bu hırvatistan danda çok kaleci çıkıyor ... bu dikkatimi çekti ....
bu hırvatistan danda çok kaleci çıkıyor ... bu dikkatimi çekti ....
Fatih Tekke transferinde son durum
Beşiktaş, Fatih Tekke için Trabzon’a, Çağdaş’ın parasını almayalım, üstüne İbrahim Akın ve 2.5 milyon dolar verelim teklifini yaptı
24.05.2006
Demirören bizzat yürütüyor
Trabzon’un süper yıldızı Fatih Tekke, şu anda transfer gündeminin 1 numarasında. Hem Beşiktaş hem de Fenerbahçe tarafından ısrarla istenen golcü oyuncu için Siyah-Beyazlılar, Karadeniz ekibine, “Çağdaş’ın bonservis parasını almayalım. Üstüne de İbrahim Akın artı 2.5 milyon dolar verelim” teklifini yaptı. Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak ile görüşmeleri bizzat yürüten Yıldırım Demirören’in teklifi daha da yukarılara çekebileceği kaydedildi.
‘Gidersem Beşiktaş’a giderim’
Fatih Tekke’nin de yakın çevresine, “Ali Sami Yen’de bana yapılanlar yüzünden Galatasaray’a sıcak bakmıyorum. Fenerbahçe zaten olmaz. Türkiye’de gidersem sadece Beşiktaş’a giderim” dediği öğrenildi. Fatih’in bu düşüncesi nedeniyle Beşiktaş’tan daha cazip bir teklif veren Fenerbahçe’nin bu transferde Kartal’dan çok geride olduğu bildirildi. Albayrak’ın ayrıca Demirören’e, “Fatih’i satmaya karar verirsek, öncelik sizin” dediği belirtildi.
FANATIK
bence besiktas icin iy olur saten ibrahim akin guzel oynamiyordu, fatih bence besiktasta yararli olur.
Evet çok iyi olur ama zannetmiyorum.Ayrıca artık forvet almayı bıraksınlarda başka mevkilere adam alsınlar.Zaten Gökhan,Nobre,Sinan K.,Burak,Bobo var.Daha ortasahanın sağında ve solunda oynayacak 1 adam yok.Oyun kurucu diyeceğimiz tarzda 1 adam yok.Defans desen orayada lazım yabancı ama olmuyor işte..
alemde tekiz, hepinize yeteriz..
koray kardeş orda saydığın isimlerden burak antalyasporlu burak ise o orta saha oyuncusu hemde çok iyi bir oyuncu .... umarım faydalı olur ....Originally Posted by koray_capello
Ahh su nobreyi almasaydık ne olurdu piyasada forwet mi kalmadı ama tekke gelirse cok iyi işler yapar
tekke gelmesin bence beşiktaş'a
runje çok ii bi kaleci çok sevdim hele fenerlilere bi maçta yaptığı hareketten sora
nobre beşiktaş'a faydalı olucak o ayrı mesele ama ne yapsada taraftarın sevgisini kazanamaz
inşallah bobo'nun bonservisini alırlar
Evet ortasaha olduğunu biliyorum ama forvet de oynayabiliyor diye biliyorumOriginally Posted by paco
forvet oynadığını hiç görmedim ama bir orta sahaya göre çok gol atıyor ve ileriye çok çıkıyor belki ondan öyle demişsindir....Originally Posted by koray_capello
ayrıca frikik özelliğide var ... fiziği falan müthiş koray bu oyuncuya dikkat edin bak sizi bu adam taşır gibime geliyor ...
tek korkum formda olmaması ve çok duygusal hemen etkileniyor son antalya maçında adam bir kaç pas hatası yaptı diye tribünde kendini bilmez taraftarlar burak dışarı falan diye bağırdı o da hırslandı ve 2 dak. sonra gol attı ... daha önce sarı kartı vardı ve golden sonra formasını çıkarttı ve ağlayarak soyunma odasına gitti ... bence onun bir suçu yoktu suç tamamen o taraftarın ....
Fiziğinin filan süper olduğunu biliyorum gençler şampiyonasında izlemiştim.Ama Beşiktaş bu adamı kesin aldımı acaba onu tam bilemiyorum.Alsaydı eğer imza filan attırırlardı forma giyer resim çektirirdi.Heralde Antalyasporla tam anlaşılamadı.
bjk yine her sene olduğu kim tüm Türkiye yi topluyor toplamayada devam edeceğe benziyoor..
ya ben burak ın kendisine sordum galatasarayda ilgileniyordu burakla seneye samiyendemisin inönüdemisin demiştim o da büyük ihtimalle inönü dedi ... antalyaspor da burak a karşılık para ve oyuncu istiyor ama büyük ihtimalle bjk de .....Originally Posted by koray_capello
daha önce mrmic vardı bide başka bitane daha hırvat kalecimiz vardıOriginally Posted by paco
tr diğer büyük takımlardan oyuncu almasınlar bize beşiktaşlı adamlar gerek nobre seneye gider bence bi işe yaramaz bobo iyiydi
Saniyorum ki Tigana her an oynayabilecek 3 tane forvet oyuncusu istiyor ki bu cok dogru bir dusunce. Sezon boyunca sakatlik var, ceza var formsuzluk var ve her ne kadar Nobre'nin ters hareketleri olsa da, mucadeleciligi ve vucut gucu mevcut forvetler Bobo ve Gokhan'da olmayan ozellikler ve yararli olur. Biraz daha genc ve yedek beklemeyi fazla tasa etmeyecek 4. bir forvet ile kadro yapisi (en azindan forvet mevkiinde) daha saglikli olacaktir. Ozellikle kadro genc forvetlerden kurulu olacagi ve genc oyuncularin form grafigi inisli cikisli olacagi icin bol forvet bulundurmak uzun donemde yararli olacaktir. (Tabii oyuncular yedek kalmayi dert etmezlerse)
Besiktas'ta bence esas sorun orta sahada. Kurulacak elmas duzenindeki orta sahanin iki kenara yakin oynayan oyuncularin hem defansif hem de ofansif ozelliklere sahip olmasi gerekli oldugu icin de doldurulmasi zor gibi gorunen bir mevkii. Fahri belki bu anlamda yararli olur ancak bu bolgede de dar bir kadro ile mucadele etmek Besiktas'i zorlar gibi geliyor bana.
ya bence kadro iyi önemli olan oyuncuları takım haline getirebilmek buda tigananın işi. Bence Türkiyenin en yetenekli oyuncularını kadromuzda bulunduruyoruz ibrahim toraman, gokhan zan,gokhan şimdilik aklıma gelenler tabi bence de kanatlara takviye şart nitekim yapacaklardır da
İşte Kartal'ın yeni transferleri
Ligin sona ermesiyle birlikte transfer çalışmalarına hız veren Beşiktaş'ta imzalar peş peşe geldi. 2. Başkan Murat Aksu'nun başrol oynadığı transfer çalışmalarında Fahri Tatan, Baki Mercimek, Vedran Runje, Marcio Nobre ve Burak Yılmaz ile anlaşmaya varıldı. Başkan Yıldırım Demirören'in ilk yılında transfer çalışmalarını yürüten Kıvanç Oktay, bu sezon transferde etkin rol almadı.
Başkan Yıldırım Demirören'in kontrolünde gerçekleştirilen transferlerde, Aksu aktif rol oynayarak 20 Haziran tarihine kadar yeni kadroyu oluşturacaklarını söyledi. 2. Başkan, transferlerin devam edeceğini vurgulayarak "6-7 oyuncu daha alacağız. Amacımız sezon başlamadan takımı toparlayabilmek. Geçmiş senelerde kamp kadrosu hep eksikti. Biz bu handikabı gidermek için uğraşıyoruz." dedi. Beşiktaş'ın kadrosuna kattığı yeni isimler ise şöyle:
Marcio Nobre: F.Bahçe'den transfer edilen Marcio Nobre, Brezilya'nın Cruzeiro takımından Türkiye'ye geldi. İki buçuk yıl Sarı-Lacivertli forma altında kiralık olarak oynayan golcü oyuncu, bir de şampiyonluk yaşadı. Gol vuruşlarındaki becerisiyle dikkat çeken, Nobre iki buçuk sezonda Sarı-Lacivertli forma altında 102 maç oynadı. Bunların 87'sinde ilk 11'de görev yapan Nobre, 57 gol kaydederek F.Bahçe'nin başarısında önemli rol oynadı. Beşiktaş'la üç yıllık sözleşme imzalayan Brezilyalı oyuncu, yıllık 1 milyon 100 bin dolar alacak. Bonservis bedeli olarak ise Cruzerio'ya 3 milyon dolar ödenecek. 1980 doğumlu olan golcü oyuncu, 1,83 boyunda ve 81 kilo.
Vedran Runje: Oscar Cordoba'nın ayrılması ile birlikte Beşiktaş aradığı kaleciyi Belçika'nın Standart Liege takımında buldu. 30 yaşında olan Hırvat kaleci futbola Hajduk Split takımında başladı. Daha sonra Belçika'nın Standart Liege takımına transfer olan Runje üç sezon oynadıktan sonra Fransa'nın Marsilya takımına geçti. Barthez'in transferiyle yedeğe düşen başarılı file bekçisi tekrar eski takımına döndü. Geçen sezon 36, bu sezon da 34 maçta forma giyen Hırvat kaleci Siyah-Beyazlı takımla üç yıllık sözleşme imzaladı. Beşiktaş, Runje'ye yıllık 800 bin Euro, Standart Liege'e ise bonservis bedeli olarak 1 milyon Euro ödeyecek. 1,84 boyunda olan Hırvat file bekçisi 80 kilo.
Fahri Tatan: Çaykur Rizespor'da yıldızı parlayan 23 yaşındaki Fahri Tatan, Fenerbahçe'nin altyapısında yetişti. Gösterdiği performansla A Milli Takım kadrosuna seçilen genç oyuncu, bu sezon 32 maçta forma giydi. 2712 dakika sahada kalan Tatan 3 gol attı, 8 sarı kart gördü. Son üç sezonda 73 maçta forma giydi. 1983 Rize doğumlu olan başarılı futbolcu, 1,77 boyunda 65 kilo. 14 yaşında 3. Lig'de 27 karşılaşmaya çıktı. 3 yıllık sözleşme imzaladı, yılık 150 bin YTL ve maç başına 23 bin 750 YTL alacak.
Baki Mercimek: Defansın sol kanadı için düşünülen Baki Mercimek, Gençlerbirliği'nden Beşiktaş'a geldi. Hollanda doğumlu olan Baki futbol altyapısını da burada aldı. Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in düşündüğü genç isimlerden biri. 24 yaşında olan genç oyuncu, bu sezon 14 maçta forma giydi, iki gol attı. Oynadığı maçlarda toplam 18 top çalarken 11 defa da top kaptırdı. 1,84 boyunda 78 kilo. İki yıllık sözleşme imzaladı. Yıllık 200 bin Euro ve maç başına 6 bin 500 Euro alacak.
Burak Yılmaz: Antalyaspor'un Süper Lig'e çıkmasına golleriyle önemli katkıda bulundu. 20 yaşındaki genç oyuncu, Teknik Direktör Tigana'nın ısrarlı isteği üzerine alındı. 24 maçta forma giyerken 9 da gol attı. Orta saha ağırlıklı oynamasına karşın gol yollarında oldukça etkili.
25.05.2006
Kaynak : Zaman
Ben Burak'ın çok yararlı olacağını düşünüyorum çok yetenekli ve hırslı bir futbolcu.İstanbul onu bozmaz ise Milano'ya kadar yolu var.Umarım ibrahim akın 'da kendini toplar.Ayrıca Fahrininde oyun stili hoşuma gidiyor.Bu sene yönetim daha iyi bir politika izliyor.En azından gençlere yöneldi bu belki bir senemizi daha heba edebilir ama ısrarla üzerinde durulursa beş altı yıl beşiktaş zor tutulur.
Tamam yönetimin gençlere yönelmesi iyi güzelde önemli olan genç olması değil genç yetenek olması gerçi şimdiye kadar transfer edilen Burak ve Fahri için okudugum Besiktaslı yazarlar olumlu yonde gorus belirtmiş. Ne derece faydalı olacaklar bakacaz ve gorecez.Originally Posted by TüMeR_yAğıZ
bence bjk nin transfer politikası iyi ... faydalı olacağına inanıyorum ...
Beşiktaş Juve'nin düşmesini istiyor
Inter ile 2008 yılına kadar sözleşmesi bulunan Kily Gonzales, beklenen verimi gösteremediği için satış listesine konulmuştu. Arjantinli yıldız ile temasa geçen Beşiktaş, transferi ağırdan alıyor. Çünkü Kily’yi göndermesine kesin gözüyle bakılan İtalyan devi, alıcısı çıkmasa bile sol kanat oyuncusunu serbest bırakmayı düşünüyor. Gonzales’te sorun yaşanması ihtimalini gözönüne alarak alternatif arayışlarına yönelen Kara Kartallar; Juventus’ta büyük hayal kırıklığı yaşayan Olivier Kapo için de harekete geçmişti.
Juve ‘evet’ dedi
Geçtiğimiz sezon Monaco’ya kiralanan ancak Fransız ekibinde de çok az şans bulan Kapo konusunda, Beşiktaş ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Fransız oyuncuyu Siyah-Beyazlı ekibe öneren menacerlerin, el altından Sarı-Kırmızılı yöneticilerle de temasa geçtiği öğrenildi. Olaydan haberdar olan Kara Kartallar, durumu hemen Adnan Polat’a iletti. Polat’ın garantisi üzerine rahatlayan Beşiktaş’ın gözü İtalya’da. Çünkü Kartal’a ‘evet’ diyen Juventus eğer küme düşürülürse, Kapo da bonservisini alarak serbest kalacak.
26.05.2006
Kaynak : Fanatik
Olivier Kapo çok iyi olur ama bence Kily Gonzales'e gerek yok.
Kapo çok iyi adam..
bu kapo yu fm 2005 de man utd ye almistim cok basariliydi..![]()
Kapo gelirse çok iyi olur nedense o adamı çok seviyorum
Ayrıca Fahri Tatan çok ii bi futbolcu ama Burak için bişey söyleyemem
juve ister düşsün ister düşmesn bu adamı elden çıkarmaya çalışacaktr kadrosunda oynatmayı planlamıosa, en kötü ihtimal bonservisini alabilme koşuluyla 1 yıl falan kiralanabilir
Beşiktaş Burak'a imza atırırsa bu yılın transferi o olur. Çok kaliteli bir oyuncu çok...Originally Posted by sergenNn
daha burak imza atmadımı ben transfer oldu diye biliyom
Burak imza attı..
ben daha bitmedi diye biliyorum
Kily'den Kartal'a yeşil ışık!
Arjantinli Kily, Beşiktaş adına transfer görüşmelerini yürüten menacer Kazım Avcı’ya, 'Mayıs ayı sonunda size kararımı ileteceğim' dedi.
Son olarak Fahri Tatan’ı Kartal’a kazandıran Avcı, İkinci Başkan Murat Aksu’nun, “Tigana çok istiyor. Ne yap ne et bu işi bitir” sözleri üzerine Kily ile masaya oturdu. Yaklaşık bir hafta önce gerçekleşen bu görüşmede İnterli yıldızın Kazım Avcı’ya, “Bana 10 gün süre verin. Mayıs ayı sonunda size kararımı ileteceğim” dediği bildirildi. Siyah-Beyazlı yönetimde şimdi bütün gözler Kily’den gelecek habere çevrildi.
27.05.2006
Kaynak : Fanatik
Ya Delgado ya Pascal
Delgado transfeinde Basel’le anlaşamayan Beşiktaş alternatif isimler üzerinde durmaya başladı
Mattias Delgado'nun Beşiktaş'a transferi tamam; ama kulübü Basel, 5 milyon Euro’da diretiyor. Marcelo Gallardo’nun maliyeti de el yakıyor!
Bu gelişmeler sonrası alternatifler üzerine yoğunlaşan Kara Kartal, yeniden tanıdık bir isme yöneldi: Pascal Feindouno
Baba, Basel’e çattı!
Transferin hızlı takımı Beşiktaş’ta hareketli günler sürüyor... Günlerdir Mattias Delgado için Basel ile kıran kırana pazarlıklar yapan Siyah-Beyazlılar, kapıyı 6.5 milyon Euro’dan açan İsviçre Kulübü’ne sadece 1.5 milyon Euro’luk bir indirim yaptırabilmişti. Bu gelişme üzerine devreye giren Arjantinli yıldızın babası, dün İsviçre’ye giderek Basel Yönetimi ile masaya oturdu. Delgado’nun babası, oğlunun Basel’de kesinlikle kalmak istemediğini ifade ederek, bonservis bedelinde kolaylık sağlanmasını istedi.
Haber bekleniyor...
İsviçre’den gelecek iyi haberleri bekleyen Kara Kartallar, bir yandan da uzun süredir temaslarını sürdürdüğü Marcelo Gallardo için pazarlık halinde... Yıllardır Galatasaray’ın da listesinde yer alan Arjantinli futbolcu için kulübü River Plate, Beşiktaş’a son rakamını iletti: 4 milyon Dolar... Gallardo’nun talep edeceği rakam da eklendiğinde, bu oyuncunun maliyeti hayli yüksek. Bu durumu gözönüne alarak alternatif isimler üzerine yoğunlaşan Siyah-Beyazlılar, tanıdık bir yıldız için harekete geçti...
Aracılar devrede...
Rıza Çalımbay döneminde de Beşiktaş’ın transfer listesine giren Pascal Feindouno ile yeniden görüşmelere başlandı. Jean Tigana’nın, “Ya Fransa’da oynasın ya da Fransız olsun” görüşleri doğrultusunda Saint Etienne’in futbolcusu listeye eklendi. Feindouno hakkında Fransız teknik adamdan da ‘çok iyi olur’ raporunu alan Siyah-Beyazlılar, devreye sokulan aracılar vasıtasıyla, Saint Etienne Kulübü’nün isteyeceği bedel konusunda nabız yoklamaya başladı.
Fanatik