robert ülkesine döndü. Sarı kırmızılıların anlaşamadığı iddia edilen Fransız yıldız hakkında gerçekleri Maraton.Com.Tr ortaya çıkarttı. İşte Robert transferinin perde arkası..

Turkcell Süper Lig’de sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray’da Başkan Özhan Canaydın ve ortağı Haim Fresco’nun yaklaşık 1 yıldır transferini bitirmek için sürekli görüştüğü Robert ile anlaşıldı. Benfica ile iki yıllık daha anlaşması olan Fransız oyuncu, “Galatasaray’da oynamak isterim” dedi ve Galatasaray bu oyuncuyla yıllık 1,200 bin Euro’ya anlaştı. Ancak Robert’in Benfica ile olan problemlerini çözmesini isteyen Canaydın ve Fresco’nun bu talebine olumlu yanıt veren süper solak, “Ben Benfica ile problemlerimi çözerim. Bu konuda sıkıntınız olmasın. Ancak ben nasıl bir ülkeye geleceğimi, nasıl bir şehirde yaşayacağımı görmek istiyorum” dedi. Bunun üzerine harekete geçen Galatasaray Sportif Direktörü Bülent Tulun, Teknik Direktör Eric Gerets’i de bilgilendirerek Robert’i İstanbul’a getirdi. İstanbul’a gelir gelmez Florya’ya giden, “Robert muhteşem bir oyuncu. Eğer böyle bir şey varsa mutlaka transfer edilmeli” diyen Gerets ile yaklaşık 1 saat görüştü. Tüm konuları konuşan ikili toplantıdan memnun ayrılırken, Robert ile Gerets’in de onayının alınmasının ardından ön protokol imzalandığı öğrenildi.

YÖNETİM’DE ÇATLAK VE İKİNCİ BOMBO ZIKOS!..

Robert’in İstanbul’a getirilmesi ve bu oyuncuyla yapılan görüşmelerden haberdar olmayan Adnan Polat ve Adnan Sezgin’in transfer çalışmalarında Başkan Özhan Canaydın’ın Haim Fresco ile birlikte hareket etmesi ve kendilerine bilgi vermemesi nedeniyle rahatsız oldukları öğrenildi. Fransa’da ulaştığımız Haim Fresco ise konu ile ilgili olarak, “Bu iş için çok uğraş verdik. Ancak duyduğum haberler hiç hoş değil. Hem bize yakışmıyor. Biz her türlü girişimi Başkan Özhan Canaydın’ın bilgisi dahilinde ve onun onayıyla yaptık. Amacımız kimseyi saf dışı bırakmak değil.” derken, yeni bir transferi de müjdeledi ve “Ayrıca 6 aydır Zikos ile görüşüyorduk. Monaco’dan ayrılıyor ve bonservisi elinde. Senelik 1 milyon Euro’ya her konuda anlaştık.” dedi. Ayrıca yönetime sitem eden Haim Fresco, “Zikos ile anlaşmıştık ama bundan sonra ben bu transfere hiç karışmayacağım. Artık top yönetimde ve bakalım transferleri nasıl bitirecekler” şeklinde konuştu.

Ayrıca Galatasaray yönetiminin Başkan Özhan Canaydın’ın yaşanan bu gelişmelerin ardından alacağı net tavır ise merak ediliyor.

Maraton.Com.Tr Özel notu: Yukarıdaki haberde geçen tüm bilgiler gazetecilik dili ile en az iki sağlam kaynaktan doğrulatılmış bilgilerdir..

MHM (MARATON.COM.TR HABER MERKEZİ)
ÖZEL HABER – BAHRİ HAVADIR