1 ile 14 arası toplam 14 sonuç

Konu: 4-4-2 Full Control (Sizi zirveye ulaştıran en kısa yol)

Threaded View

Quote Originally Posted by s0nadam111 View Post
    kardeş bence daha az pas hatası ile oynamak istiosan tempoyuda düşürmen lazımdır ve defans derinliğini zaman geçirmeyle aynı hizaya getirirsen defansın geride olacagından kontra atakta yemiceksindir ve mc lere gelirsek 2 side çift yönlü oyunculardan kurulmalıdır çünkü orta sahayı tek oyuncu bırakmak büyük takımlara karşı hezimet olacaktır.. 2 side hem ofansif hem defansif özellıkleri ve yaratıcılık özelliği yüksek futbolcular seçersen daha güzel olabilir forvetlerin yerleri ve yazdıkların dogrudur kanatlara gelince ML ve MR top sürme orta açma yaratıcılık gbi özellikleri olursa kanatlardan gelmen daha kolay olacaktır..Ben fm i oynadıgımdan beri hep bu taktiği kullanırım ve öneririm en iyi taktik 4-4-2 dir..Sevgilerle
    Tempo'yu daha fazla düşürecek olursak takım beraberlik için sahaya çıkmış olur. Zaten tempo ortalamanın daha altında bana göre. Defans derinliğini hangi versiyon için söyledin anlayamadım ama kendi kalesine yakın kurulmuş bir defans ile atak futbol oynamak, daha doğrusu karşı kalede gol pozisyonuna girmek çok zor diye düşünüyorum. MC'lere gelince; Bu taktiğin küçük takımlar için geliştirildiğini söylemiştim. İstanbulspor ile 2. ligde başladım mücadeleye. O liglerde oynayacak dediğin özelliklere sahip futbolcu zaten yok. Ya defansif MC oluyor ya da ofansif.
    Yine de yorum ve önerilerin için teşekkür ederim. Bunları dikkate alacağımdan emin olabilirsin.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by BolivyaliSero View Post
    Arkadaşım defansif kurgunda bir sorun var bence çok pozisyon yiyorsun gibi geldi bana.

Defansif çizgini biraz artırıp genişliği de biraz kısıp tempoyu düşürürsen daha etkili olabilir bence. Bir de orta sahanın sağındaki oyuncunun ileri çıkışları neden kapalı ? Oyun kurucu olarak kullanılıyorsa ki eğer ?
    Çok pozisyon yememin sebebi şu: Ne kadar iyi bir taktiğin olursa olsun taktiği uygulayacak oyunculara sahip değilsen bişey ifade etmez. Kadromdaki futbolcularla ancak bu kadarı oluyor ve yine de çok iyi bir grafik çizdiler. Zaten yukardaki mesajımda da söylediğim gibi bunlar 2. lig futbolcuları. Defansta oynattığım oyuncular gerçekten vasatın çok çok altındalar.
    Ben oyun kurucu olarak DMC seçiyorum. Benim DMC ise MC mevkisinde oyunuyor. Kimisi oyun kuruculuk görevini daha ilerdeki AMC'ye vermeyi tercih ediyor ancak bana göre bu daha riskli. Üstelik oyunun geriden kurulması bence daha mantıklı. Bildiğin gibi Tugay'da oyun kurucuydu ve kendisi bir AMC değildi. Zaten MC'lerin ikisinin de ileri çıkışlarını açık yapsam topu alan kendisini benim kalecinin karşısında bulur. Taktiğimin asıl mantalitesi kontrollü olması. Zaten adı üzerinde "Full Control".
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by TaYLaN View Post
    İkinci taktik için kontra atak ı kaldırıp defans çizgisini 1-2 geri çekip tempoyuda aynı şekilde 1- geri çekersen belki biraz daha etkili olabilir denemedim sadece öneri
    Önerin için teşekkürler ama senin dediğini de denemedim değil. Böyle daha etkili oluyor.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by ZZzzz59 View Post
    saol.......
    Sen de saol...
    Last edited by mangax05 : 28.Temmuz.2009 at 06:24 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Mesaj Yetkileri