-
16.Ağustos.2009, 15:21
Elvan'a sakatlık şoku
10 bin metredeki madalya umudumuz Elvan Abeylegesse, finalde 7. kilometrede aşil tendonundaki sakatlık nedeniyle yarışı bıraktı.
NTV Spor
Berlin'de başlayan Dünya Atletizm Şampiyonası'ndaki madalya umudumuz Elvan Abeylegesse, 10 bin metre finalini yarıda terk etti.
2007 Dünya Şampiyonası'nda ve 2008 Olimpiyat Oyunları'nda arkasından ikinci geldiği Etiyopyalı Tirunesh Dibaba'nın yokluğunda favori gösterilen atletimiz, durgun göründüğü 6 kilometrenin ardından yarışmayı bıraktı.
Elvan Abeylegesse, "20 gün önce toprak zeminde çalışırken aşil tendonumda bir sorun yaşadım. Ama burada bir sıkıntı olacağını düşünmemiştim. Şimdi yere basamıyorum. 5 bin metre için öncelikle hocamla konuşmam gerek" dedi.
Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, "Elvan'ın 20 gün önce yaşadığı problemden haberim yoktu. Onun gibi elit sporcular daha riskli ve sert idmanlar yapar. Bu idmanlarda vücutta birtakım eksikler ortaya çıkabilir. Ben, sakatlığın 20 gün önceki olayla ilgili olduğunu düşünmüyorum. 5 bin metrede yarışması çok zor görünüyor artık" diye konuştu.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
100 metrede yarı final ve final bugün...
Yarı final 20:10'da
Final 22:35'de
100 metre yarı finalistleri şu isimler:
Usain Bolt (Jamaika), Tyson Gay (ABD), Asafa Powell (Jamaika), Dwain Chambers (Büyük Britanya), Richard Thompson (Trinidad Tobago), Martial Mbandjock (Fransa), Michael Rodgers (ABD), Tyrone Edgar (Büyük Britanya), Naoki Tsukahara (Japonya), Gerald Phiri (Zambiya), Darvis Patton (ABD), Marc Burns (Trinidad Tobago), Michael Frater (Jamaika), Jaysuma Saidy Ndure (Norveç), Daniel Bailey (Antigua), Monzavous Edwards (ABD).
Last edited by anilton : 16.Ağustos.2009 at 15:27
Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Mesaj Yetkileri