Sayfa 113 / 1204 İlkİlk ... 13631031111121131141151231632136131113 ... SonSon
3,361 ile 3,390 arası toplam 36115 sonuç

Konu: Galatasaray Transfer Haberleri | Ryan Donk

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Mensah'ta geLirse bizim hedef Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğuna kayar biraz abartı oldu ama olsun hayal kurmak güzeLdir
    Screw you guys, I'm goin' home

Haldun abinin bahsettiği oyuncu Mensah ise çok sevinirim. Bekliyoruz..

Arda Turan'a sürpriz talip

Juve kapıyı çaldı.

Galatasaray'ın kaptanı Arda Turan'a Juventus talip oldu. İtalyan devi, Ağustos 2010'da tapusunu almak istediği yıldız futbolcu için Poulsen ve Almiron'u gözden çıkardı. Lyon da Arda için sırada.

Galatasaray'ın 10 numaralı kaptanı Arda Turan, performansıyla Avrupa kulüplerinin de dikkatini çekti. "4-4-2.com" sitesinde yer alan habere göre; Juventus, Arda Turan için düğmeye bastı. İtalyan devinin yöneticileri, uzun süredir ilgilendikleri yıldız oyuncu için Galatasaray'ın kapısını çaldı. 20 milyon Euro'yu gözden çıkarttığı belirtilen Juve'nin sarı kırmızılıların net olarak Arda'yı satmayacaklarını söylemesi üzerine yıldız oyuncuyu almak için daha fazla kaynak arayışına başladığıda belirtilenler arasında.

LYON DA ARDA'YI İSTİYOR

Serie A ekibi, Arda'nın Ağustos 2010'da itibaren tapusuna sahip olmak istiyor. Ayrıca takımda fazla şans bulamayan Cristian Poulsen ve Sergio Bernardo Almiron ikilisinden biri Galatasaray'a teklif edildi. Cimbom'un hücuma dönük orta saha oyuncusu Almiron'u istemediği belirtilirken, Fenerbahçe'nin alamadığı Poulsen ise Linderoth ve Mehmet Topal'ın sakatlıklarında iyi bir alternatif olacağı için ciddi şekilde düşünülmeye başlandı. Bu arada Arda, Lyon'un da gündemine girdi. Fransız ekibinin 15-20 milyon Euro'yu gözden çıkardığı öğrenildi.

BU HAREKET SUÇ MU?

G.Antep-G.Saray maçı sonrası gördüğü sarı kart nedeniyle soluğu hakem Bünyamin Gezer'in yanında alan Arda Turan'ın ceza alma ihtimali var. Turkcell Süper Lig müsabakaları statüsünün 5. Maddesi'nin 9. Fıkrası, "Müsabakanın bitiminden hakemler soyunma odası koridorlarına girene kadar, müsabakanın bitimi anında aktif olarak oyunda bulunan futbolcular ve hakemler dışında hiçbir kişi yeşil zemine giremez" ifadesini içeriyor. Arda'nın Gaziantep'te hakem Bünyamin Gezer'in yanına giderek özür dilemesinin faturasının ne olacağı merak konusu.

.
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Buda 1.kaynaktan

Der türkische Ausnahmekönner soll für 2010 optioniert werden. Die Konkurrenz aber bleibt riesengross

Galatasaray Istanbul wird womöglich eine letzte Saison Arda Turan in seinen Reihen halten können, ausser der Spieler möchte seine Karriere nicht woanders fortsetzen. Am 22-jährigen Offensivkünstler vom Bosporus haben schon praktisch alle europäischen Topklubs Interesse gezeigt, Galatasaray konnte aber bisher immer wieder der Verlockung standhalten und den technisch brillanten Spieler in seinen Reihen behalten. Doch auf die nächste Saison hin sieht es jetzt etwas besser aus für die potentiellen Käufer. Es zeigt vor allem Juventus Turin grosses Interesse. Die Elf von Trainer Ciro Ferrara will bereits frühzeitig den Markt der jungen, talentierten Spielern sondieren und so eine Preistreiberei im nächsten Sommer vermeiden.
    Wie 4-4-2.com in Erfahrung bringen konnte, will der italienische Rekordmeister das Gespräch mit dem türkischen Rekordchampion schon jetzt vor Transferschluss Ende August suchen. Die Türken verlangen für Turan 25 Millionen Euro, eine Summe, die Juventus aktuelll nicht bezahlen möchte.

Aber Juventus hat eine Idee. Die Turiner wollen Galatasaray Sergio Bernardo Almiron oder Christian Poulsen und 15 Millionen Euro anbieten. Der dänische Mittelfeldspieler Poulsen (29) oder der Argentinier Almiron (28) würden bereits diese Saison Juventus verlassen, aber Turan müsste erst im Juli 2010 kommen. Aggressiv-Spieler Poulsen ist aber bisher stur geblieben und mochte (noch) nicht in die Türkei. Er hat Angebote von Besiktas und Fenerbahce ausgeschlagen. Dies könnte sich jetzt aber ändern, weil der Spieler mit seinem Verhalten und daraus resultierender fehlender Spielpraxis die WM-Teilnahme mit der Nationalmannschaft in Südafrika gefährden könnte. Die Turiner wollen auf jeden Fall erreichen, dass man für Turan eine Option für 2010 vom türkischen Spitzenklub erhält. Die Mission von Juves Sportchef Alessio Secco ist auf jeden Fall klar.

Juventus ist generell sehr aktiv und hat das nötige Kleingeld. Nebst Arda Turan ist der Klub aus dem Piemont wie berichtet auch an Lilles Eden Hazard dran. Turan würde aber bei Juventus als Nachfolger für Mauro German Camoranesi kommen.

Der türkische Nationalspieler ist aber auch bei Bayern München, Milan, Inter Mailand, Manchester United, FC Barcelona, Manchester City und Arsenal ein Thema. Hingegen ist die Akte Tottenham definitiv geschlossen.

Aber aufgepasst: Auch der französische Spitzenklub Olympique Lyon hat den Türken im Visier und möchte einen Versuch vor Ende August starten.
    Last edited by Gangstaa : 11.Ağustos.2009 at 20:22 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

"Sözleşmemi uzatmam"

11 Ağustos 2009 Salı * 17:08

Manisaspor yönetiminin sözleşmelerini uzatmadıkları gerekçesiyle kaptan Sezer'le birlikte kadro dışı bıraktığı kaleci Ufuk Ceylan konuştu.

Manisaspor yönetiminin sözleşmelerini uzatmadıkları gerekçesiyle kaptan Sezer'le birlikte kadro dışı bıraktığı kaleci Ufuk Ceylan, "Her an göreve hazırım. Ancak mukavelemi uzatmam" dedi.

Alt yapı Koordinatörü Mümin Özkasap gözetiminde takımdan ayrı çalışmalarını sürdüren genç kaleci, sorunun bir an önce çözülmesini beklediklerini belirterek şunları söyledi:

"Sezer'le birlikte takımın Süper Lig'e çıkmasında önemli bir rol üstlendik. Görevimizi kusursuz yapmaya çalıştık. Bu arada performansımızı beğenen Galatasaray, geçen yıldan bu yana ısrarla bizi reklerine bağlamaya çalışıyor ve bunun için belirli bir rakama kadar da çıktı. Ancak Başkanımız Kenan Yaralı, belirli bir miktarda diretiyor. Sanırım arada az bir fark kaldı. Tek dileğimiz 2 kulübün bir an önce anlaşması ve bu sorunun çözülmesi."

İki futbolcunun sözleşmelerini uzatmasını beklediklerini söyleyen Başkan Kenan Yaralı ise Galatasaray'dan yeni bir teklif gelmediğini açıkladı, "Sezer ve Ufuk'a yaptığımız teklif aynen geçerli. İmza atmaları, hem kulübün, hem de kendi çıkarları için doğru bir hareket" dedi.

Kaynak: DHA

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Ben Mensah'ı beğenmiyorum. Bence daha kaliteli bir topçu alsınlar. Coloccini gibi bir adam 2. ligdeyken kaçırılmaz. Maliyetide ucuza getirebilirler

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

gönül ister ki ikisi de gelsin

birkaç yerde Coloccini transferi bitti diyor bazı arkadaşlar ama basında çok yazıldığı için transfer ihtimalini düşürüyor sanki bu durum..
    bekleyip görelim..

Arda Barça'ya mı?

İspanyol gazeteleri, Barcelona Başkanı Laporta’nın telefonla görüştüğü Rijkaard’dan, Galatasaraylı futbolcunun transferi için vize aldığını ileri sürdü. Diarioas gazetesi, Hollandalı hocanın bu sezon yararlanmak istediği yıldız futbolcuya önümüzdeki yıl izin vereceğini bildirdiğini yazdı.
    İspanyol basını gerek sayfalarında, gerekse internet sitelerinde Rijkaard ile birlikte Arda Turan’ı da gündeme almaya başladı. Milliyet'te yeralan Mehmet Çiftçi imzalı habere göre El Mundo Deportivo ve Diarioas gazeteleri dünkü yayınlarında, Galatasaray Teknik Direktörü’nün, yıldız futbolcuyu önümüzdeki sezon Barcelona’ya kazandırmak için söz verdiğini ileri sürdüler.
    El Mundo, Ivan Vargas imzalı haberde, Arsenal, Sevilla, Valencia ve Manchester City gibi dev kulüplerin de gözlerini diktiği Arda Turan için en önemli adımı Barcelona’nın attığını yazdı. Gazete, “Osmanlıların yeni gözdesi”diyerek övgüler yağdırdığı Arda Turan için, Rijkaard’ın devrede olduğunu ve bu oyuncuyu, Katalan ekibine kazandırmak istediğini iddia etti.
    Laporta detaylı bilgi aldı
    Diarioas gazetesi yazarlarından Moises Llorens ise Barcelona Başkanı Joan Laporta ile Galatasaray Teknik Direktörü Rijkaard’ın, Arda’nın geleceğiyle ilgili bir telefon görüşmesi yaptıklarını yazdı. Llorens, İspanyol devi Barcelona’nın ABD’deki hazırlık kampındayken yapılan görüşmede, Başkan Laporta’nın Arda ile ilgili bilgi aldığı ve Hollandalı hocanın övgüler yağdırdığını da vurguladı.
    Ancak haberde, Rijkaard’ın, Laporta’ya, bu sezon bırakmayı düşünmediklerini bildirdiği Arda Turan ile ilgili “Önümüzdeki sezon bu izni verebiliriz” hatırlatmasını yaptığı da belirtildi.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Bu sene olmaz da ,seneye gidebilir...
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Barcelona yerine Arsenal'e gitmesini tercih ederim

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Messi: "Arda takımımda hep var"

Barcelona'nın Arjantinli süper yıldızı Lionel Messi Arda Turan hakkında yaptığı çarpıcı açıklamalar ile dikkat çekiyor: "Play Station'da futbol oynarken onu takımıma muhakkak alıyorum"

Gazetenin 25 Mart 2009 tarihli baskısında Galip Öztürk imzalı röportajın tamamı şu şekilde;

Önce bu özel röportaj nasıl yapıldı onu bir anlatalım.. Tarih Şubat 2009.. Arjantin Milli Takımı, akşam saat 21:00'de Fransa ile karşılaşacak. Teknik direktör Armando Diego Maradona oyuncular karşılaşmadan yaklaşık 4 saat önce Palm Beach Otel'de son hazırlıklarını yapıyor.

Otele geldiğimizde güvenlik önlemlerinin daha öncesine göre çok daha sıkı olduğunu görüyorum. Daha öncesinde Maradona ile görüşmemi sağlayan Noray Nakis'in cep telefonu problemi bir kez daha nüksediyor ve kendisine ulaşamayınca, güvenlik noktasında duran polislerin izin verdiği kadar, futbolculara kedinin ciğere baktığı gibi bakıyorum. Barcelona ve Arjantin Milli Takımı'nın genç yıldızı Lionel Messi ile görüşeceğime dair bana söz veren Noray Ağabey sonunda toplantı odasından çıkıyor. Avazım çıktığı kadar "Noray Ağabey" diye bağırıyorum. Bir talimatıyla güvenlik koridorunun diğer tarafındayım. Hemen Messi'yi soruyorum. "Birazdan gelecek" yanıtını aldıktan sonra gözümü futbolcuların odalarından çıkıp geldikleri merdivene dikiyorum.

KAZANMAK SİZİN HAKKINIZDI
    Sonunda Messi'yi görünce Noray Ağabey'in kolundan neredeyse çekiştirip, "Ağabey geliyor geliyor" diyorum. Onun "Lionel" diye seslenmesiyle genç yıldız yanımıza geliyor. Ama arka tarafta yüzlerce kişi ve gazeteciler bir fotoğraf, bir imza ve küçücük bir röportaj için çıldırıyor. O yüzden sakin bir yere geçiyoruz. Kendimi tanıtıyorum ve sorularımı bir bir sıralamaya başlıyorum. Kısa zamanda çok şey öğrenmeliyim. Önceliği milli takımımızın İspanya ile oynayacağı maçlara veriyorum. Messi'nin yanıtı beni oldukça şaşırtıyor: "Türkiye, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda beğendiğim takımlardan biriydi. Özellikle geriye düşmelerine karşın hiç pes etmemeleri benim için büyük sürprizdi. Bu tür turnuva karşılaşmalarında geriye düşünce toparlamak çok zordur. Ama Türkiye en iyi oynadığı maçı ise kaybetti. Almanya karşısında kazanmak sizin hakkınızdı. Ancak futbol böyle bir oyun işte. Kötü oynar kazanırsınız iyi oynar kaybedersiniz.

İSPANYA İYİ TAKIM AMA...

O maçı almış olsaydınız finalde İspanya'yı da yenerdiniz. Çünkü yaratıcı oyuncularınız ve iyi bir kenar yönetiminiz var. Fatih Terim ismini son yıllarda sık sık duyuyorum. Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan maçlarında geriden gelip kazandınız. Ki bu iki takım da üst düzey kalitede ekipler. İspanya'daki maçı kazanırsanız hiç şaşırmam. İspanya Milli Takımı en forma dönemlerinden biri yaşıyor. Ama her takım yenilebilir. Bunu siz de biliyorsunuz. Umarım iki maç da futbol adına izleyenlere zevk verir."

BARCELONA'DA KALACAĞIM
    Takım otobüsüne birlikte yürüyoruz. İleride bekleyen kalabalık sanki saldıracakmış gibi. Son sorumu yöneltmek zorundayım, çünkü yoğun trafikten sıyrılıp maçın oynanacağı Velodrome Stadı'na gitme vakti artık. "Barcelona'da oynuyorsun. Ama birçok takımın rüyasısın. Napoli'den Milan'a, Manchester City'den United'a kadar herkes peşinde". Messi gülümsüyor, "O işlerle aynı zamanda menajerim olan babam (Jorge Messi) ilgileniyor. Futbolumun etkilenmemesi için bana yansıtmıyor. Barcelona beni yetiştiren ve bugünlere gelmemi sağlayan kulüp. Bu konuda biraz duygusalımdır, realist değil. Bu kulüple birçok başarı kazandım. Mutluyum ve beni kovmadıkları sürece Barcelona'da kalmaya niyetliyim."

BEN MARADONA OLAMAM
    Messi, "Kendini Maradona'nın veliahtı gibi görüyor musun?" sorusuna "Hayır görmüyorum. Maradona futbolun gelmiş geçmiş en büyük ismidir. O Arjantin'de bir ilahtır" yanıtını verdi..

Maradona ile birlikte Arjantin Milli Takımı'nda en çok ilgi gören isim olmak nasıl bir duygu? Genç yıldızın bu ilgi hoşuna gitse de, zaman zaman çok bunaldığını söylüyor: "İspanya'da şampiyonluğa oynayan bir takımdasınız. İlgi elbette çok güzel bir şey. Ama zaman zaman normal bir insan gibi sokakta gezmeyi, oturup bir yerde kahve içmeyi çok özlüyorum. Bunu ünlü bir futbolcu olunca yapabilmeniz imkansız. Bazen kendi kendime 'Keşke normal bir insan olsaydım' dediğim oluyor. Futbolu şöhret olmak için seçmedim, futbola aşık olduğum için seçtim." Peki kendisini Maradona'nın veliahtı olarak görüyor mu? "Hayır görmüyorum. Maradona futbolun gelmiş geçmiş en büyük ismidir. Arjantin'de o bir ilahtır. Tek başına Arjantin'i dünya şampiyonu yapmayı başardı. Ama 2006'da bizden bunu başarabilen çıkmadı. Onun takımın başına gelmesi birçok şeyi değiştirdi.

BEN SADECE ÖĞRENCİSİYİM
    Yakında çok daha iyi, 1980'lerdeki gibi bir Arjantin seyredeceksiniz. O hem çok iyi ve ciddi bir teknik direktör, aynı zamanda herhangi bir sıkıntınız, derdiniz olduğunda siz söylemeden bunu anlayan ve size arkadaş gibi yaklaşan birisi. Maradona olarak anılmak benim için büyük onur. Ama ben sadece onun öğrencisiyim diyebilirim."

VE SON SÖZ
    Sorunun ardından bana çevirmenlikte gönüllü olan ve çocukluğundan bu yana tanıdığı Noray Ağabey'e sarılıyor. Benimle de tokalaşıyor ve ardından eliyle omzumu sıkıyor. Bizi geride bırakıp otobüse tam binmeye hazırlanırken, ileride Fransız polisini atlatıp koşarak gelen yaklaşık 100 kişi görüyoruz. Noray Ağabey cansiperane bir şekilde öne atlayıp taraftarları, fena şekilde fırçaladığı Fransız polisiyle birlikte, durdurmayı başarıyor. Ne de olsa bugün en az 150 milyon euro olan bir yıldız Messi.

GALATASARAY VE F.BAHÇE
    Messi'nin Galatasaray ve Fenerbahçe için de söylediği birer cümle vardı. Genç yıldız, Fenerbahçe için, "Geçen yıl Inter'i yendikleri maçın özetini izlemiştim. Roberto Carlos ve Güiza'nın F.Bahçe'de oynadığını biliyorum" diye konuştu. Messi, Galatasaray'a dair de şu yorumu yaptı: "UEFA Kupası'nı aldıklarını biliyorum. Bu önemli bir başarı."

ARDA BENİM TAKIMIMDA HEP VAR
    Messi, Türkiye'de en çok beğendiği yıldızın Arda Turan olduğunu söyledi. Genç futbolcu, "Şüphesiz Arda. Hem Galatasaray'da hem de milli takımda birkaç kez izledim. Çok yetenekli bir yıldız olduğunu düşünüyorum. Avrupa'da birçok takımın onu istediğini okudum ve duydum. Haksız değiller. Play Station'da futbol oynarken onu takımıma muhakkak alıyorum. Yaşıtlarım arasında yıldız diyebileceğim birkaç isimden biri. İspanya Ligi'nde olmasını isterim. La Liga birçok yetenekli oyuncunun forma giydiği bir lig ve Arda da burada oynamayı fazlasıyla hak ediyor" ifadesini kullandı. Peki aynı ligde forma giydiği Real Sociedad ve Villarreal'de büyük işlere imza atan Nihat Kahveci ile ilgili ne düşünüyordu Messi?

"SİZİ NİHAT KAHVECİ TANITTI"
    "Nihat, Türkiye'nin tanınmasında çok etkili oldu. Onun La Liga'ya gelmesinin ardından Türkiye hakkında pek bir şey bilmeyen futbol dünyası Nihat'ın sayesinde gözünü ülkenize çevirdi. Her şeyden önce sahada son derece pozitif bir oyuncu. Kazanma hırsı yüksek. Forvet oynamasına karşın duran topları son derece etkili. Şanssız sakatlıklar yaşadı, ama oynadığı zamanlarda büyük başarılara imza attı. Sociedad'ta Kovaçeviç ile birlikte takımın başarılı olmasına büyük katkı sağlamıştı."

Kaynak: http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=54409

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

röportaj doğruysa..Arda yürü koçum..!!

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Barça isterse yarın gitsin
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Arda Pes'te o kadar iyi degil be Master League'de iyi gelişiyo ama.

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

Barcelona'ya Arda sözü

.
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    İspanyol gazeteleri, Barcelona Başkanı Laporta'nın telefonla görüştüğü Rijkaard'dan, Galatasaraylı futbolcunun transferi için vize aldığını ileri sürdü. Diarioas gazetesi, Hollandalı hocanın bu sezon yararlanmak istediği yıldız futbolcuya önümüzdeki yıl izin vereceğini bildirdiğini yazdı.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; İspanyol basını gerek sayfalarında, gerekse internet sitelerinde Rijkaard ile birlikte Arda Turan'ı da gündeme almaya başladı. El Mundo Deportivo ve Diarioas gazeteleri dünkü yayınlarında, Galatasaray Teknik Direktörü'nün, yıldız futbolcuyu önümüzdeki sezon Barcelona'ya kazandırmak için söz verdiğini ileri sürdüler.
    El Mundo, Ivan Vargas imzalı haberde, Arsenal, Sevilla, Valencia ve Manchester City gibi dev kulüplerin de gözlerini diktiği Arda Turan için en önemli adımı Barcelona'nın attığını yazdı. Gazete, "Osmanlıların yeni gözdesi" diyerek övgüler yağdırdığı Arda Turan için, Rijkaard'ın devrede olduğunu ve bu oyuncuyu, Katalan ekibine kazandırmak istediğini iddia etti.
    Laporta detaylı bilgi aldı
    Diarioas gazetesi yazarlarından Moises Llorens ise Barcelona Başkanı Joan Laporta ile Galatasaray Teknik Direktörü Rijkaard'ın, Arda'nın geleceğiyle ilgili bir telefon görüşmesi yaptıklarını yazdı. Llorens, İspanyol devi Barcelona'nın ABD'deki hazırlık kampındayken yapılan görüşmede, Başkan Laporta'nın Arda ile ilgili bilgi aldığı ve Hollandalı hocanın övgüler yağdırdığını da vurguladı.
    Ancak haberde, Rijkaard'ın, Laporta'ya, bu sezon bırakmayı düşünmediklerini bildirdiği Arda Turan ile ilgili "Önümüzdeki sezon bu izni verebiliriz" hatırlatmasını yaptığı da belirtildi.
    Moises Llorens, Arda konusunda yürütülen bu gizli görüşmeler sonucunda Barcelona'nın önemli gelişmeler kaydettiğini, Türk yıldızın transferi için önümüzdeki aylarda açıklama yapılabileceğinin altını çizdi.

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futb...97.asp?gid=229

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

rijkaard ın gelmesinin tek kötü yanı bu oldu her durumda artık bizi barça yla karşılaştırıolar barça kim biz kim ayrıca transfer döneminde bütün barça daki oyuncuları gs ya transfer ettiler

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Mathieu Coutadeur

Evet, peşinde çok takım var. Hoş, bütün yayın organlarının yazdığı transferler olsaydı, zor transfer yapan, genelde kemiğini hep koruyan Manchester United bile bu sezon komple rektefeydi. Belki de bu sezonki bir ihtiyacımız değil. Bizimde hem Rijkaard ile, hem de Üstünel ile transfer konusunda vizyonumuz gayet genişlemişken yazmadan edemedik. Geçtiğimiz sezon bolca takip ettiğimiz, ancak gelen Elano, Keita gibi isimler olunca, artık bizimde biraz ağzımızı bol keseden açmamız gerek diye düşündük. Senelerdir bir Palacio’yu yazamazdık belki, ancak Genoa’da bize boşuna durduğumuzu anlattı o transferle.

Büyük kulüp olmak demek, seneler sonrasını düşünmek gerek, her türlü hareket tarzını önceden belirlemek demek. Elano’nun, Arda’nın, Baros’un, Keita’nın, Uğur Uçar’ın, Hakan Balta’nın vesairenin vesairenin önümüzdeki iki üç senelik periyotta büyük yeri ve önemi olacak bu takımda. Ancak artık belli bir yaşa gelenler, bu yaşının da getireceği performans düşüklüğünü derinden hissedebilecek bir kaç oyuncuda elbette olacak. Bunlardan birisi de Ayhan Akman. Hazır çok iyi bir futbol oynamışken son maçta, belki bu düşünce hoş gitmez ama, işin gerçeği de bu.

Bahsi geçen oyuncunun yerine bahsi geçecek oyuncu, adının bir kenara not edilmesini istediğimiz oyuncu Mathieu Coutadeur. Daha önce Kallström’ü yazmıştık, şimdiki adayımız yine Fransa’dan.Belki Fransa’yı geçtiğimiz sezonlar iyi takip eden arkadaşlar, hemen pencereyi kapatacak bu noktada. Belki imkansız olduğunu düşünecek. Belki hakkında çıkan haberlere takılacak. Olabilir, dediğimiz gibi Fransa Ligi’nde sükse yapıyorsanız, isminizin hemen Arsenal ya da Lyon ile yan yana yazılmasından daha doğal hiç bir şey olamaz. Ama şunu da unutmamak lazım. Belki sadece 14 ay önce Manchester’a, Elano transferi için inseniz, daha kulübe gelmeden pasaport görevlisi yollardı sizi geri. Hemde kahkahalarla gülerek. Ama futbol bu. Futbol olduğu kadar da hayat. Ne zaman, ne olacağı hiç bilinmez. Önemli olan sürekli takip etmek. Önemli olan futbolcuya bir sene boyunca kendisini istediğinizi hissettirmeniz. Bir gerçek var ki, Mathieu Coutadeur Galatasaray’da yaratılmaya çalışılan sisteme tam anlamıyla oturacak, gerçekten büyük katkı verecek, Ayhan’ın yerini tam anlamıyla kapatabilecek bir oyuncu. Emre Çolak sesleri de elbette olacaktır. Elbette Emre Çolak’tan da ümitliyiz. Ancak çok yetenekli oluşu, daha iki üç senelik bir gelişme sürecine ihtiyacı olduğu gerçeğini ne yazık ki değiştirmez.

20 Haziran 1986 doğumlu, 23 yaşında genç bir oyuncu. Le Mans alt yapısından yetişme. Fransa Milli Takımında Gourcuff ile arkalı önlü oynayarak, takımın önemli bir parçası olmuş. Ancak A Milli takım formasını giyememiş. Mathieu Coutadeur’un bu sezonki en önemli hedefi Fransa ile Dünya Kupasına gitmek. Ancak önündeki rakipleri düşündüğümüzde bu biraz zor gözüküyor. Yine de bu sezon Gervinho’yu da kaybeden Le Mans’ın en büyük güvencesinin Coutadeur olacağını, genç oyuncunun bu sezon takımda en fazla sorumluluk alan oyuncu olması beklendiği göz önüne alındığında, belki de bir süpriz olur diye düşünmek de mümkün.

Eskiden iki yönlü derlerdi, şimdi box to box diyorlar. Siz ne derseniz deyin Mathieu Coutadeur gerçekten çok iyi bir orta saha oyuncusu. Hem ikili, hem üçlü orta sahada çok başarılı olan, seri, hızlı, oyun görüşü gerçekten iyi bir seviyede. Gerektiği anda top tutabilen, yandaki arkadaşları ile olumlu pas alışverişi yapabilen, gerektiği anlarda ise savunma arkasına çok kreatif toplar bırakabilen, maç içinde sürekli hareketli, duran topları son derece etkili kullanabilen Mathieu Coutadeur’un adının aslında Arsenal, Lyon gibi devlerle yanyana yazılması bir süpriz değil. Sözleşmesi gelecek sezon sona erecek olan Coutadeur’un ise aklında PSG’de Makelele ile oynamak var şimdilik. Gelecek sezon ayrılması ve daha üst düzey bir takımda oynaması içinde başkanından söz almış bile. Le Mans’da öyle oyuncuyu bağlayan bir yapıya sahip değil yönetimsel olarak. Daha ziyade kendi keşfettikleri oyunculara ya da B takımından gelen genç oyunculara güvenmeyi tercih ediyorlar.

Frederic Thomas’ı Auxerre’e sattılar, Samassa’yı A takıma çıkardılar. Hasan Yebda’yı beleşe kapıp, Benfica’ya gönderdiler. Sessegnon’u ikinci ligden bulup P.S.G.’ye çok iyi bir karla gönderdiler. Grafite ve Bangoura gibi önemli isimlerden ciddi paralar kazanıp, Gervinho’yu yok parasına aldılar. Romaric ve Marko Basa gibi önemli isimlerden ciddi ücretler kazandılar. Ancak Matsui, De Melo bu sezonda Pele gibi önemli isimleri ücretsiz kaptırdılar. Bu sezonda Gervinho’da çok iyi bir fiyata Lille’e pazarladılar.

Gördüğünüz gibi sürekli bir döngü içinde gidiyor Le Mans. Daha çok futbolcu pazarlama üzerine bir sistemleri var. Hiç bir futbolcu onlar için vazgeçilmez değil. Vazgeçilmez olsa bile, Le Mans gibi bir takımın hedefleri daha mütevazi olduğu için futbolcular elde tutulamıyor. Bonservis ücreti olmasa bile sözleşmesini doldurup gidiyorlar. Mathieu Coutadeur’un da bu sezon sözleşmesi bitiyor. Belki bonservis bedeli olmadan, belki de Üstünel sayesinde uygun bir bedelle. Kesin olan şu ki elimizde bir Rijkaard kozu varken bu transferde bizim de önemli bir şansımızın var olması. İsmini bir kenara kesinlikle not etmek gerekiyor.

Saygılarımızla

Izzet Kilic / ScoutGS.com
    kendisini hiç izlemedim ama adını duymuşluğum var yorumlarınızı bekliyorum...

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Bu transfer için verilen bir isim değil. Öylesine bir inceleme.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Le Mans - Lyon maçını izledim.Penaltıdan gol attı bu oyuncu.Maç ta 90.dakikada Lisandro'nun frikikten attığı golle 2-2 bitmişti zaten

İzlediğim özete göre fena bir oyuncu değildi.Genç bir oyuncu zaten.İyi bir transfer olabilir alınırsa tabi.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by welet1905 View Post
    Evet, sanırım doğru. Eboue gelirse şaşırmasın kimse
    İnşallah gelir gerçekten süper bir isim

Ayrıca Arda Avrupa'da 10 eder diyen arkadaş fener in 8-10 verdiği topuz un avrupa da kaç ediceğini düşünüyor acaba ? Topuz avrupa da 10 eder de fenerde buna göremi para verdi?

Arkadaşlar Türk oyuncuyu küçümsemeyin ayıptır günahtır. Arda Çok yetenekli bir oyuncu ve 20 de eder fakat Avrupalı takımlar bu fiyata Türk almazlar onun yerine Liglerin kalite farkını düşünüp beleş e alırlar

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

G.Saray'dan Sercan atağı

Galatasaray, Denizlispor maçının hazırlıklarını bu akşam yaptığı antrenmanla sürdürdü. Milli Takım kaplarından dönen Sabri Sarıoğlu, Servet Çetin, Gökhan Zan, Hakan Balta, Arda Turan, Ayhan Akman, Aydın Yılmaz, Serkan Kurtuluş, Elano Blumer, Milan Baros ve Shabani Christophe Nonda sahada yenileme koşularının ardından sağlık merkezinde terapi seanslarıyla maç ve yolculuk ertesi programlarını tamamladılar. Diğer oyuncularla antrenmanın ana bölümünde dayanıklılık çalışmaları yapıldı. Mehmet Topal bu antrenmanın tümünde takımla birlikte çalıştırıldı. Serkan Çalık salonda ve sahada kondisyoner Fatih Yıldız yönetiminde takımdan ayrı olarak çalıştırıldı.

Isınma hareketleriyle başlayan antrenman soğuma ve açma germe çalışmalarıyla tamamlandı.

Galatasaray, hazırlıklarını yarın sabah basına ve taraftara kapalı yapacağı tek antrenmanla sürdürecek.

GALATASARAY, BURSASPORLU SERCAN İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇİYOR

Bu arada sezonu birbirinden flaş transferlerle açan Galatasaray, bir kez daha Bursaspor'un genç golcüsü Sercan'ın transferi için girişimlere başladı.

Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel'in Bursaspor'a cazip bir transfer pakedi hazırlığında olduğu öğrenilirken, milli futbolcunun da Galatasaray'a gelmek için çok istekli olduğu öğrenildi. Ancak Bursaspor yönetiminin taraftar baskısından çekinerek bu transfere soğuk baktığı bildirildi.
    13.08.2009
    Kaynak :
    DHA

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Özgür Can Çaykur rize ye kiralanmış ntvspor da altyazı geçti

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Rize'nin Özgürcan'ı oynatacağını hiç sanmam...

Rize'nin Özgürcan'ı oynatacağını hiç sanmam...
    Niye oynatmasin ki Orhan.Ribeiro ile super ikili olurlar bence..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by tarikko View Post
    Niye oynatmasin ki Orhan.Ribeiro ile super ikili olurlar bence..
    Bence de öyle ama, o takımlar bu tür oyuncuları Galatasaray'dan kiraladıklarını unutuyorlar. Aynı şekilde Fenerbahçe ve Beşiktaş için de geçerli. Madem oynatmayacaksın niye kiralıyorsun ?

Herhalde kendileri üst düzey takımlar, Özgürcan gibi genç yetenekler kesmiyor onları. Buna karşı olduğum için öyle bir tepki mesajı yazdım Yoksa Özgrücan Bank Asya'da çok rahat ilk 11 oynayabilecek bir oyuncu bence...

Ah su Ozgurcan'i Kaf-Kaf'a bi alabilseydik super olurdu

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Ben Eboue'yi bekliyorum
    Haber doğruysa eğer daha çok beklersin (Not: Yanlış anlaşılmasın tamamen espri niyetine)

---------------------------------------------------------------------------------------------

Dani Alves dikkat et!..

Transfer sezonuna ezeli rakibi Real Madrid'e göre suskun başlayan Barcelona, yeni sezonda kadrosuna ilk olarak forvet bölgesine Palmeiras'ın genç yeteneği olan Keirrison'u kattı ve esas büyük bombasını daha sonrasına sakladı!

Katalan ekibninin sorunlu süper starı Samuel Eto'o'nun takımdan ayrılmak istemesinden ötürü, Barcelonalı yöneticilerin hemen harekete geçip Kamerunlu golcü yerine o ayarda bir santrafor arayışına gitti ve Real Madrid'in transferde el atmadığı tek isim olan Inter'in İsveçli yıldızı Ibrahimovic'i, 40 milyon avro artı takas olarak Samuel Eto'o'yu Inter'e vererek kadrosuna kattı.

İngiliz basın organı The Sun'ın haberine göre, Barcelona Zlatan Ibrahimovic'i transfer ettikten sonra kadrosuna diğer bölgelere de takviye girişimlerini hızlandırdığını bildirdi.

Son olarak Daniel Alves'e alternatif bir isim peşinde koşan Katalan ekibi, Arsenal'in 26 yaşındaki Fil Dişili oyuncusu Emmanuel Eboue'yi takipe aldı. The Sun'a göre Barcelona, Eboue için Arsenal'e yaklaşık 10 milyon avroluk bir teklif sunacağı belirtildi.
    13.08.2009
    Kaynak :
    Sporx.com dış haberler

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

İspanyada Guti haberleri cıkmış. Guti Türkiyeye gelmek istemiyormuş ama. Radyospora ispanyada gazetecilik yapan bir Türk baglanmış. Galatasaray'ın Gutiyi istedigini; ancak Pellegrini'nin Gutiden memnun oldugunu söylemiş, transfer zor demiş.
    Aynı gazetecide Arda'nın Barcelona tarafından izlendigini, orada yayın yapan 4 büyük spor gazetesinde bu haberlerin çıktıgını söylemiş. Barca kulübünü aramışlar ve bu konuda bir yalanlamada gelmemiş. Normalde gercek olmayanları hemen yalanlarmış. Arda ile ilgilenildiginin dogru oldugunu düşünüyorlarmış ve bu sezon sonu 20-25 milyonluk bir bonservis önerebilirmiş Barca.
    Sercan'ın menejeride baglanmış. Galatasaray'ın Sercanla ilgilendiginin dogru oldugunu, baska 2 kulübün daha teklif yaptıgını ve transferin olumlu/olumsuz 3-4 gün içinde kesinleşecegini söylemiş.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Bütün pLanLarını Sercan üstüne kurmuş bir Bursaspor un ben Sercan ı vereceğine imkan vermiyorum.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Televizyonda Guti haberini öyle bir anlattılarki sanki rijkaard kendi cep telefonuyla perez i arayıp ''Guti ' nin fiyatını söyleyin uleyn '' demiş. Biz medya bu yeteneğini sinema filmi senaryosu yazarken kullansa arada

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Milliyet'te bugün Henry'nin seneye gönderilip yerine Arda'nın transfer edileceği yazılıyordu 10M€ + Henry ya da 15M€ + Henry tekliflerini de kabul edebiliriz diye düşünüyorum ben...

Mesaj Yetkileri