-
01.Ağustos.2009, 00:49
Kırıkkalespor, Antalya DSİ'den 3 futbolcu birden transfer etti. Forvet ve orta saha mevkilerine Metehan Andaç ÖZLÜ, Hasan CEYLAN ve Biray DEMER'i alarak kadrosunu takviye etti.
Sol taraftaki yardımcı antrenör İmdat Hoca ile T.D. Atilla Gerin.

Ayrıca bir kaç oyuncu hakkındada bir kaç şey karalamak istedim. Bunlar kendi görüşlerim..
Eski Kırıkkalespor oyuncusu, Mustafa Karakaya oyunda sadece AMC olarak görev yapmakta. Asıl mevkisi sağ bektir.
Kırıkkalespor'un eski hocası Harun Aydoslu döneminde Ofansa yönelik orta sahada görev verilip ve başarıyla oynamıştı.
Bir nevi ikinci bir mevki kazandı. Ama DR:20 AMC: 14-15 felan olsa daha gerçeğe uygun olacaktır. Şunu söyleyeyim,
Kırıkkalespor bu gibi kendi yetiştirdiği değerleri ne yazikki maddi sıkıntılar yüzünden alacaklarına karşılık bonservisi
ile bırakmakta. M.Karakaya gibi nice yetenekli, üst liglerde rahat oynayabilecek kapasitedeki oyuncular parasızlık yüzünden
kendilerini gösteremeden kayıp gidiyorlar. mesela parasını sağlıklı alsa, kontratı devam etse düzenlice çalışsa daha başarılı
olur. Umarım bu sorunlar futbolumuzdan bir an önce defolup giderler..
----------
Celal Özcan: Şunu söylemeliyim, bu çocuk Kırıkkalespor savunmasının bel kemiğiydi. Deyim yerindeyse ayağa kafayı sokan bir
oyuncu. Bank Asya 1. Ligde şuan oynayabilecek kıvamda. 84, Kırıkkale doğumlu ve yine Kırıkkalespor'un alt yapısından çıkan
bir oyuncu. Bu oyuncular bizlere bir şey gösteriyorki, (En azından bana) TV'den takımlarımızın Avrupa'daki R.Madrid gibi
takımlara özenip ederinin kat kat üstündeki bir Türk oyuncuya şımartıp villasından jakuzisine her şeyini sağlayıp, 1 ton para
bayılıp transfer etme olaylarını acıyarak, üzülerek izliyorum. Neden o kadar para veriyorlar, çünkü TR'de Türk oyuncular
az, yetenekliler az. O nedenle 1 tane iyi oyuncu keşfedilse büyükler almak zorundalar. Alt yapılarında var ama yok. Ben kendi
şehrimden, para sıkıntısı yüzünden, zorlada olsa alt yapıdan çıkan, yine aynı şehrin çocuklarını A takımda izlerken gurur duyuyorum
3. Lige düşmemize rağmen kulüp alt yapıya değer veriyor. Gerçekten kaydadeğer bir gelişme. 2. Liglerde çoğu takımda bizim
alt yapımızdan çıkıp Kırıkkalespor'da parlayıp daha sonra büyüyen ve alacaklarına karşılık serbest giden çok oyuncumuz var.
Bu saydığım yenetekli gençler alt yapıdan mecburende olsa çıkıyor, biliyorum bunlarda parlayacak vede alacaklarına karşılık
serbest gidecek ama olsun yine alt yapıdan çıkar. Türk gençlerinde yetenekten bol ne var. Ama değer yok. Ha Brezilya Ha biz.
Sadece iş halen alt yapının en büyük darphane olduğunu anlayamamakta bitiyor. Ben anladım ve FM'deki politikam genç yabancı
ve yerli oyuncular. Umarım işi futbol yöneticiliği ve antrenörlüğü olmayıpta o mevkilerde olanlarda anlar. Anlamıyorsanız
FM'i biraz inceleyin...
-----------
Lokman Akyıldız(Boluspor'da) ***: Evet, 2. Ligde Kırıkkalespor'u sırtlayan Eylül 1989 Trabzon doğumlu süper solak. Bu çocuğu izlerken tekniği
ve frikikleri beni mestediyor. İnanın abartmak yada övmek için söylemiyorum. Gerçekten frikikten bir çok gol attı geçen sezon.
Sol ayağını çok iyi kullanıyor. Tekniğide şuan 2. lig için çok güzel. 3. lige düşen şanssız takımın maestrosuydu.Ümit milli
takımımızda da forma giyiyor. 2 Kez Milli formayı giydi. Finlandiya Ümit milli maçlarının ikisindede görev aldı. Fizik yönünden
biraz daha gelişirse yakında memleketi Trabzonspor'unda belki listesine girer. Hayret, trabzon nasıl kendi evladını görememiş?
Oyunada ilk kez FM 09'da Kırıkkalespor ile giriş yaptı. Bir nevi K.Kale ile ünlendi. Amatör ligden alıp parlattı ve sattı. Yaptığı açıklamadada, kendisi gibi gençlerin Türk futboluna hizmet eden Kırıkkalespor'un değerini iyi bilmesini ve Süper Lig'de, Bank Asya 1. Ligde oynamalarını dilediğini, Kırıkkalespor'u hiç unutmayacağını, Kendisini amatör ligden bulup Bank Asya'ya gitmesini sağladığı için ayrı bir yeri olduğunu söylemişti.. Kırıkkalespor'da Harun Aydoslu döneminde pek
şans verilmiyordu. İlk teknik adamlık kariyerine Kırıkkalespor'da başlayan geçen sezonki hocamız Fikret Bademci zamanında patlama yaptı.
Özellikle kritik maçlarda attığı gollerle puanlar kazandırdı. 6 gollük bir performans ortaya koydu. Özellikle Mersin İdman Yurdu deplasmanında
1-0 gerideyken 2 gol atarak maçı kazandırması, yaşının genç olmasına rağmen alabildiği sorumluluğu açık şekilde gösterdi. Lokman şutlara
düzgün vurabilen, frikikten gol atabilen, tekniğini kullanabilen bir oyuncu. Özellikle bu üç özelliğini izleme şansı bulabildiğim bu kısa
dönemde gözlemledim.3. lige düşsede, takımda kalacağını açıklamıştı. Fakat Boluspor transferi için iyi para verince yönetim satma kararı aldı.
Kişiliğide çok düzgün bir çocuk. Allah yolunu açık etsin İnşallah...FM'E bilgi vermek ve o oyuncuların gelişimini, tıpkı bir oyundaki
K.Kale menajeri gibi yetiştiriyormuşçasına gözlemlemek bile bana yetiyor. Gözlemcilerimizinde bizim bilgilerimize ve çalışmalarımıza değer verdikleride aşikar.
Bu alttaki resimde U20 Milli takımımızın, Findlandiya U20 takımını 2-1 yendiği maçın kadrosu. Lokman Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig ekiplerinin oyuncularıyla birlikte oynuyor. İ.Köybaşı bilindiği gibi yüksek bir bonservis ücreti ile gitti. Onlarla bir arada oynamak heyecan verici olsa gerek
Bu arada Tek 2. lig klasman takımındandan Kırıkkalespor'un oyuncusu var buda dikkat çekici.. 

-----------
Erdi Zengin: 06-1988 Ankara doğumlu. Kırıkkalespor'un en çok güvendiği oyunculardan birisi. Yine ümit milli. Belkide ümit milli
takımımıza en çok oyuncu veren ilk 4-5 kulüpten birisi Kırıkkalespor. Yetkililerce takip edilen bir kulüp. Erdi oyun tarzı ile
Liverpoollu S. Gerrard'a benziyor. DM-MC-AMC oynayabiliyor. Ayrıca OFansif orta saha ve normal orta sahanın kanatlarındada
görev yapabiliyor. (AMR-AMC-AML-MR-MC-ML) Belkide oyuncularımızı bu tarzda yetiştirirsek Tıpkı Gerrard gibi her alanda aranan
kan olabilirler. Her mevkide oynayabilirler. Erdi, uzaktan şutları iyi olan bir oyuncu. Uzaktan güzel golleri vardı 2. Ligde..
------------
Mehmet Ali Barut: 73 Konya doğumlu. Kariyerinin son demlerinde 2. ligde Kırıkkalespor'a transfer olmuştu. Hamit'in formsuz
oluşu ona şans verilmesine neden oldu. İzlediğim son maçlarda genelde iyi bir performans gösterdi. Tecrübesi ile bir kaç maçta
birebirde iyi kurtarışlar yaptı. Büyük ihtimal ya bu sene yada gelecek
sezon futbolu noktalayabilir. 3. Ligde de oynayabilecek seviyede.
------------
Hamit Tüzün: 78 Kırıkkale doğumlu. Kırıkkalespor'un çıkardığı oyunculardan birisi. Hamit 1-2 sene önce daha iyiydi. 2. ligdeki
son sezonda oynanan bir çok maçta hata yaptı. Belli bir dönem formsuzdu. Ama kariyerinde genele baktığımızda iyiydi. Özellikle sert
gelen toplara uzanarak iyi çıkarır, birebirde başarılıydı. Hava hakimiyetide fena değildi. ARtık yaşınında getirdiği belli bir kariyer
tecrübesi var. 3. Lig'de rahat oynar. Yaşı tam futbol için en uygun dönemde 3. ligde tekrar eski formuna kavuşması muhtemel. Hamit'i bir
çok futbolsever, Bir kaç yıl önce Alanyaspor'da oynarken, Fenerbahçeile oynanan Türkiye kupası maçında yediği 13 golden hatırlayabilirler.
Last edited by SAİT71 : 01.Ağustos.2009 at 01:10
Mesaj Yetkileri