Valla kadroda sadece ben çakmayımdiğerleri hep normal lisanslı Dinarspor futbolcusu
uydurma değil yani...
sağolasın ismailne gölgesi yaww ? eski kariyerci olmuşuz biz artık baksana
başıma sardın bir belaya bakalım neler olacak
sağolasın M. Aligerçi hoş Avrupa ligine kadar çıkmayı düşünüyoruz ama bakalım kaç senede olacak
belki de olamayacak...
Teşekkürler tolga...beklerim... keyif alarak keyif verebilirsem ne mutlu bana
Valla Notts onu söyledi ben de direk çıkardım...inceleyip çıkarsaydım inan o gruptan bir takımı çıkarıp Afyonkarahisarspor'la aynı gruba düşmez ve AFYOK grubuyla muhatap olmazdım
Regen bulma ve eğitimiyle ilgili:
Ayrıca arkadaşlar bir meseleye açıklık getirmek istiyorum... Diğer kariyerlerimden de bildiğiniz gibi genelde ben 3. sezondan sonra bulup yetiştirdiğim regenlerle başarı yakalıyorumbu yüzden ilk 3 sezonda hemen başarı gelmeyebilir... Tabi belli olmazk belki de coşarız
Takımda ben varım sadece 120 CA üzeri
Bir de bazı arkadaşlar bana regenleri nereden buldugumu, genie'den mi baktıgımı soruyorlar... bu konuda da izninizle bir iki görüşümü yazayım... genie scout'dan ara sıra sadece çalışan kadro seçerim... (koç, asistan,gözlemci vs vs ) , yani oyuncu bakmam ordan... çünkü eski serilerden bir tecrübem var, 170 PA üzeri olan her genç gelecekte 170 CA olmuyor
hatta bazıları 130 CA'da kalıyor.... ben iyi gözlemcileri buluyorum, 3-4 tanesini Türkiyedeki tüm liglere yolluyorum ( TSL- U20-U18 vsvs),kalanları da ülke seçmeden "word" olarak yolluyorum ki tüm ülkeleri her yıl sırayla dolaşıyorlar ve o ülkeler hakkında bilgi sahibi oldukları için hem gözlemci ağımız artıyor hem de genç oyuncuları buluyoruz... gözlemci ağınız arttıgında sadece genç oyuncuları değil , o ülkede yetişen teknik adamları ve koçları falan da bulabiliyorsunuz... gelelim regen seçimine... ben yerli regenlerde ilk sezonlarda 4 yıldızlı önerilenleri, ilerleyen sezonlarda ise 5 yıldız ve üstünü takibe alıyorum, yabancılarda ise ilk sezonlarda 5 yıldız, ilerleyen sezonlarda 6 veya bulabilirlerse 7 yıldızlı oyuncuların peşine düşünüyorum... tabiki yıldızı görüp atlamayla olmuyor işler
bazen oluyor ki gözlemciniz 16 yaşında ve profili çok dandik bir oyuncuya 5 yıldız veriyor, onu direk alırsanız belki ilerde yıldız olabilir ama elinizde de patlayabilir
bu tür oyuncularda ben 1 ya da 2 sene oyuncuyu gözlüyorum... düzenli olarak 6 ayda bir kere falan gözlemcilere izletip yıldızının hala olup olmadıgını, değerinin artıp artmadıgını falan kontrol ediyorum ve eğer oyuncu dilediğim yönde gelişim gösteriyorsa talip oluyorum... Yok eğer 5 yıldız 3 yıldıza düşmüşse oyuncuyu listeden siliyorum
ama bazen de 16 yaşında 5 yıldızlı ve sağlam profilli regenler oluyor..onları kaçırmamak için genelde görür görmez peşine düşüyorum... bu şekilde her zaman takımı daha kaliteli hale getirmiş oluyorsunuz... her yıl ortalama 4-5 regen kadroya katıyorum, alt yapıdan da bazen 1-2 sağlam genç çıkıyor... yani toplamda 7-8 oyuncudan 2-3 tanesini sağlam yetiştirebilir ve A takıma katarsanız (ki bu çok zor değil) , 5 sezon sonra gayet kaliteli bir takım oluşuyor.... umarım akatardıgım bilgilerin yardımı olur
![]()
birazdan eve misafir gelecek ama gelene kadar biraz kariyere devam edelim...