Ve Rüya Gerçekleşti
Geride bıraktığımız 11 senenin ardından Premier Lig'e ulaştık. 2002 yılında kurulan kulübümüzün başına 2008 yılında geçtim ve amatör kümeden aldığım takım, 11 senenin ardından Premier Lig'de devlerle mücadele edecek.
Bir gün bu rüyanın gerçekleşeceğini biliyordum ama bu kadar uzamasını beklemiyordum. Çok zorluklar çektik, 2. sezonumda küme düşmemiz aslında bize 5 seneye mal oldu, gelişimimiz durdu. Orada takımı düşürmeseydim, daha erken bu hedeflere ulaşabilirdik.
Bu uzun yolculuğumun 2. senesinden beri bu takımda olan ve onlarca oyuncu gidip gelmesine rağmen yeri değişmeyen tek isim var, kaptanımız Houghton. Kendisine 16 yaşında forma vermeye başladım, 18 yaşında bu takımın kaptanı yaptım ve şu anda 26 yaşında ve takımın unutulmazları arasında yerini aldı bile.
2. devre maçlarına da pek iyi başlayamasak da, İpswich maçı, kariyerimde dönüm noktası oldu. 11 sezondur her türlü taktikle, anlayışla takımı yönettim ama 3-5-2 hiç denememiştim. Bu maçla beraber bu dizilişi kullanmaya başladık ve mükemmel bir uyum sağladı bu taktik takımımıza. Sonra gelen üst üste galibiyetler, bizim üzerimizde yer alan takımları farklı yenmemiz bize aşırı güven sağladı ve Premier Lig'e çıkacağımıza tüm takım inanmıştı.
Normal sezonu 5. sırada tamamladık ve en iyi derecemizi elde etmiş olduk. Yarı final ilk maçında evimizde West Ham'ı 2-0 yenerek avantajlı bir skor elde ettik. Bu taktikte kendini bulan genç forvetimiz Parrott ile yıllarını yine bu kulübe vermiş Palsson maçta golleri kaydeden oyuncularımız oldu.
2. maçta bize yetecek kadarlık oynadık, kaptanımızın tek golüyle finale yükseldik.
Finalde rakibimiz Brighton oldu. Zorlu maçı da yine bir genç oyuncumuzun kaydettiği golle kazanmasını bildik. İlk devre fazla şans vermediğim Kinsella da 2. devre çıkış yaşayan oyuncularımdan.
Maç sonu kutlamaları görülmeye değerdi;
Bu galibiyetle son bileti de biz kapmış olduk. 2. devre yaşadığımız müthiş çıkış bu başarıyı gerçekleştirdi. Tüm oyuncularımdan memnunum, şimdi fiyatı yükselmiş yıldızlarımızla yollarımızı ayırıp yeniden yapılanma mı yoksa bir kaç takviye ile yola devam mı tam karar veremedim.
![]()