16 Maç 16 Köy 16 Okul projesinde 4.köy okulumuz olan Gemlik'in Kurtul Köyü okulundaydık.
Bursasporlu Taraftarlar Derneği’nin başlattığı eğitime katkı hamlesinin son durağı Kurtul Köyü İlköğretim Okulu oldu. 16 okul belirleyen Bursasporlu Taraftarlar Derneği Bursa Bölgesinde 4’ncü okul olarak Gemlik Kurtul Köyü İlköğretim Okulunu baştan aşağıya restore ettiler. Kurtul Köyü İlköğretim Okulu’nun boya ve badana çalışmalarının yanı sıra, cam, çerçeve, sıra ve kapı yenileme çalışmalarını ve çehre düzenlemesi organizasyonları yapılırken, tadilatı ve restorasyonu yapılan okulun önümüzdeki ay içinde modern biçimde teslim edileceği ifade edildi. Derneğin Gemlik Şube Başkanı Halil Bilgin, Bursaspor’un eğitime verdiği katkıların devam ettiğini hatırlatarak, Gemlik’te tespit ettikleri Kurtul Köyü İlköğretim Okuluna bu proje kapsamında gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi. Yeşil Beyaz renklere boyanan okulda öğrencilere Bursaspor’u sevdirmek, tanıtmak ve onları taraftar yapmak gibi çalışmalarda hedefleniyor.