Nobre Kadıköy'de çıkacağı ilk maça kaptan olarak çıkmadı mı Beşiktaş formasıyla? Üstelik Üzülmez, Toraman gibi gerçek kaptanlar dururken.
Lincoln de geçen sene kaptan olarak sahaya çıktı, kıyamet koptu. Arda "Bir daha bu takımda 2. kaptan olmam." dedi, tepkisini ortaya koydu.
Ben de karşıyım böyle şeylere. Yani moral vermek amaçlı bile olsa kaptanlık verilmemeli diye düşünüyorum ama M.Topuz olayı farklı. Nobre ve Lincoln durumlarında böyle bir şey yoktu. M.Topuz olaylı bir şekilde transfer edildi ve R.Carlos'tan sonra kendisine stadda taraftar önünde imza töreni düzenlendi. Dolayısıyla kendisi takımın yıldızı olacağını düşündü, basın tarafından sürekli üstüne gidilmesi de onu moral olarak çökertti. Böyle bir şeye en çok ihtiyacı olan oydu ve kaptanlık 1 maçlığına verildi, bir daha asla verilmez.
Emre ve R.Carlos'un da kaptanlığına karşıyım. Bana sorarsan bu takımda birinci kaptan Alex, ikinci kaptan Semih, üçüncü kaptan Volkan, dördüncü kaptan Önder ve daha sonra da Selçuk ile Deniz gelir. Yıllardır Fenerbahçe'de top koşturanların hakkı olmalı kaptanlık ve gerçekten davranışlarıyla da örnek olmalı bir kaptan. Fenerbahçeliliğiyle örnek olmalı. R.Carlos'un geçen yılki mücadelesini gördükten sonra kaptanlığına ciddi anlamda karşıyım. Hem takımda 2 sene oynadı, hem de kaptanlığı hakedecek performansı ortaya koymuyor. Tek artısı tecrübesi ve prestiji. Bakın Liverpool'a yıllardır Gerrard kaptan, R.Madrid'de Raul, Guti, Casillas kaptan. Barcelona'da Puyol, Xavi kaptan. İstese Barcelona Messi'yi, R.Madrid C.Ronaldo'yu, Liverpool Torres'i kaptan yapar ama yapmıyor, çünkü belirli gelenekleri var. Yabancı kaptanlığa da karşıyımdır hep ama Alex istisna, çünkü 5 yılı doldurdu, 6. yılını oynuyor bu yıl, ona sözüm yok.

Alıntılı Yanıtla