Tabi ki ben kimsenin yorumuna karışamam, olumlu yada olumsuz. İlk sene için yapmayın derken kastım ilk sene hangi taktiği kullanırsanız kullanın takımda birçok şey oturmadığından maksimum verim almak çok çok zordur. Yoksa yorumlarında beğendim dersen sevinirim, beğenmedim kötü dersen saygı duyarım. Sonuçta vakit ayırıp okumuşsun, denemişsin teşekkür ederim.
Sevilla gayet iyi ve güçlü bir takım. İlk sezonda olsa bazı hedefler belirleyerek yola çıkılabilecek bir potansiyeli var.
Ligdeki rakipleri ise bir o kadar güçlü, ekran görüntülerinden bakınca ilk 3 sıradaki takımlar gayet normal. Real Madrid 100 puan toplamış, Barcelona ligi namağlup tamamlamış. Bence ilk sezon için iyi bir derece almışsın, kendi taktiklerime pay çıkarmak için söylemiyorum.
Ayrıca Barça ve Real'in kolay kolay puan kaybetmediği bir ligde şampiyonluk için 38 maçın 30dan fazlasını kazanmak gerekiyor. Ligde Atletico Madrid, Valencia, Getafe, Villarreal ve Espanyol gibi kendi evlerinde çok etkili takımlar var ve bunları deplasmanda yenmek o kadar da kolay değil.
Ligdeki konumun gayet iyi, İspanya kupasında finale kadar gelmiş, finalde Real'e 2-1 kaybetmişsin oda kötü bir sonuç değil bence. Bir tek Uefa yarı finalinde aldığın sonuç çok kötü, hemde deplasmanda 3-0 yendiğin maçın rövanşında kendi sahanda 4-0 yenilmek düşündürücü tabi.
Sorularına gelince (her zamanki gibi kendi düşüncelerimdir, doğru yada yanlış):
Tek forvet oynayan takımlara karşı dediğin gibi stoperlerden birine alan markajı verip diğerine forveti tutma görevi vermek iyi olur. Tabi 2 stoperede alan markajı verebilirsin oda olur ama bazı pozisyonlarda ikisi birden aynı alana basmaya gidebilir ve bu problem yaratabilir.
Forvetlerden soldaki "target man" dediğimiz pivot santrfor tarzında olursa daha iyi. Maçlarda dikkat ettiysen top almak için daha geriye gelen o.
Görevleri: Kendisine havadan atılacak toplarda kafayla aşıracak, yerden atılan paslarda fiziğiyle topu iyi saklayacak ve destek veren oyuncuların önüne pas atacak. Başka deyişle Orta sahayla diğer forvet arasında bir çeşit köprü görevi görecek. Özellikleri:
- Güç, Zıplama, Kafa vuruşu, teknik, denge, takım oyunu, ilk dokunuş.
Diğer forvet ise bitirici bir oyuncu olmalı. Golü koklayan, pozisyonları iyi sezen ve fazla ofsayta düşmeyen bir oyuncu olmalı. Kaleye en yakın oynayacak oyuncun o. Özellikleri:
- Önsezi, topsuz oyun, bitiricilik, soğukkanlılık, ilk dokunuş.
Sevilla için şampiyonluk bekleyebilirmiyiz sorusunun cevabı zorYukardaki yorumumdaki sebeplerden çok kolay değil, ayrıca senin diğer konulardaki yönetimini, oyun tarzını bilmediğimden bir şey diyemem. Çünkü Şampiyonluk sadece taktiğe bağlı bir şey değil. Bir takımın başarılı olabilmesi için o kadar çok etken varki oyunda...
Mesela;
Squad harmony yüksek olacak, maç konuşmaları etkili olacak, çalıştırıcılar doğru seçilip antrenmanlar doğru ve etkili programlanacak, ayrıca oyuncularla aran iyi olacak disiplini ve saygınlığını koruyacaksın. Ve tabi birazda (futbol deyimiyle) top seni sevecek. Bazen çok kritik bir maçı o kadar şanssız kaybediyoruz ki bu o an sadece şans faktörüne bağlı bir şey.
Tabi kadroyuda unutmamak lazım. Çok şişkin bir kadro çok problem demektir, oynamayan oyuncular illa ki sorun çıkarır. Kadro dengesini ve oyuncu kalitesini çok dikkatli bir şekilde oluşturmak gerekir. Her bölgeye en az 2 alternatif oyuncu olmalı. Ayrıca takımda birkaç mevkide oynayabilen en az 2-3 tane joker oyuncu olmalı.
Özetle doğru bir stratejiyle önce güçlü ve mutlu bir kadro oluşturmayı başarırsan, oyuncularının senin kararlarına saygı göstermesini sağlarsan o zaman şampiyon olamaman için bir neden kalmaz. Dediğim gibi Sevilla bu potansiyele fazlasıyla sahip bir takım. Sadece herşeyi t

buda son sorum.Şimdiden teşekkürler emeginize sağlık...
Alıntılı Yanıtla