Quote Originally Posted by Photograph View Post
Ne dediğini anlamıyorum.

Önce haber yapılıyor, Fenerbahçe'nin 162bin taraftar kartı olduğu yazılıyor.

Sonra sen çıkıp buna basının uydurması diyorsun, altına bir link veriyorsun ve bu sayıyı yalanlıyorsun.

Ben kalkıp Fenerbahçe bir şirket ve bu nedenle bu bilgileri doğru vermek zorunda olduğunu yazıyorum. Ardından ben bunu yalanlamadım diyorsun...

E?

Şimdi sorarım sen önce çıkıp 162bin sayıyı verdiğin link ile yalanlarken kalkıpda ben bunu yalanlamadım diyorsan zaten ben başka yorum yapmıyorum. Suyuna buz koymayı unutma... Havalar sıcak hemen ısınmasın...

fenerbahçenin sattığı taraftar kartının sayısı benim umurumda değil. verdiğim linkte, türk basınının değiştirip koyduğu haberin aslı var. taraftar kart ile ilgili birşey demedim.(diğer yazdıklarıma bakarak da bunları anlayabilirsiniz ama illa detaylı açıklama yapmak gerekiyor.) taraftar kart ile klüp üyesi olmak farklı diye yazdım yukarıya kaç kere. ama okuma yeteneğinizi herhalde sadece tartışmalarda kullanılıyorsunuz.

bkz:

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post
taraftar kart 50-100 euro gibisinden tutarlarda ve herkes tarafından satın alaınabilecek bir şey diye biliyorum. fenerbahçe tüzüğüne göre, her taraftar kart sahibi üye olabiliyorsa onu bilemem. ama öyle birşey sanmıyorum. zira, mesela galatasarayın son günlerde çıkardığı bir tüzük taslağı var.(ilgilenecekler için : http://www.galatasaray.org/files/kulup/galatasaraySK_YeniTuzukTaslagi_052008.pdf) sıradan birinin üye olması için 10001 türlü şart aranıyor. hem de öyle kolay şartlar değil. kısacası üye olmak o kadar kolay olmasa gerek, diye düşünüyorum. en azından toplumumuzda bu böyle, şartlar bunu gerektiriyor. yalnız tekrar ediyorum, "taraftar karta sahip her kişi üye olabilir", diye bir durum varsa bilemem.(ki dediğim gibi bu uçuk birşey bence biraz)

ama; sorun,

henüz üyeliği gerçekleşmemiş kişileri, sırf taraftar kart sahibi diye klüp üyesi olarak göstermek. ve hiç kaynak vs. belirtmeden. yani en azından tam doğru olanı yayınlasalardı daha iyi bir haber olmaz mıydı? kanıtlarla mesela?

neyse. dediğim gibi klüp tüzüğünü vs. bilmiyorum. ama bana çok mantıklı gelmediği için, haber de değiştirilmiş bir haber olduğu için bunları yazdım. herkese iyi günler..

özetle;

ben burada fenerbahçe ile ilgili en ufak kötüleme yapmıyorum, siz kendi kendinize dokunduruyorsunuz. diyorum ki;

haberin aslında, dünyada en çok üyesi olan klüplerden ve sıralamadan bahsediliyor. ama bizim basınımız fenerbahçe nin taraftar kartı olan vatandaşların sayısını baz alıp bu sıralamaya ekliyor. taraftar kart eşit değildir klüp üyesi. ama olamaz da demiyorum. pratiğe döküldükten sonra anlarız olup olmayacağını. fakat basının kaynak belirtmeden, kendine göre habercilik yapmasını eleştiririm. nedenini de belirttim 100. kere.

o su muhabbetini de uzatma istersen