Galatasay ilk maçında Almanya 3.lig ekiplerin bir takım ile 2-2 berabere kalmış..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
...............
Galatasay ilk maçında Almanya 3.lig ekiplerin bir takım ile 2-2 berabere kalmış..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
...............
Last edited by bursa_mc : 02.Temmuz.2009 at 19:11 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Serda eylik inanılmaz bir oyuncu..Sürat teknik dribling çalım herşey var müthiş oynadı..
Kewell dönüyor
03 Temmuz 2009 Cuma * 14:58
Yeni sezon hazırlıklarını için Hollanda'da bulunan Galatasarayımız bu sabah yaptığı antrenmanla çalışmalarını sürdürdü.
Yeni sezon hazırlıklarını için Hollanda'da bulunan Galatasarayımız bu sabah yaptığı antrenmanla çalışmalarını sürdürdü. Teknik direktör Rjikaard yönetiminde gerçekleştirilen antrenman yaklaşık bir saat 10 dakika sürdü. Çalışma, ısınma ve açma germe egzersizleriyle başlayan antrenmana yeni sezon hazırlıklarına izinli oldukları için geç katılan Arda Turan, Ayhan Akman, Mehmet Topal, Hakan Balta, Sabri Sarıoğlu, Milan Baros, Gökhan Zan ile sakatlıktan yeni çıkan Tobias Linderoth, kondisyoner Carlos Cuadrat yönetiminde genel kuvvet çalışması gerçekleştirdi. Diğer oyuncular ise antrenmanın ana bölümünde dar alanda küçük gruplar halinde teknik çalışmalar yaptı.
Kaleciler; Aykut Erçetin, Orkun Usak, Fırat Kocaoğlu ve Emirhan Ergün, antrenör Nezih Ali Boloğlu yönetiminde çalışırken, yeni transfer kaleci Leo Franco, Serkan Çalık'la birlikte fizyoterapistler eşliğinde çalıştı. Antrenman soğuma egzersizleri ile tamamlandı.
Galatasaray'ın yapancı oyuncularından Nonda bugün kampa dahil oldu, Kongolu futbolcu akşam antrenmanında yer alacak. Avustralyalı Kewell'ın pazar günü kampa katılacağı açıklanırken, sarı kırmızılı takım çalışmalara başlayalı 11 gün olmasına rağmen Brezilyalı futbolcu Cassio Lincoln kampa hala katılmadı.
Öte yandan Galatasaray'ın UEFA Kupası'nda karşılaşacağı Kazakistan'ın Tobol takımıyla oynayacağı ilk maça çubuklu yeni sezon formasıyla öğrenildi.
Kaynak: DHA
Screw you guys, I'm goin' home
---------------------Leo-----------------------------
Uğur-----Servet------Emre.G.-----------H.balta-
-----------------M.topal---------------------------
-----------Linderoth-----Arda--------------------
Keita------------------------------Kewell---------
--------------Baros-------------------------------
Şuanlık en iyi kadro böyle..
Zayton Cup Başlıyor
Galatasaray'ın 2009-2010 sezonu hazırlıkları kapsamında katılacağı Zayton Cup, 5 Temmuz 2009 Pazar günü başlıyor. "Bir dünya, bir top" sloganıyla yola çıkan turnuva, bu slogana uygun olarak farklı kıtalardan dört takımı buluşturuyor.
Zayton Cup 2009'a Galatasaray'ın yanı sıra Almanya'dan Bayer Leverkusen, Mısır'dan Al Ahly Kairo ve Fas'tan Wydad Athletic Club Casablanca katılıyor.
Almanya'da düzenlenen organizasyona Bochum'daki Lohrheidestadion ev sahipliği yapacak.
Galatasaray, turnuvadaki ilk maçını 5 Temmuz 2009 Pazar günü yerel saatle 17:00'de (TSİ 18:00), Al Ahly takımıyla yapacak.
Biletler, +491805 012 933 numaralı telefondan ya da turnuvanın resmi sitesinden temin edilebiliyor.
Bilet Fiyatları
Koltuk: 20 Euro
Ayakta: 11 Euro
Üç Günlük Kombine: 55 Euro
Tek Günlük Aile Paketi (İki Yetişkin + 11 yaşından küçük çocuk): 35 Euro
Maç takvimi
5 Temmuz 2009 Pazar
18:00 Al Ahly - Galatasaray
21:00 Bayer Leverkusen - Wydad Casablanca
8 Temmuz 2009 Çarşamba
18:00 Bayer Leverkusen - Al Ahly
21:00 Galatasaray - Wydad Casablanca
11 Temmuz 2009 Cumartesi
18:00 Al Ahly - Wydad Casablanca
21:00 Galatasaray - Bayer Leverkusen
Kaynak: Galatasaray.org
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Rijkaard gazetecilerin sorularını yanıtladı
Hazırlıklarını Hollanda’da sürdüren Galatasaray’da, Teknik Direktör Frank Rijkaard bir basın toplantısı düzenleyerek takımı son durumu hakkında bilgi verdi.
“GENÇ FUTBOLCULARDAN MEMNUNUM”
Şu anda takımı ikiye bölmüş durumdayız. Lig uzun bir maraton. Bu nedenle genç futbolculardan çok memnunum. Çalışmalara daha sonradan katılan milli futbolcularla genç futbolcular önümüzdeki günlerde birlikte çalışmaya başlayacak.
“KAFAMIZDAKİ SİSTEM 4-3-3”
Bizim kafamızdan geçen sistem 4-3-3 sistemi ama her maç aynı sitemi oynayacağız diye bir şey yok. İlk hazırlık maçımızda bu sistemle oynadık.
“KEITA’YI BİLGİM DAHİLİNDE TRANSFER ETTİK”
Şu an elimizde çok iyi bir kadro var. Keita benim de bilgim dahilinde alındı. Başka transferler de yapılabilir. Elimizde bulunan kadro da bize yetebilir. Hangi mevkilere transfer yapacağımızı şu an için söyleyemem. Bu konuda yönetimle konuşuyoruz.
“LINCOLN İLE KONUŞMADIM”
Lincoln ile konuşmadım. Kendisi çok iyi bir futbolcu ama niye aramıza katılmadı bilmiyorum.
“TÜRK ANTRENÖR DÜŞÜNMÜYORUZ”
Şu anda Türk yardımcı antrenör almak gibi bir düşüncemiz yok. İyi bir teknik heyetimiz var. Bize yardım eden hocalarımız var. O yüzden şu anda yeni bir yardımcı antrenöre ihtiyaç yok.
“BAZI GENÇ OYUNCULARIN PERFORMANSINDAN ÇOK MEMNUNUM”
Lig uzun bir maraton. Genç futbolcularla çalışmalara başladı ve daha sonra milli futbolcular da geldi. Milli futbolcular da birkaç gün içinde beraber çalışmalara başlayacağız. Performansından çok memnun olduğum bazı genç futbolcular var. Bunlardan bazıları aramızda kalacaktır.
“MILAN VE BARCELONA İLE G.SARAY’I KARŞILAŞTIRMAK DOĞRU OLMAZ”
Milan, Barcelona ile G.Saray’ı karşılaştırmak doğru olmaz ama burada atmosfer ve beklentiler çok büyük. Ben de bu beklentileri karşılamak için çalışacağım. Tam bir zaman vermek doğru olmaz ama her geçen maçta daha iyi olacağımızı düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda daha iyi duruma geleceğiz.
“NESKEENS İLE ÇOK İYİ ANLAŞIYORUZ”
Neskeens ile çok iyi arkadaşız. Hollanda Milli Takımı’nda da benim yardımcımdı. Aramızda yaş farkı olması hiçbir sıkıntı yaratmıyor.
“TOBOL HAKKINDA BİLGİ TOPLUYORUZ”
Tobol’un bizden avantajı liglerinin devam etmesi. Maç CD’lerini izliyoruz ve bilgiler geliyor sürekli.
“SEZONA İYİ HAZIRLANMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Yoğun bir dönem geçiriyoruz ama bunu fazla abartmamak lazım. Barcelona’da da bunu yapmıştık. Günde çift idman yapıyoruz. Bunların hepsi futbolla ilgili çalışmalar. Diğer takımlar da bu şekilde hazırlanıyor. Lig uzun bir maraton, sezona iyi hazırlanmak için çalışmamız lazım.
“GEREKSİZ KART GÖRÜLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİM”
İstediğiniz kadar çalışın ama mental olarak hazırlanmaz ve gereksiz kartlar görürseniz takımı eksik bırakırsınız. Takımı gereksiz bir şekilde yalnız bırakanlara hiçbir şekilde izin vermeyeceğim.
“ARDA-MESSI KIYASLAMASI YERSİZ OLUR”
Her futbolcunun kendi özelliği vardır. O yüzden Messi ile Arda’yı kıyaslayamayacağım. Böyle bir kıyaslama yapmak yersiz olur.
...
Rijkaard'ın Hollanda kampına katılan gençlerden 3 futbolcuyu da A takıma almayı kararlaştırdığı bildirildi. Sol kanatta oynayan Serdar Eylik, orta sahanın ortasında görev yapan Emre Çolak ve geçen sezon Diyarbakırspor'a kiralık gönderilen Erhan Şentürk'ün yeni sezonda A takım kadrosunda yer alacakları ifade edildi.
...
Lig TV
Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda - Tegelen’de sürdüren Galatasaray'ın buradaki son çalışmasında tatsız bir gelişme yaşandı!.. Antrenman sonrası otele giden sarı kırmızılı kafilede futbolculardan Sabri'nin bir taraftarla tartıştığı ve çıkan tartışmada taraftarın başının yarıldığı öğrenildi!..
Galatasaray, gurbetçilerin yoğun ilgisi nedeniyle antrenmanları taraftara kapatırken, sarı kırmızılı futbolcular, bu akşamki antrenman sonrası otobüsle kamp yaptıkları otele döndü. İşte yaşanan tatsız olay da otelin önünde meydana geldi!.. Taraftarlar idman sonrası takım otobüsünü otele kadar takip ederken, otele girmek üzere olan futbolculardan Sabri ile bir taraftar arasında henüz nedeni bilinmeyen bir tartışma yaşandı!.. Çıkan tartışmada Sabri'nin elindeki kramponu, taraftara fırlattığı ve taraftarın başının yarıldığı öğrenildi.
Maraton
pek inandırıcı gelmedi
Adın çıkacagına canın cıksın demişler...
Yapma bunu Sabri!
04 Temmuz 2009 Cumartesi * 21:55
Galatasarayımızın Hollanda kampında Sabri ile bir gurbetçi taraftar arasında arbede çıktığı bildirildi.
Galatasarayımızın, yeni sezon hazırlıklarını sürdürdüğü Hollanda'nın Tegelen kasabasında bu akşamki antrenmanı sonrası futbolculardan Sabri ile bir gurbetçi taraftar arasında arbede yaşandı.
Sarı-kırımızılı ekibin kaldığı otelin önünde kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen bir gurbetçi taraftarın, Sabri'nin olumsuz yanıtı üzerine hakaret ettiği, bunun üzerine Sabri'nin de ayakkabılarını gurbetçiye fırlattığı öğrenildi.
Yaşanan kargaşayı, araya giren diğer gurbetçiler ve Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'in fazla büyümeden önlediği bildirildi.
Kaynak: Anadolu Ajansı
AA'da farklı haber geçmiş... Ben Webaslandan aldım haberi
-----------------------------------------------------------------------------
İlk maç Al-Ahly ile
04 Temmuz 2009 Cumartesi * 21:18
Zayton Cup'taki ilk maçında pazar günü yerel saatle 17:00'de (TSİ 18:00), Bochum'da Mısır'ın Al Ahly takımıyla karşılaşacak
![]()
Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, yeni sezon hazırlık çalışmalarını Hollanda Tegelen'de bugün yaptığı çalışmalarla sürdürdü.
Sabah yapılan çalışmada kaleciler Nezih Ali Boloğlu yönetiminde çalışırken, Shabani Nonda ve Serkan Çalık ise antrenmanı fizyoterapistler eşliğinde yaptığı çalışmayla tamamladılar.
Teknik ekibimiz Frank Rijkaard, Johan Neeskens, Nezih Ali Boloğlu, Albert Roca, Carlos Cuadrat yönetiminde, yapılan akşam antrenmanı ise yaklaşık 1 saat 20 dakika sürdü.
Akşam 17:30'da basına açık, taraftara kapalı yapılan antrenman ısınma koşusu ile başladı. Teknik çalışmalarla devam eden antrenmanın ana bölümünde üç grup halinde kalecilerin katıldığı taktik çalışma yapıldı. Shabani Nonda, fizyoterapistler eşliğinde çalıştı.
Kaleciler; Leo Franco, Fırat Kocaoğlu, Emirhan Ergün ise antrenör Nezih Ali Boloğlu yönetiminde özel bir çalışma gerçekleştirdi. Antrenman soğuma egzersizleri ile tamamlandı. Bugün İstanbul'da sağlık kontrolünden geçen Harry Kewell, yarın Galatasaray'ın kampına dahil olacak.
Hazırlık kampındaki çalışmalarını yarın (5 Temmuz Pazar) sabah 10:30'da basına ve taraftara kapalı olarak yapacağı antrenmanla sürdürecek olan Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, Hollanda Tegelen'deki kampını tamamlayacak.
Zayton Cup'taki ilk maçında yarın yerel saatle 17:00'de (TSİ 18:00), Bochum'da Mısır'ın Al Ahly takımıyla karşılaşacak olan Galatasaray, bu maçın ardından yeni sezon hazırlıklarını Almanya'nın Bochum kentinde sürdürecek.
Kaynak: Galatasaray.org
Avea Kamp Günlüğü: 4 Temmuz Cumartesi (Akşam)
Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, yeni sezon hazırlık çalışmalarını Hollanda Tegelen’de bugün yaptığı çalışmalarla sürdürdü.
Sabah yapılan çalışmada kaleciler Nezih Ali Boloğlu yönetiminde çalışırken, Shabani Nonda ve Serkan Çalık ise antrenmanı fizyoterapistler eşliğinde yaptığı çalışmayla tamamladılar.
Teknik ekibimiz Frank Rijkaard, Johan Neeskens, Nezih Ali Boloğlu, Albert Roca, Carlos Cuadrat yönetiminde, yapılan akşam antrenmanı ise yaklaşık 1 saat 20 dakika sürdü.
Akşam 17:30’da basına açık, taraftara kapalı yapılan antrenman ısınma koşusu ile başladı.
Teknik çalışmalarla devam eden antrenmanın ana bölümünde üç grup halinde kalecilerin katıldığı taktik çalışma yapıldı.
Shabani Nonda, fizyoterapistler eşliğinde çalıştı.
Kaleciler; Leo Franco, Fırat Kocaoğlu, Emirhan Ergün ise antrenör Nezih Ali Boloğlu yönetiminde özel bir çalışma gerçekleştirdi.
Antrenman soğuma egzersizleri ile tamamlandı.
Bugün İstanbul’da sağlık kontrolünden geçen Harry Kewell, yarın Galatasaray’ın kampına dahil olacak.
Hazırlık kampındaki çalışmalarını yarın (5 Temmuz Pazar) sabah 10:30’da basına ve taraftara kapalı olarak yapacağı antrenmanla sürdürecek olan Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, Hollanda Tegelen’deki kampını tamamlayacak.
Zayton Cup’taki ilk maçında yarın yerel saatle 17:00'de (TSİ 18:00), Bochum'da Mısır’ın Al Ahly takımıyla karşılaşacak olan Galatasaray, bu maçın ardından yeni sezon hazırlıklarını Almanya’nın Bochum kentinde sürdürecek
Sabri gibisi bidaha gelmez bu ülkeye herhaldegelmesinde üstüne yok çirkinliklerde..antipati kazanmada
Barıs'ın penaltı golüyle 1-0 öndeyiz Galatasaray cok iyi ayaga paslar ile ataga cıkıyor.
Barış mı kullanmış penaltıyı ?![]()
Evet , ters köşeye yatırdı![]()
Güzel penaltıydı.
Yaser de güzel oynuor.
Artık öyle pas hataları olmayacak gibi, Servet bile topu kanatlara taa adamın ayagına ulastırıyor bu durum cok hosuma gitti
![]()
Emre Çolak bir şut attı. Kaleci çıkartırken sakatlık geçirdi
Emre 2. yarıda kendini göstermeye başladı.
GS TV mi veriyor maçı ?
Mısır Şampiyonu Ahly'i Barış'ın penaltı golüyle 1-0 yendik. Yine yedek agırlıklı bir kadroyla sahadaydık. Rakibin kalemize geldigini 1 cift vurus haricinde hatırlamıyorum. Top genelde bizdeydi ve rakipte oldugunda da müthiş bir pres vardı. Emre Colak 2 mactır mükemmel oynuyor. Böyle devam ederse ilk 11i bile zorlar bu çocuk.
Takım umut veriyor, biraz daha calışma ve sabırla cok iyi yerlere gelecegiz.
digiturk'e geçti digiturk'u olanlar hariç kimse izleyemiyor
Hakkaten Emre Çolak takımın en iyisiydi.
Zaten Rijkaard Emre Çolak'la Serdar Eyilik'in performanslarını çok beğenmiş Erhan Şentürk'den de mutluymuş bu üç oyuncuyla profesyonel sözleşme imzalandı hepsi 3er yıllık sözleşmelere imza attılar...
05.07.2009 20:41
Leo Franco: Taraftarımız Rahat Olsun
GALATASARAY YENİ KALECİSİ ARJANTİNLİ LEO FRANCO, AVEA KAMP GÜNLÜĞÜ PROGRAMI’NDA GALATASARAY TELEVİZYONU’NA ÖZEL AÇIKLAMALAR YAPTI.
- Leo Franco’nun Hollanda Kampı’ndaki gözlemleri nelerdir?
Burada gerçekten çok mutluyum çünkü takım beni çok iyi karşıladı. Hemen beni aralarına aldılar. Yemeklerde olsun, antrenmanlarda olsun hepsi benimle iletişim kurmaya çalışıyor. O yüzden hiçbir sıkıntı yok. Çok mutluyum.
- Galatasaray hakkında daha önce aldığı bilgilerle, şu anda edindiği bilgileri birleştirdiğinde ortaya nasıl bir sonuç çıkıyor?
Buraya gelmeden önce de Galatasaray’ın ne kadar büyük bir kulüp olduğunu biliyordum. Fakat Florya’ya geldiğimde, tesisleri gördüğümde çok büyülendiğimi söyleyebilirim. Galatasaray’ın antrenman sahaları olsun, soyunma odaları olsun çok organize.
- Leo Franco’ya soracak olursak, tatilden dönüşte adaptasyon sürecinde bir zorluk oluyor mu?
Takıma 10 gün gibi bir süre geç katıldım. Mutlaka adaptasyon süreci geçireceğim. Şu anda bireysel olarak antrenmanlarımı yapıyorum ama 2-3 gün içerisinde takımla birlikte antrenmanlara başlayacağım. Daha iyi olacağımı düşünüyorum.
- Leo Franco’ya şunu sormak istiyorum. Yabancı oyuncularda en büyük sorun lisan. Özellikle kaleciyseniz savunma bloğuyla çok sık diyaloğa girmeniz gerekiyor. Leo Franco arkadaşlarıyla nasıl bir iletişim kurmayı düşünüyor?
İlk başta tabi ki zor olacak. Nezih Ali Boloğlu ile beraber kalecilerin maç esnasında hangi kelimeleri kullanacağına dair bir liste yaptık. İlk 2-3 maçta sıkıntı çekebilirim ama en kısa zamanda adapte olacağımı düşünüyorum.
- Maç esnasında çok konuşan bir kaleci midir?
Defansta biraz Türkçe biraz İngilizce konuşarak idare edeceğiz. Genelde maç sırasında konuşurum.
- Diğer kalecilerle çalışma durumu nasıl?
Diğer kalecilerle tanıştım. Hem kaleci arkadaşlarıma hem de kaleci antrenörlerine baktığımda gerçekten çok iyi bir seviye var. Birlikte çalışmak için çok güzel bir atmosfer var. Kaleci arkadaşlarımın bana yaklaşımı da çok iyiydi. Arkadaşlığımız da çok iyi başladı. Böyle devam etmesini ümit ediyorum.
- Genç kaleciler Emirhan ve Fırat ile ilgili neler söyleyecek?
Bu iki kaleci de bence Galatasaray’ın geleceğinde olacak kaleciler. Bugün kendileriyle birlikte antrenman yapma fırsatı buldum ve ikisinin de çok iyi kaleciler olduğunu gördüm. Yollarının da çok açık olduğunu düşünüyorum.
- Leo Franco’nun Türkiye Ligi ile ilgili bilgileri ne ölçüde?
7-8 sene önce UEFA Kupası maçında burada Galatasaray’a karşı oynadım ama tabi ki çok uzun bir zaman geçti. Galatasaray’a transferim gündeme geldikten sonra daha fazla Türkiye Ligi’ni araştırmaya başladım. Lig hakkında belirli bir bilgiye sahibim şu anda.
- Türkiye Ligi’ndeki takımların yavaş yavaş Avrupa’daki takımların kalitesine yaklaşması onu motive ediyor mu yoksa korkutuyor mu?
Bu durum kesinlikle beni korkutan birşey değil. Sizin dediğiniz gibi beni motive eden birşey. Türkiye’yi seçme amaçlarımdan biri de giderek gelişmesi. Galatasaray da zaten çok önemli ve tanınmış bir kulüp. Galatasaray’ı seçmemin en önemli amacı da bu ligin kalitesidir.
- Leo Franco’nun Frank Rijkaard ile çalışacak olması onu heyecanlandırıyor mu?
Rijkaard ile çalışacağım için tabi ki çok heyecanlıyım. Kendisi çok yakından tanıdığım birisi. Onun dışında kariyeri hakkında fazla yorum yapmaya gerek yok. Ona yakın olan kiminle konuştuysam onun hakkında hiçbir olumsuz düşünce duymadım. Futbolcularla da diyaloğu çok iyi. Onunla çalışacak olmam beni heyecanlandırıyor.
- Leo Franco bu seneki kadroya baktığında, Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi’nde söz sahibi olabileceğini düşünüyor mu?
Gerçekten çok kaliteli bir takımımız var. Bizim için her oynayacağımız maç çok önemli olacak. Sadece Avrupa’da oynayacağımız maçlar değil, Türkiye Ligi’ndeki ve Türkiye Kupası’ndaki maçlarımız da bizim için çok önemli. Bu ekiple Avrupa’da da iyi işler çıkartacağımızı düşünüyorum.
- Peki, Leo Franco’nun o maçlarda hazır olup oynama ihtimali var mı?
O zamana kadar kendimi hazır hissedeceğimi düşünüyorum ama tabi ki son karar hocamızındır.
- İspanya La Liga ile Türkiye Ligi arasındaki kıyaslaması nasıl?
İki lige baktığımızda Türkiye Ligi biraz daha sert geçen bir lig. Ayrıca mücadele seviyesinin yüksek olduğu bir lig. La Liga’da ise daha çok topla oynama mantalitesi var. Daha fazla tekniğe dayalı bir lig diyebilirim.
- Leo Franco Ali Sami Yen Stadı’na Mallorca formasıyla yaklaşık 9 yıl önce çıkmıştı. Şimdi Galatasaray formasıyla aynı stada çıkacak olması onu heyecanlandırıyor mu?
Tabi ki çok heyecanlıyım. Taraftarımıza o statta iyi maçlar izlettirmek istiyoruz.
- Galatasaray, tarihte birçok ekol kaleci çıkarttı. Simovic, Taffarel, Mondragon gibi... Kendisinin de bu takımda bir ekol olacağına inanıyor mu?
Şu anda Galatasaray takımıyla 3 senelik sözleşmem var. Bu 3 sene içerisinde elimden gelenin en iyisini yapacağımı düşünüyorum. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hatta benim kafamdaki düşünce; bu 3 seneden sonra da sözleşmemi uzatmak ve bu takımda kalma süremi uzatmak istiyorum.
- Leo Franco kaleciliği bıraktıktan sonra yine futbolda kalmayı düşünüyor mu?
İki durum var. Ya genç kalecileri çalıştırırım ya da futboldan tamamıyla uzak dururum.
- Galatasaray taraftarına mesajları neler?
Taraftarımız kesinlikle rahat olsunlar. Çünkü bu sene çok iyi bir takım kurduk. Her türlü başarıya talibiz.
--------------------------------------------------------------------------------
Milan Baros: Keita Bizim İçin Çok Önemli Oyuncu Olacak
GEÇEN YILIN GOL KRALI MILAN BAROS, AVEA KAMP GÜNLÜĞÜ PROGRAMI’NDA GALATASARAY TELEVİZYONU’NA ÖZEL AÇIKLAMALAR YAPTI.
- Geçen yılın gol kralı olarak yanımızda Milan Baros var. Kampla ilgili düşünceleri neler?
Sezonu iyi geçirmemiz için çok önemli bir zamandayız. Bu zamanı iyi geçirmemiz gerekir. Yaklaşık 8 gündür takımla beraberim. Tabi ki çok çalışıyoruz. Bundan sonraki hafta da çok çalışıp, sezona iyi başlamak istiyoruz.
- Hollanda’nın saha ve hava koşulları nasıl?
Umarım hava haftaya daha güzel olur. Çünkü geçtiğimiz hafta çok sıcak günler geçirdik. İstanbul’daki havadan pek bir farkı yoktu ama sonuçta çalışmamız gereken bir dönemdeyiz. Bahaneler bulmamamız gerekir. Umarım gelecek hafta daha güzel bir havada çalışma yaparız.
- Milan Baros’un tatili nasıl geçti?
Hem ailemi görmek hem de kızkardeşim evleneceği için öncelikle Çek Cumhuriyeti’ne gittim. Ondan sonra tatilime Yunanistan’da devam ettim.
- Geçen yıl takım olarak başarıyı yakalayamamayı Milan Baros neye bağlıyor?
Geçen yıl bizden beklentiler çok yüksekti fakat geçen yıl en büyük problem sürekliliği yakalayamayışımızdı. Son 7-8 haftada da hala şampiyon olabilirdik ama berabere kaldığımız Ankaraspor maçı bizi yarıştan kopartan maçtı. Buradan taraftara söz veriyorum, seneye çok daha iyi işler yapacağız.
- Geçen yılki mağlubiyetlerde takımda motivasyon sorunları mı yaşandı yoksa sakatlıklar mı başrol oynadı?
Tabi ki sakatlıklar takım içinde büyük sıkıntılar yaratabiliyor. Çünkü önemli futbolcularınız sakatlanabiliyor. Ama bunun tek sebep olarak gösterilmemesi gerekiyor. Büyük takım olmanın en önemli unsuru sakatlıklarla başa çıkabilmektir. Şimdi daha geniş bir kadromuz var. Bu sezon bu tip sorunlar yaşamayacağımızı düşünüyorum.
- Milan Baros, Kader Keita transferi için ne düşünüyor?
Kendisiyle beraber Olimpic Lyon’da 1 sezon oynadık. Gerçekten çok süratli bir oyuncu. Bu süratinin yanında teknik kapasitesi de gerçekten çok yüksek. Şu anda oynadığımız sistemde bence kilit bir isim olabilir. Çünkü kendisi hem sağ kanatta hem de forvette oynama özelliğine sahip. O yüzden bizim için çok önemli bir oyuncu olacağına inanıyorum.
- Takımda Arda Turan, Milan Baros, Shabani Nonda, Harry Kewell gibi hücum oyununu seven futbolcular var. Frank Rijkaard da 4-3-3 sistemi le hücum futbolu oynatacağının sinyallerini veriyor. Bu konuda Milan Baros neler söyleyecek?
Lig uzun bir maraton. Onun için kaliteli oyuncuların bizimle beraber olması hem takım için hem de hocamızın kafasındaki sistem için iyi. Takımda çok fazla atak oynayan oyuncular var. O yüzden çok başarılı bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum.
- Milan Baros geçen yıl attığı gollerle takımına birçok maç kazandırdı ve attığı goller sonucunda gol kralı oldu. Gelecek sene gol krallığında iddialı mı?
Geçtiğimiz sene dediğiniz gibi gol kralı oldum. Fakat bu sadece benim başarım değil takım arkadaşlarımın da başarısı. Birçok gol onların sayesinde oldu ama benim tercihim her zaman şu yöndedir; takım şampiyon olsun veya takım şampiyonlar ligine gitsin. Benim veya başkasının gol kralı olduğu çok da önemli değil. O yüzden önemli olan takımın başarısıdır.
- Frank Rijkaard’ın 4-3-3 sistemiyle kendisinin daha fazla gol atacağını düşünüyor mu?
Önemli olan tabi ki takımın kalitesi. Mutlaka sistem de önemli ama takımımız kaliteli olduğu sürece sistem belki ikinci planda kalabilir. Çünkü geçen seneye baktığımızda yine ben tek forvet gibi oynadım. Bu sene yeni bir sistem, yeni bir manatalite ve bazı farklılıklar var. Kaliteli futbolcularla bu sene umarım daha fazla gol atacağız.
- Tek forvet değil de yanındaki eleman sayısı iki olursa şu anki mevcut kadroda kiminle oynamayı tercih eder?
Tabi bu sorunun muhattabı biraz da hocamız. Çünkü şu an hazırlık kampındayız ve herkes forma giymek için çok iyi mücadele ediyor. Şu anda ilk on bire girip girmeyeceğimi ben de bilmiyorum. O yüzden bu sorunun bire bir muhattabı hocamızdır.
- Milan Baros geçen yıl Türkiye Ligi’nde onun da alışma süreciydi. İlk senesinde rakipleri ve ligi tanıdı. Oynanan futbol onun tamamen alıştığı ve bundan sonra daha fazlasıyla verim göstereceği bir futbol olacak. Galatasaray’daki ikinci yılı tecrübesi açısından kendisine neler katacak?
İki sezonu kıyasladığımızda mutlaka önümüzdeki sezon benim için biraz daha kolay olacaktır. Çünkü yeni bir transfer için özellikle yabancı bir futbolcu için ilk sene kolay geçmiyor. Takım hakkında fazla bilginiz olmuyor ve rakipleri tanımıyorsunuz. Gideceğiniz, oynayacağınız stadları tanımıyorsunuz. Şu anda ben o bilgiye sahibim. Oynayacağım stadı, rakip taraftarları, rakip defansı, rakip futbolcuları çok iyi tanıyorum. O yüzden mutlaka bu durum bana bir avantaj getirecektir.
- Birkaç program önce Gökhan Zan konuğumuz olmuştu ve kendisine en çekindiği forvetleri sorduğumda Milan Baros’un ismini ilk sırada vermişti. “En azından Milan Baros ile karşılıklı oynamaktan kurtuldum” demişti. Bu konuda kendisi neler söyleyecek?
Bu sorunuza biraz Gökhan Zan’ın transferiyle ilgili duygularımı söyleyerek başlamak istiyorum. Gerçekten çok kaliteli bir futbolcu. Geçen sene şampiyon olmuş takımdan geldi. Sonuçta belli bir kaliteye sahip, yurtdışı tecrübesi ve milli takım tecrübesi olan bir oyuncu. O yüzden bize çok büyük artıları olacaktır. Bu tip transferleri yaptığımızda daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum.
- Peki onu zorlayan, bire bir boğuşmaktan çok hoşlanmadığı oyuncular var mı ligimizde?
Bence futbolda hiçbir defanstan, hiçbir takımdan çekinmemek gerekiyor. Geçtiğimiz sezona baktığımızda ben birçok maçta iki stoperle tek başıma boğuştum. Maç başlamadan bu tip düşüncelerle çıkarsanız zaten başarılı olma şansınız hiç yok. O yüzden hiç bunları düşünmeden kendi performansınıza odaklanmanız gerekir.
- Liverpool’daki parlak dönemi dışında geçen sene Galatasaray performansıyla her ne kadar takım çok başarılı olmasa da kendi kariyeri açısından çok güzel bir yıldı. Bu düşünceye inanıyor mu?
Liverpool’da çok iyi zaman geçirdim. Ondan sonra oradan ayrılmak tabiki beni üzdü ama sonuçta bu durum futbolun içinde olan şeyler. Olympic Lyon’a gittiğimde tek forvet oynuyorduk. Benzema’nın da olması tabiki beni biraz zorladı. Onun haricinde benim herzaman bir düşüncem vardı. Mutlaka bir kulübe gidip, tekrar Liverpool’da yaptığım çıkışı yapacağıma inanıyordum. Bu takım da Galatasaray oldu. Galatasaray’a geldiğim için çok mutluyum ve bu patlamayı yaptığımı düşünüyorum.
- Milan Baros için geçen sene en çok eleştiri oklarına hedef olan konu çok sarı kart görmesiydi. Yanılmıyorsam 9 sarı kart gördü. Çünkü iki defa cezalı konuma düşmüştü. Bu rakam ona göre fazla mı?
Önümüzdeki sezon kendimi biraz daha kontrol etmeye çalışacağım. Sizin de dediğiniz gibi bir forvet oyuncusu için 9 tane sarı kart görmek pek de normal değil. Ama artık hakemleri de, rakipleri de çok daha iyi tanıyorum. O yüzden bu sezon kendimi kontrol edeceğim.
- Biraz hakemlerle diyaloga girmekten mi kaynaklandı?
Evet ama bir problem var. Hakemlere hiçbirşey söyleyemiyorsunuz. Bunlar kötü kelimeler veya ona benzer şeyler değil. Bazen bir pozisyona yakınıyorsunuz ve nedensiz yere sarı kart görüyorsunuz. Mazeret göstermek istemiyorum. Biliyorum çok fazla sarı kart vardı ve bu konuda kendimi geliştirmeye çalışacağım.
- Milan Baros, UEFA Avrupa Ligi’ndeki ilk maçımız olan Tobol karşısında nasıl bir oyun bekliyor?
Mutlaka çok zor bir oyun olacaktır. Hem fiziksel hem de mantalite olarak o maça hazır çıkmamız lazım. Onlar da bizimle oynadıkları için kendilerini göstermek isteyeceklerdir. Bizi zor bir maç bekliyor.
- Milan Baros’un geçen yılki tecrübesine dayanarak gelecek yıl nasıl bir lig bekliyor?
Öncelikle biz Galatasaray olarak rakiplerimize bakmamamız lazım. Onun dışında tabi ki seneye bizi çok heyecanlı, çok zor bir lig bekliyor. Sadece İstanbul takımları değil, Trabzonspor ve Sivasspor da var. Bizim Galatasaray olarak tek hedefimiz şampiyonluktur ve bunu da başaracağımızdan eminim.
- Galatasaray taraftarına mesajları neler?
Taraftarımız mutlaka maçlarımıza gelsinler ve bizi desteklesinler. Bu sene çok daha iyi şeyler yapacağız.
---------------------------------------------------------------------------------
Avea Kamp Günlüğü: 5 Temmuz Pazar (Sabah)
Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, yeni sezon hazırlık çalışmalarını Hollanda Tegelen’de bu sabah basına ve taraftara kapalı olarak yaptığı antrenmanla sürdürdü.
Teknik ekibimiz Frank Rijkaard, Johan Neeskens, Nezih Ali Boloğlu, Albert Roca, Carlos Cuadrat yönetiminde, yerel saatle 10.30’dan itibaren başlayan çalışma yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdü.
Antrenman ısınma koşusu ve açma - germe egzersizleriyle başladı.
Yeni sezon hazırlıklarına izinli oldukları için geç katılan Arda Turan, Ayhan Akman, Hakan Balta, Sabri Sarıoğlu, Tobias Linderoth, Milan Baros ve Fırat Kocaoğlu kondisyoner Carlos Cuadrat yönetiminde topla güç arttırıcı çalışmalar yaptılar.
Leo Franco antrenör Nezih Ali Boloğlu yönetiminde salonda ve sahada özel bir çalışma gerçekleştirdi.
Shabani Nonda, fizyoterapistler eşliğinde çalıştı.
Mehmet Topal ise takımdan ayrı yaptığı düz koşu ile antrenmanı tamamladı.
Antrenman soğuma egzersizleri ile tamamlandı.
Hazırlık kampındaki çalışmalarının Hollanda ayağını bu antrenman ile tamamlayan Galatasaray, Zayton Cup’taki ilk maçında bugün yerel saatle 17:00'de (TSİ 18:00), Bochum'da Mısır’ın Al Ahly takımıyla karşılaşacak.
Galatasaray, bu maçın ardından yeni sezon hazırlıklarını Almanya’nın Bochum kentinde sürdürecek.
Emre Çolak müthiş gerçekten..Ben Emre Belezoğluna benzettim stilini..
"GALATASARAY ALTYAPISI ÇOK İYİ"
Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Mısır'ın Al Ahly takımına karşı oynanan oyundan memnun olduğunu söyledi.
Sarı-kırmızılı takımın Zayron Kupası'nda Mısır'ın Al Ahly takımını 1-0 yendiği maç sonrası basın toplantısı düzenleyen Rijkaard, iyi bir takıma karşı futbol oynadıklarını belirterek, ''İyi bir ekibe karşı oynadık. Turnuvaya iyi başladık. İlk yarıdan çok memnunum, görmek istediğim çok şeyi gördüm. Hazırlık dönemindeyiz çalışmalar devam ediyor'' dedi.
Sarı-kırmızılı teknik adam genç oyunculara her zaman ilgi duyduğunu ve kendisi için çok önemli olduğunu ifade ederek, ''Milli takım futbolcuları henüz aramıza katılmadı. Hazırlık döneminden sonra genç oyunculardan bazıları ile yollarımız ayrılacak. Ancak A takıma gelecek olanlar da olacak'' diye konuştu.
Genç futbolcular için bu tür karşılaşmaların büyük bir fırsat olduğuna dikkati çeken Rijkaard, şunları söyledi:
''Galatasaray altyapısı çok iyi. Mısır'ın en güçlü ekiplerinden biriyle oynadık. Eksik futbolcuları olmasına rağmen, iyi bir maç çıkardılar. Takım olarak iyi durumdayız. Son yapacağımız maçta milliler de forma giyecek, gençlerle birlikte oynayacaklar.''
Genç futbolcu Uğur Uçar ise sakatlıkla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ''Her şey kafamda bitti, tekrar eskisi gibi sahalara döneceğim ve eskisinden daha iyi bir futbol seyrettireceğim'' dedi.
Galatasaray, yeni sezon hazırlıklarına Almanya'nın Bochum kentinde devam ederken Kewell'in da kampa dahil olduğu bildirildi.