Originally Posted by
thegrandfather
katılan katılana bende hala gülmekten katılıyorum arkadaşa.türkiye laiktir laik kalacak demişsin ben aksini söylemedim o konuda hiçbirşeyde yazmadım(laiklikle ilgili).Cevap yazarken bir kez okusan daha iyi olurdu ama neyse.
2. konu sen türban ve başörtüsünü ayrı maddelerden yapılıyor diyerek açıklamaya çalışan bir adamsın.Ben ne kadar uğraşsamda sana bi şeyler anlatmaya sen anlamazsın,anlayamazsın.Amacım kimseyle tartışmak değil.Bir gün senin annen,senin eşin,senin kardeşin açık veya senin annenin saçı;olmaz sarı siyah olacak diye birileri dikilirse o zaman anlarsın ne demek istediğimi.
3. konu türkiye laik olabilir.Ülkenin dini ibaresinde yazan LAİK ifadesidir.Bunu Kabul ederim.Ama iş bana gelince ben dünya işlerime dinimi karıştırırım arkadaş.sen karıştırma.ben müslümanım ve bana gönderilen bir islam anayasası (yani Kuran var)Ben onun üstünde bir hukuk kitabı tanımam tanıyamam.Sen tanıyabilirsin sanada tanıyamazsın diyemem,dinsizsin de diyemem.O da senin fikrindir,inanışındır.Bunlar hesap gününde belli olur.
Ama şunu açık ve net olarak tekrar belirtiyorum benim dini inancım,ailemin dini inancı kişilerin,kurumların üzerindedir ve öyle kalacaktır.Ve bugün sizler "bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyenler" yarın bir gün bu tür durumlar sizin başınızada gelecek.Ama inanın ben bir insan olarak köşeden bakan değil sizinde hakkınızı savunanlardan olacağım.Bu insanlığım gereğidir,ahlakım gereğidir.Düşene tekme atmak,hor görmek kolay ama destek olmak zordur.Ben bu konuda çok yaralıyım sakın bu şekilde saçma sapan laflarla bana açıklama yapmaya çalışma.Komik olma.
Ayrıca laikliği değil altındaki donu aldılar haberin yok bi şeyden.Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti NEREDE?Sana bu konularda biraz okumayı,araştırmayı tavsiye ediyorum.gerçi sen çok bilgili her konuya hakim bir insan olduğunu iddaa edeceksin.HAKLISIN O DA BİZİM AYIBIMIZ????