Quote Originally Posted by ABOOO View Post
Farklı şeyler oluyor, genelde kaleciler yumruklamaz.
Bu verdiği kararı değil, yumrukla mı elle mi çıkardığını seçmek için.Oyun buna rastgele karar vermek istemiyor.

Karar mekanizması ise doğru işin seçimini ne kadar doğru yapabildiğini, yani zekası ile alakalı.

İlla yumrukla çıkması gerekiyorsa oyunu bunu sezebilir, zekaya bağlı olarak seçtirebilir ama kalecilerin sık sık yumruklaması bazen rastlanan şeyler, Bernard Lama gibi ilginç kalecilere rastlamak mümkün.

yazdığınızı çok net anlamamakla birlikte şunu söyleyeyim;

şimdi handling= topu bloke etmek/ elle tutmak, "tendency to punch" ise yumruklayarak uzaklaştırmak. hemfikirmiyiz? ama "elle çıkarma" nedir bunu anlayamadım.

karar mekanizması dediğiniz şey herhalde decisions özelliği. kale mevkisi dışındaki oyuncular için decisions özelliği "top ayaktayken yapacağı şey, vereceği karar(örn. pas atarken doğru adamı bulmak, hızlı düşünmek, orta-şut-pas gibi şeyler arasından doğru olanı seçmek gibi..)" anlamına geliyor. bunu biliyorum. kalecilerde ise böyle bir özellik gereksiz olabilir bu yüzden "tendency to punch" , "rushing out" ve "command of area" gibi SAYISAL(nicel) özellikleri belirleyen tanımların KALİTESİNİ - DOĞRULUĞUNU belirleyen bir araç olduğunu düşünüyorum. sanırım bunda da hemfikiriz. perpetua (ömer abi ) den de yorum bekliyorum... saygılar..