Sayfa 29 / 32 İlkİlk ... 192728293031 ... SonSon
841 ile 870 arası toplam 951 sonuç

Konu: Fenerbahçe SK

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

Quote Originally Posted by THEFM View Post
    Oyunda sıkıntı var ama gerçeğe bakınca SAtürn takımı 25 M€ bütçe varsa hangi oyuncuyu aldı?? Bırak Satürn'ü CSKA Zenit bizim takımlar kadar hangi oyuncuları aldı. Ama onlar haksız yere şişirmiş, bizimkiler düşmüş. Baktığımızda Keita 7-8 yine Elano 7-8 M € civarı bedelle geliyorlar. 2.5 - 3 M € arasıda yıllık maaş veriyor. Bence araştırmacılarımız bütçe konusunda bu sene sıkıntı yaşamazlar. Fb İçin ortalama transfer bütçesi 17-20 arası Gs içinde biraz altı olabilir. Yıllık ücretler ise 3-3.5 arası olacaktır sanırım.

Oyundaki en büyük handikap Fb ve Gs gibi takımlarımız 3-5 sene sonra çok kötü duruma düşüyorlar. Mesela, kadroları kalitesizleşiyor, bütçeleri gidiyor. Yani büyük takım sıfatından çıkıyorlar neredeyse. Acaba Bug mudur bu ?

maalesef oyunun yapısından dolayı bu. hiçbir (büyük-küçük)takım istikrar tutturamıyor, özellikle bizim takımlarımız ayarındakiler daha da büyük vehamette oluyorlar

Nesil
    2003

Bence sadece bizim araştırma ekibi doğru PA VE CA veriyor. Belki bazı oyuncularda biraz az verilebiliyor ama bakıyorum diğer liglere adam hemen bir genç oyuncu parlıyor ve direk 175 PA 135 CA veriyor. Şu Olympiakos takımında bile 3-4 tane 170 PA olan adam var. Diogo mudur nedir sizce 170 PA'yı hakediyor mu? Alex bile 169'da. Düşünün. 2 sene önce 182 civarındaydı galiba Alex. Ama bakıyorum Alex'e (bence) 169'dan daha yukarıdır. Her ne kadar yaşı 30 a gelsede. O Alex ki Brezilya milli takımında 49 kez oynamış, kaptan olmuş ve Popülaritesi yüksek bir oyuncu. Bana göre Ruslar, yunanlılar ve diğer Ukrayna gibi ülkelerin araştırmacıları biraz abartıyorlar.
    Abartiyorlar yorumu bir yana, potansiyel yetenek verme mantalitesi farkli. En azindan FM 2008'de farkli idi. Bizim gecen yil yarattigimiz ve kullandigimiz sistemin su anda butun ulkelerde kullanilmasi tesvik ediliyor. Bunun nedeni de basit. Bizim yarattigimiz sistem mantiken oyunun isleyis bicimi ile uyusuyor.

Mesela Yattara Fransa'da olsa 178 PA'yı almıştı.
    20 yasinda bu yetenekte olsa alirdi. 20 yasinda bu yetenekte olsa biz de verirdik. Tipki Arda orneginde oldugu gibi.

Ama Semih biraz iyileştirilmeli. Bir kaç sene sonra 2. lige gidiyor bende. Güiza'ya göre çok pasif kalıyor. Gerçekte Güiza ile neredeyse aynı ölçüde bir oyuncu.
    Bende de 37 yasinda hala Fenerbahce'nin forveti. 2015'e kadar yilda 20+ lig maci oynadiktan sonra artik daha az mac oynuyor. Tabii oyundan oyuna degisebilecek bir durum.

Birde şu külüplerimiz özellikle FB ve GS bana göre 8.000 vardır. Son transferlerden sonra kesin alması lazım 8.000 Popülarite. Elano gibi bir oyuncuyu Fenerbahçeli olmama rağmen alkışladım. Brezilya milli takımının o bölgesinde halen oynayan bir oyuncuyu yıllık 3 M € gibi bir bedele getirmişse paranın yanında forma içinde gelmiş demektir. Son senede bence iyi transferler yapılıyor. Bunun paraylada ilgisi var ama artık sade para değil.Elano B.Münih'e, Milan'a da gitse 3 den aşağı oynamazdı. Zaten Lincoln 2.5 M € ya oynuyordu. KAt kat üstün bir oyuncu Elano. Tam 12 den vurdu Gs. Bugün Ankaraspor-E.Şehir maçı vardır. Hakkatten güzel bir maçtı. Bol gollü, zaman zaman yüksek tempolu. Çok güzel goller ve paslaşmalar izledik. Yani futbol kaliteside yükselmiş. Takımlar yeni olmasına rağmen...
    Populariteler konsunda su anda butun arastirmacilar tartisiyor. Ne gibi sonuclar cikacagini FM 2010 cikinca gorebilirsiniz.

Yunan takımlarına bakayım dedim, bir açtım hepsinde 155 PA 160 PA oyuncular. Resmen şişirilmiş. Birinde değil ikisinde değil hepsi öyle. Bizimkisi en iyisi. Ama şunuda belirtelimki hakedene vereceksin.

Edit Baktım: Olympiakos taki Diogo 87 doğumlu neredeyse genç olmasına rağmen 140 CA ve 170 PA almış. Resmen abartı. 140 PA alması için Süper oynaması lazım. 9.1.0 da bakıyorum adam Portuguesa takımından gelmiş ve oradada 40 maç oynamış. Kariyeri boyunca 40 maç oynamış bir adama 140 PA verilirmi? Ya Brezilyalılar yada Yunanlılar vermişler. Ama bence hiç mi hiç gerçekçiliği yok. Sivas maçındada izledim resmen döküldü adam.
    Verilir. Tek maclik degelendirmelere gore bakmamamiz lazim tabii. 140 verilmesi o kadar buyuk sorun da degil acikcasi.

Nesil
    2003

Hele finans konusunda 9.1'de iyice bütçeler düşmüş. Şaşırdım. Baktığımızda Fb yıllık 4 M € verebilecek seviyede. BJK ve Gs'de 3 veya 3.5 M€ Kilit oyuncuya veriyor yada verebilecek durumda. Bakıyorum yıllardır Ekonomileri kötü ama gerek tazminatlar gerekse yıllık ücretler (Güiza 3.5, Elano 3, Lincoln 2.5, Ferrari, 2.5, Nihat bu yıl 3.5) bu paraları ödemek için taş gibi kasa olmalı. Diğer Anadolu kulüpleride iyi paralar ödüyorlar. Ama gel gör ki bu paralar borç harç, kredi felan. Birkaçı hariç...Rusya'da SAturn müdür nedir transfer bütçesi 25 M € du. FB de bile yok o bütçe oyunda..

Hakkatten Rusya gibi, Yunanistan gibi ligleri araştıranlar, diğer ligler gibi göstermek amacı ile şişirme oyuncu değerleri ve takımlar ile araştırma yapıyorlar.
    Simdi bir seyi goz onunde bulunduralim.

Kuluplerimiz genelde her yil geliri kadar harcama yapiyor. Bu da demektir ki sezon bittiginde kasalar asagi yukari tam takir.

Kombine satisi, yapilan sponsorluk anlasmalari, lig yayin geliri gibi gelirler ile kulubun kasasina nakit para giriyor.

Genelde bu nakit paranin onemli bir kismi da transfere harcaniyor.

Oyunda veritabani 1 Eylul itibariyle yansitiliyor. Yani takimlar transferlerini tamamladiktan sonra.

Bu acidan takimlarin onemli transfer butcelerine sahip olamamalari gayet dogal. Oyunda ilk sezon gormedigimiz, transfer donemi basladiginda transfer butcesinin ne kadar oldugu, ne kadar harcama yapildigi ve ne takimin ne kadarlik butcesinin kaldigi. Toplam transfer butcesi olarak harcanacak ne kadar para kaldigini goruyoruz. Yani bir bakima, takimin Ocak transfer doneminde harcamak icin ne kadar parasi oldugunu goruyoruz.

Ayrica, takimlarimiz transfer yapmalari gerektiginde gelecek gelirlere karsilik borc alarak transfer gerceklestirebiliyor. Ancak oyunda boyle bir secenek yok. Ileride kazanilacak gelirin harcanmasi icin once o gelirin kazanilmasi gerekli. Zaman zaman baskanlar kendi ceplerinden kulube borc veriyor, kisa donemdeki nakit ihtiyacini karsilamak amacli. Oyunda bu da mumkun degil.

Yani Fenerbahce her yil 40-50 milyon Euro transfere harcar, Besiktas 30 milyon harcar gibi ezbere cozumler gercekci degil.

Oyunculara odenebilecek maaslarin daha yuksek olmasi da biraz oyun koduna bagli ve duzeltilmesi umidimiz.

Eger oyunda bir kulup yuksek degerde transfer butcesi ile basliyorsa, bu demektir ki takimin transfer doneminde harcayacak parasi varmis ancak bunu cesitli nedenlerle harcayamamis. Mesela bu yaz Gaziantepspor ve Kayserispor onemli oyuncular satti, onemli gelirler kazandi bu satislardan. Ancak aldiklari oyuncular simdiye kadar bu gelirin tamamini harcamadiklari goruntusunu ortaya koyuyor. Bu nedenle de bu iki kulubun butcelerinin oyun basladiginda nispeten yuksek olmasi gerekir. Mesela Kayserispor'un bu yil transfer harcamasi 2 milyon Euro'yu gecmez simdiye kadar. Fenerbahce'ye Mehmet Topuz'un satilmasi yaklasik 9 milyon Euro gelir kazandirdiysa, Kayserispor'un butcesi sezon basinda 0 olsa bile, hala harcayacak 7 milyon civarinda parasi olmasi gerekir.

Ote yandan Fenerbahce'nin bu yil harcamasi, sadece bonservisler icin 28 milyon Euro civarinda (transfer gelirlerinden arindirdiktan sonra). Fenerbahce'nin oyunda butcesinin 25 milyon Euro civarinda olmasi icin, sezon basinda transfer butcesinin 53 milyon Euro civarinda olmasi gerekir. Fenerbahce futbol takiminin toplam gelirinin 150-160 milyon dolar civarinda oldugunu dusunursek, butun bir yilda kazandigi gelirin yaklasik yarisinin transfere harcanmasi demektir bu. Mevcut takimin maaslari, deplasman masraflari, kamp masraflari, primler, tesis bakimi vs. gibi bir cok diger gideri olan bir kulubun transfere 50-55 milyon harcamak gibi bir luksu olmaz. Boyle transfer yapiliyorsa da bunun nedeni yeni gelirlerin ortaya cikmasi olabilir. Mesela forma arkasi sponsorlugu.

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Zaten her yerde Fenerbahce'nin transfere 50 milyonu € ayırdıgı konusuluyordu..Fenerbahce resmi kuruluslara göre daha birkac ay önce Dünya'nın finans bakmından en iyi 11. klübü olarak gösterildi..Ama oyunda CL'de yarı final oynamısım sampiyon olmusum 2. sezon verilen para 12 m €..Saka gibi..

Fenerbahce zaten her transfer döneminde en az 20-30 milyon €luk transfer yapıyor..Aynı sekilde Galatasaray'da öyle..Takımlarımızın finanslarını biraz arttırsak daha iyi olmaz mı ?

Arkadaslara katılıyorum mesela Yunanistan,Portekiz,İspanya,Ukrayna,Rusya gibi ülkelerin arastırmacıları bol keseden degerler vermis..Veloso neler yapmıs bu zamana kadar o profili aldı..Veya Milevski biraz daha abartsalar Messi yapacaklar..Bizde oyuncularımıza daha fazla deger versek iyi olmaz mı ? Cok fazla abartın demiyorum ama bizim oyuncularımız onlardan reelde daha iyiyken oyunda onlar cok daha iyi..En azından bu sekilde bakılmalı..
    Yüregimdeki sevdan cubuklu forman..! 222 mac 103 gol 108 asist Alex De Souza..!

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Birde Şu Durum Var Haklısınız Transfer Bittikten Sonra Ki Dönem İşleniyor Ondan Dolayı Üç Büyüklerin Bile Fazla Bir Transfer Bütçesi Olmuyor.ANCAK 2. Sene'de Çok Komik Rakamlar Geliyor Bize Transfer Ve Maaş Bütçesi Olarak.Bari Bunu Düzenleyin.İlk Sene Tamam Fazla Bütçe Vermesin Ama 2. Sene Gerçeğe Yakın Bir Bütçe Verilsin...
    Gelir Giderler Yakın Oluyor Ondan Fazla Bütçe Olmuyor Demişsiniz.Ama Buda Şunu Gösterir Ki Gelirler Çok.Oyun İçerisine O Zaman Gelirleri Düzgün Yansıtıp 2. Sene Yüksek Bütçe Almamızı Sağlayın Bizde O Bütçeyi Harcayalım Ve Yine Dengeli Olsun.Ama Maalesef Fenerbahçe Gibi Bir Klüpte Büyük Başarılarada İmza Atsak 2.-3. Sene 10 M Bütçe Almak Şaka Gibi...
    Siz Belki Gerçekçilik İçin Uğraşıyorsunuz Ama Diğer Araştırmacılar Bunu Sağlamadığı Sürece Biz Sadece Eziyet Çekiyoruz.Daha Kaliteli Bir Ligde Daha Kaliteli Takımlarla Daha Kaliteli Oyuncularla Oynamamamız Gerekirken Sanki Estonya Liginden Takım Yönetiyormuş Gibi Oluyoruz...
    Lütfen Bu İstekler Göz Önünde Bulundurulsun.Teşekkürler...

Birde İlk Sayfada Bir Yazım Vardı Okuyup Cevaplarsanız Sevinirim...
    İyi Forumlar...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by 2pac View Post
    Zaten her yerde Fenerbahce'nin transfere 50 milyonu € ayırdıgı konusuluyordu..Fenerbahce resmi kuruluslara göre daha birkac ay önce Dünya'nın finans bakmından en iyi 11. klübü olarak gösterildi..Ama oyunda CL'de yarı final oynamısım sampiyon olmusum 2. sezon verilen para 12 m €..Saka gibi..

Fenerbahce zaten her transfer döneminde en az 20-30 milyon €luk transfer yapıyor..Aynı sekilde Galatasaray'da öyle..Takımlarımızın finanslarını biraz arttırsak daha iyi olmaz mı ?
    Gectigimiz 5 sezonda Fenerbahce'nin harcamalari:
    2009/10: 25 milyon Euro civari
    2008/09: 20 milyon Euro civari (ki Aziz Yildirim bu kadar harcanacak butce oldugunu aciklamisti)
    2007/08: 7.5 milyon Euro civari
    2006/07: 13 milyon Euro civari
    2005/06: 10 milyon Euro civari
    2004/05: 15 milyon Euro civari
    2003/04: 6.5 milyon Euro civari
    2002/03: 12 milyon Euro civari

Arkadaslara katılıyorum mesela Yunanistan,Portekiz,İspanya,Ukrayna,Rusya gibi ülkelerin arastırmacıları bol keseden degerler vermis..Veloso neler yapmıs bu zamana kadar o profili aldı..Veya Milevski biraz daha abartsalar Messi yapacaklar..Bizde oyuncularımıza daha fazla deger versek iyi olmaz mı ? Cok fazla abartın demiyorum ama bizim oyuncularımız onlardan reelde daha iyiyken oyunda onlar cok daha iyi..En azından bu sekilde bakılmalı..
    Hayir. Yazdiklarimi tekrar okumanizi rica ediyorum.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by vuque View Post
    Birde Şu Durum Var Haklısınız Transfer Bittikten Sonra Ki Dönem İşleniyor Ondan Dolayı Üç Büyüklerin Bile Fazla Bir Transfer Bütçesi Olmuyor.ANCAK 2. Sene'de Çok Komik Rakamlar Geliyor Bize Transfer Ve Maaş Bütçesi Olarak.Bari Bunu Düzenleyin.İlk Sene Tamam Fazla Bütçe Vermesin Ama 2. Sene Gerçeğe Yakın Bir Bütçe Verilsin...
    Ikinci yilda gercege yakin butce ne?

Yani mesela 25 milyon Euro harcayip yepyeni bir takim kurmus Fenerbahce, eger gelecek sezon 25 milyon Euro daha harciyorsa, bu demektir ki bu yil yapilan hamlelerde cok yanlislik var.

Mesela Real Madrid acaba gelecek sezon yine 200 milyon Euro harcayacak mi transfere sizce?

Siz Belki Gerçekçilik İçin Uğraşıyorsunuz Ama Diğer Araştırmacılar Bunu Sağlamadığı Sürece Biz Sadece Eziyet Çekiyoruz.Daha Kaliteli Bir Ligde Daha Kaliteli Takımlarla Daha Kaliteli Oyuncularla Oynamamamız Gerekirken Sanki Estonya Liginden Takım Yönetiyormuş Gibi Oluyoruz...
    Lütfen Bu İstekler Göz Önünde Bulundurulsun.Teşekkürler...
    Sacmalamayin lutfen.

Biz gercekci yapmak icin tum cabamizi sarf edecegiz. Eger siz farkli fantazilerle ugrasmak istiyorsaniz hem elinizde editor var, hem EDT dosyalari kullanabilirsiniz, hem de oyun surerken verileri degistirebileceginiz editorler var.

Birde İlk Sayfada Bir Yazım Vardı Okuyup Cevaplarsanız Sevinirim...
    İyi Forumlar...
    Hangi ilk sayfa?

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Bu Tartışmanın Başladığı İlk Sayfa Demek İstemiştim.Bir Önceki Sayfa Yani...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by vuque View Post
    Öncelikle Herşeyi Daha Gerçekçi Yapmaya Çalıştığınız,Hak Edilen Puanları Vermeye Özen Gösterdiğiniz İçin Teşekkür Ederim.Ama Bende Size Bir Soru Sormak İstiyorum.Tamam Siz İşinizi Doğru Yapıyorsunuz Ama Diğer Ülke Araştırmaları Abartınca Bize Haksızlık Olmuyor Mu?O Ülkelerden Wonderkid'ler Çıkarken,Genç Oyuncuları İleride Yıldız Olurken,17-20 Arası Bir Çok Özelliği Olan Oyuncular Çıkarken Biz 12-15 Arası Özelliklerdeki Adamlarla İdare Etmek Zorunda Kalıyoruz.Bu Bizede Haksızlık Değil Mi?Siz Haksızlık Olmasın Diye Böyle Yapıyorsunuz Ama Diğer Araştırmacılar Bunu Düşünmüyor.Basıyor En Dandik Adamlar 160 Pa'yı.Örnek İsterseniz Yunanistan Ligi'ni Örnek Vermiş Arkadaş.Bence Bu Oyunda İşini En İyi Yapan Araştırma Grubu Türkiye Ve İngiltere Araştırma Grubu.İngilizlerde Gerçekçi Puanlar Veriyorlar Bana Göre.Ama İspanyollar Olsun,Ukraynalılar Olsun,Ruslar Olsun,Kuzey Ülkeleri Olsun,Portekizliler Olsun Abartıyorlar.(Aslında Liste Daha Uzar Gider Ama Kısa Keseyim.)
    Mesela Semih Gol Kralı Olduktan Sonra Onun Profilini İspanyollar Yapsaydı Nasıl Bir Profil Olacağını Aşşağı Yukarı Tahmin Ediyorsunuzdur.Tamam Siz Elinizden Geldiğince Gerçekçi Yapmaya Çalışıyorsunuz Ama Adamların Vasat Oyuncuları Bizim Yıldız Oyuncularımızla Aynı Güçteyse Biz Ne Anladık Bundan...
    Birde Ekonomi Durumu Var Ona Girsek Uzun Süre Çıkamayız.Bazı Ülkeler Ekonomilerinide Çok Güzel Yapmışlar Takımlarının(Takımları Borç İçerisinde Yüzmesine Rağmen.)
    Bizde Üç Büyüklerin Bile Doğru Düzgün Ekonomisi Olmuyor.Mesela Fenerbahçe Avrupa'nın En Zengin Klüpleri Arasında Ama Bunu Oyunda Hissedemiyoruz.Siz Doğru Verilerle Doğru Bilgileri Giriyorsunuz Klübün Borcu Varsa Ekliyorsunuz Ama Başka Ülke Araştırmacıları Yapmıyor!
    Bu Konularda Çok Dertliyim Kusura Bakmayın Çok Uzun Bir Yazı Oldu.Tamamen Okuyan Arkadaşlara Çok Teşekkür Ediyorum Tahammül Edip Okudukları İçin...
    Ve Son Bir Dilekle Kapatıyorum,Umarım Diğer Ülke Araştırmacılarıda Doğru Düzgün Veriler Girerlerde Oyun Zevkimiz Artar,Yok Eğer Öyle Yapmıyorlarsa İnşallah Bizim Araştırmacılar Ellerini Biraz Bol Tutar Korkak Alıştırmaz Ellerini...
    Bu Durumda Ben Seneye FM'ye Bakmadan Almayacağım.Önce Korsanına Bir Bakacağım Bu Değer Durumlarına Ve Diğer Aklımdaki Konulara Falan Baktıktan Sonra Bir Düzelme Göremezsem Orjinal Oyun Almayı Kesinlikle Düşünmüyorum...Benim 1 Orjinal Oyun Almamamla SI Çok Birşey Kaybetmez Ama Bende Pasif Direnişimi Bu Şekilde Yapacağım...
    İnş Gönlümüze Göre Gerçekçi Bir Fm Olur Herkes Zevkini Çıkararak Oynar...
    Yabanci arastirmacilarin yaptilarina mudahale bir yere kadar edilebiliyor. Farkli gorusleri onlerine koyarak, farkli dusunce sekillerini onlara yazarak neden degisiklikler olmasi gerektigi anlatiliyor.

Ancak sonrasi onlara kalmis. Bugun Arda'yi, Gokhan Gonul'u pek iyi tanimayan fazla izlememis birisi bize gelip de cok abartilmis dusmesi lazim derse nasil bir reaksiyon alacaksa, onlarin da bu tip yorumlara verecekleri cevap cok farkli olmayacaktir.

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Yabanci arastirmacilarin yaptilarina mudahale bir yere kadar edilebiliyor. Farkli gorusleri onlerine koyarak, farkli dusunce sekillerini onlara yazarak neden degisiklikler olmasi gerektigi anlatiliyor.

Ancak sonrasi onlara kalmis. Bugun Arda'yi, Gokhan Gonul'u pek iyi tanimayan fazla izlememis birisi bize gelip de cok abartilmis dusmesi lazim derse nasil bir reaksiyon alacaksa, onlarin da bu tip yorumlara verecekleri cevap cok farkli olmayacaktir.
    Umarım Sizler Kadar Objektif Olurlar Kendi Ülkelerine Karşı...
    Yoksa Gerçekten Oyun Tatsızlaşıyor...
    Cevabınız İçin Ayrıca Teşekkür Ederim...

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Ben kesinlikle araştırmacılarımızın iyi iş yaptıklarını düşünüyorum. Zaten 170 PA 150 CA versen en az bir UEFA gelir. Ama gerçeğe bakıncada bu yılki transferler hariç takımlarımızın ayda yılda bir bir kaç tur atladığını görüyoruz. Yine Avrupa'ya bakınca hangi oyuncumuz klas topçu olarak anılıyor? Varmı bir tane klas Türk topçusu. Nihat biraz iyi ama o da 1. klas değil. Yani bir İsveçli İbo gibi santrafor yada Cech gibi kalecimiz yok.

Ha bizim araştırmacılar aşağı yukarı doğru yansıtıyorlar. Onlara lafım yok. Zaten onlar daha iyi anlıyorlar bu işten. Lakin diğerleri mesela bizim ayarımızda olmayan bir ülkenin takımı bize karşı üstün olunca haksızlık oluyor. Bunun çözümü bizim araştırmacıların gerçeğin dışına çıkıp şişirme değerler vermesi değil, başka şeyler olmalı. Bakıyorum oyunda ilerleyen yıllarda hiç bir topçumuz iyi takımda olmuyor (Sanallar hariç) yani şuanki gibi. Takımlarımızda en fazla gruptan çıkıyor CL'de, o da belki. UEFA'dada bi çeyrek finale felan geliyorlar en fazla. Bu da gerçekçi, Fakat gel gör PSV, Olympiakos gibi takımlar her sene CL'de üst turlardalar. Benim aklım almıyor.

Yanlış anlaşılmasın ben asla eleştiri yönünde söylemiyorum sadece tartışma amaçlı. Birde Akinfeev sizce 185 Potansiyeli hakediyormu? Ne bileyim o kadar geleceği olsa Bir Milan, veya Top klas bir takıma çoktan gitmişti. Üstelik Fenerbahçe maçındada yediği golleride gördük. (3-1) İNşallah dediğiniz sisteme onlarda geçerler ve en azından bizim seviyemizdeki ülke takımları ile bizden alttakiler gerçekteki gibi olurlar.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Benim duymak istediklerim bunlar değil..
    Bu dediklerinizi daha önce de dediniz bana.

Ben anlatamıyorum demekki sıkıntımı.
    Ben size ortaya Semihinho, Gökhanaldo çıkarın demiyorum.
    Şişirin babam şişirin demiyorum.

Ben size Milevskyi, Palombo, Flamini vb. gibi bir çok örnek sunarım.
    Bu örnekleri göz önüne alın da demiyorum. Bu herifler bu kadar abartılmış, siz abartmayın hakkını verin diyorum. Size göre hakkı verdiğiniz değerdir ama kendi açıklamalarımla değerlerin az olduğunu belirtiyorum.

Hızını yükseltmeyin (Belki hızlanması 1 puan artırılabilir, çünkü Semih önceki hantallığını biraz attı üzerinden benim izlenimime göre). Top sürmesini değiştirmeyin. Bunlara hiç bir zaman itiraz etmedim.

Sizin vermiş olduğunuz değerleri de asla küçümsemiyorum. Sadece daha iyisini hakettiğini idda ediyorum. 14-15-16 gibi rakamları küçümsemek ahmaklıktır.

Semih'in bitiriciliğini 14'e düşürseniz, dediğim özellikleri artırmanız şartıyla inanın kimse itiraz etmez. Hem Semih daha iyi performans sergiler, hem milli takımda daha fazla forma giyer, hem de biz FM severler memnun oluruz..

Size örnek olarak kendi yaptığım bir Semih Şentürk profili koyacağım.
    Eğer abarttığımı düşünenlerin sayısı fazla olur ise eyvallah diyeceğim ve Semih tartışmalarını burada noktalayacağım.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

İşte benim istediğim Semih Şentürk profili...
    ( Bitiriciliği 14 olsa bile itiraz etmem )

Bu da Gökhan Gönül profili.

Sizce bu değerleri haketmiyorlar mı Semih ve Gökhan?

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Semih bildiğin Eto'o olmuş. İnterli olan.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Gökhan'da Alves'ten iyi olmus.
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Hocam hak ediyorlarda sen herkes tarafından objektif bakılacagına inanıyor musun ? Özellikleri tek tek karsılastıralım tartısalım..
    Yüregimdeki sevdan cubuklu forman..! 222 mac 103 gol 108 asist Alex De Souza..!

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

sen semihi yeteri kadar iyi izlememissin bence biraz daha iyi izlemen lazim semihe kafa 18 verilmi ? penalti 8 verilirmi? 16 verilmese bile en az 15 olmasi lazim. bana sorarsan semihin headingi degil jumpingi yüksek olmalidir.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Sizinkilerde bildiğin Galatasaraylı taraftar yorumu olmuş. Semih Euro 2008'de de CL'de de Türkiye'dede bir sürü gol attı. Ve yaşıda iyi. Bence olabilir. Gökhan'da kendini daha iyi geliştirirse bu özelliklere uyar..

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Quote Originally Posted by PesimiSTyLa View Post
    Quote Originally Posted by Alicanfmfan View Post
    tamamen sacmalamissiniz sahsen profilleri bende begenmedim fakat bazi özellikler disinda abartma yok okadarda..

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Abi Kafa 15ı olabilir Semih'in sonra zıplama 16-17 arası olabilir. Teknik 16 biraz fazla diye düşünüyorum. Bir Fenerli eleman olarak bunları diyebiliyorum.

Ne Eto'o'su yahu abartma istersen

Nesil
    2007
    Yer
    Şehr-i Bursa

Emre ve Alican yorumlarınıza şaşırdım..Özellikle senin Emre.

O profilden Eto'o yu nasıl çıkardın helal sana

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Alicanfmfan View Post
    komik değilsiniz..
    renginizi belli etmeyin hemen.
    gidin kendi konunuza hadi...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Jay CutLer View Post
    tamamen sacmalamissiniz sahsen profilleri bende begenmedim fakat bazi özellikler disinda abartma yok okadarda..
    Bi kere karsındaki ile düzgün konuş. Saçmalama falan hoş laflar degil. Sonuna gülücük koyarakta hoş görünmeye calışmışsın.

Eto'o olayına gelince bu benim kendi görüşüm. Eto lafına cok takılmayın, edebiyatta mübalağa vardır. Okul yıllarından yanlış hatırlamıyorsam böyle birseydi, orası mübalağa. Özelliklere bakalım, forvette olması gereken özellikleri cömertce verilmiş arkadasımız tarafından Semihe. Bu profille 40-45 golü rahatlıkla atarsın 1 sezonda semih ile. Siz diyorsanız Semih reelde de 40-45 gol atar 1 sezonda, o da sizin kendi görüşünüzdür beni ilgilendirmez. Ayrıca denemesi bedava, bu degerleri verelim Semihe, adam akıllı bir taktiklede düzenli bir sekilde ilk 11 oynatalım 40 gol atabiliyor musun 1 sezonda görelim.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

İddiaya var mısın 45 golüne ? atar mı atamaz mı oyunda ???

Bu dahada mübala olmuş gibi..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bir de bu yeni yetmeler tünedi forumda. Antu forumunda sanıyorlar kendilerini. Hadi kendi forumuna falan. Hasbinallah.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by 2pac View Post
    Hocam hak ediyorlarda sen herkes tarafından objektif bakılacagına inanıyor musun ? Özellikleri tek tek karsılastıralım tartısalım..
    Bitiricilik ve kafa vuruşunu birer puan düşürmeye bile eyvallah derim.
    Onun dışında kesinlikle abartı felan yok.
    Objektif bakmayanlar kendini belli etti zaten

Quote Originally Posted by Jay CutLer View Post
    sen semihi yeteri kadar iyi izlememissin bence biraz daha iyi izlemen lazim semihe kafa 18 verilmi ? penalti 8 verilirmi? 16 verilmese bile en az 15 olmasi lazim. bana sorarsan semihin headingi degil jumpingi yüksek olmalidir.
    Sence çok izleyememişim. Nerden biliyorsun yanımdamıydın?
    18 verilmezse 17 verilir.
    Penaltıya 1 de versen farketmez. Önemli bir özellik değil.
    Zaten hayatında iki penaltı atmış, birini kaçırmış birisi.
    Semih'in ayaklarını yerden kesip de uçarak attığı bir gol hatırlamıyorum. Kafasıyla topa iyi yön veriyor. Zıplamasını 16-17 yapmak saçmalamaktır asıl.

Abi Kafa 15ı olabilir Semih'in sonra zıplama 16-17 arası olabilir. Teknik 16 biraz fazla diye düşünüyorum. Bir Fenerli eleman olarak bunları diyebiliyorum.
    Yukarda verdiğim cevabın aynısını sana da veriyorum.
    Semih'in ayaklarını yerden kesip de uçarak attığı bir gol hatırlamıyorum. Kafasıyla topa iyi yön veriyor. Zıplamasını 16-17 yapmak saçmalamaktır asıl.

Tekniğe gelince; Semih Türkiye'nin en iyi top saklayan ve en iyi tek forvet oynayan santraforu. Semih sence topu nasıl saklıyor? Gücü ile mi? Yoksa fiziği ile mi? Hepsi var tabi ama en çok da tekniği ile saklıyor. Bence hiç abartı değil. Zaten top süremediği için Agüero vari çalımlar atmaz rahatsız olma

Quote Originally Posted by scar face View Post
    Emre ve Alican yorumlarınıza şaşırdım..Özellikle senin Emre.

O profilden Eto'o yu nasıl çıkardın helal sana
    Saçmalamak bedava.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Peki üstad sacmaladım, devam et. Arastırmacı olacak adamsın vesselam.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Teknik sırf top saklamak la oluyor hmm o zaman Mehmet yıldız 20+1 degerini hak ediyor teknik dedin estetik olacak top ayagına yapısacak adam geçecek isabetli uzun paslar atacak vsvsvs.
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Yukarda verdiğim cevabın aynısını sana da veriyorum.

Tekniğe gelince; Semih Türkiye'nin en iyi top saklayan ve en iyi tek forvet oynayan santraforu. Semih sence topu nasıl saklıyor? Gücü ile mi? Yoksa fiziği ile mi? Hepsi var tabi ama en çok da tekniği ile saklıyor. Bence hiç abartı değil. Zaten top süremediği için Agüero vari çalımlar atmaz rahatsız olma
    Rahatsız olma derken ben objektif bir yorum yapmaya çalıştım Ayrıca Fenerbahçeliyim. Burası fikir belirtmek için bende sadece fikirlerimi yazdım. Bence kafasıyla 18 olacak kadar yön veremiyor. Zıplaması ise 15-16 olsun diyelim. Haa uçarak gol attığını hatırlamıyorum diyorsun. Zıplamadan kastettiğim hava toplarında çok iyi zıplayıp yere indiriyor. Sadece top saklamak tekniğe 16 vermek için yeterli midir? Ne bileyim 20 değeri ile arasında 4 fark var. 16 verdiysen Semih'in en azından karşı karşıya kaldımmı iyi bir çalım atması gerekir diye düşünüyorum. Yanlış anlama seni yermek için söylemiyorum sadece daha iyi ortak noktayı bulmak için fikir sunuyorum.

Sayfa 29 / 32 İlkİlk ... 192728293031 ... SonSon

Mesaj Yetkileri