-
21.Temmuz.2009, 19:57
Takımımız İspanya’ya Gitti
21.07.2009 15:16
Barış Kupası 2009'a katılacak olan Futbol Takımımız, öğleden sonra uçakla İspanya'nın Sevilla kentine hareket etti.
Takımımız, 4,5 saatlik uçak yolculuğunun ardından Sevilla'dan karayolu ile Huelva kentine geçecek. Kafilemizde Satranç ve Spor Okulları'ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Nedim Sarsmaz ile Basketbol Şubesi'nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Şeref Yalçın da yer aldı.
Yolculuk öncesinde basına konuşan Nedim Sarsmaz, Barış Kupası'na 2. etap hazırlıkları kapsamında katıldıklarını belirtti ve "İstanbul'da bayağı bir kondisyon yüklemesi oldu. Şimdi ciddi rakiplerle karşılaşacağız. Beşiktaş'ın önü açık. Gerçek gücünü bu kupada gösterecek'' dedi.
Teknik direktör Mustafa Denizli'ye göre takımın yüzde 55-60 hazır olduğunu kaydeden Sarsmaz, "Takım bundan sonra üstüne ekleyecek. Hocamız 'Türkiye için yüzde 75 hazır olmak yeterli' dedi. Beşiktaş'ı iyi günler bekliyor. İlk hazırlık maçında biz de tatmin olduk. Bir kaç eksiğimiz var, onları da gidereceğiz" diye konuştu.
Başarılı futbolcumuz Ekrem Dağ ise Barış Kupası'nda en iyi şekilde mücadele edip, hazır hale gelmek istediklerini belirterek, "Barış Kupası'ndan sonra Fenerbahçe ile Süper Kupa maçımız var. O da bizim için önemli bir karşılaşma. O maçı da kazanıp, 3'de 3 yapmak istiyoruz" dedi.
İLK MAÇIMIZ 25 TEMMUZ CUMARTESİ GÜNÜ
Siyah Beyazlılarımız, Avrupa’nın önemli kulüplerinin yer aldığı Barış Kupası'nda daha önce 2003 senesinde mücadele etmişti. Dünya barışını desteklemek amacıyla organize edilen turnuvada Takımımız, D grubunda Porto ve O.Lyon ile yarı finale yükselmek için mücadele edecek.
İlk maçını 25 Temmuz tarihinde TSİ 21.30’da Huelva kentinde O.Lyon ile Colombino Stadı’nda oynayacak olan Siyah Beyazlılarımız, Porto ile 29 Temmuz’da karşılaşacak. Sevilla'daki Sanchez Pizjuan Stadı’ndaki mücadele ise TSİ 23.30’da başlayacak. Karşılaşmalar D-Smart platformunda yer alan Futbol Smart kanalından canlı olarak yayınlanacak.
3’er takımlı 4 grupta oynanacak karşılaşmalardan sonra gruplarında ilk sırayı alan 4 takım yarı finale yükselecek. Yarı finalin ardından da final maçı oynanacak.
Turnuvaya katılan diğer takımlar ve gruplar ise şöyle:
A Grubu: Sevilla, Juventus, Seongnam
B Grubu: Real Madrid, Liga de Quito, Al-Ittihat
C Grubu: Malaga, Aston Villa, Celtic
Mesaj Yetkileri