Abi bana diyorsan, nerede mükemmel, süper ötesi Cristian demişim, gösterir misin?
Ben maçları izlerken yaparım çok yorumumu, buraya bazen yazmam bile, zaten her konuya da yazmıyorum bazı nedenlerden neyse.
Sivas maçı başladığında Cristian iyi ama Aurelio adamın ayağına kayar, tereyağından kıl çeker gibi topu alırdı demiştim, Cristian'da bu yok dedim, maç içerisinde 2-3 defa bunu yaptı. Aurelio'nun ofansif özellikleriyle zaten kıyaslanamaz, Trabzon'dan sağ açık olarak geldiği ortada. Ve Diyarbakır maçıydı sanırım, üst üste çalımlar atıp attığı bir gol vardı Aurelio'nun. Bu mevcut yeteneğiyle alakalı, yukarıda bunu da yazdım zaten, oyuncuda da olmalı diye. Cristian'da bu yetenek yoksa, bekle dur.
Ama ben geçtiğimiz maçlarda görmediğim rakibin ayağına dalıp top çalma özelliğini bu maçta gördüm. Daum'un elinde, belki daha göremediğimiz özellikleri çıkar diye düşünüyorum. Ve bir orta saha oyuncusu için en büyük sorun olan pas tercihlerinde de hatalar yapabiliyor dedim, böyle derken nasıl göklere çıkar bir oyuncu?
Maldonado mevkisinde en iyi olarak seçildi ve burada bunu gösteremedi. Cristian'dan ne beklediğimiz de önemli ayrıca. Top kapsın, aldığı topu müsait pozisyondaki arkadaşına versin, oyun sıkıştığında da ters kanattaki boş oyuncuya topu ulaştırsın yeterlidir benim için.Daha iyisi takıma alınabilir miydi? Evet alınsa iyi olurdu ama alınmadı. Cristian eldekiler arasında en iyisi mi? Evet en iyisi. Daha 3-4 maç izleme şansışımız oldu, bir oyuncu hakkında yorum yapmak için 3-4 maç yeterli midir? Bekleyip görmekte fayda var.
Ama ne Maldonado gibi ne de Josico gibi olmayacağı kesin. Çünkü ikisi de bu takımın 11 oyuncusu olamadılar bir türlü, hep ara ara forma giydiler. Josico zaten toplasan 90 dakika oynamamıştır. Cristian geldiği gibi takıma girdi, oynaya oynaya daha iyi olacaktır. Geçenlerde FB TV'de Chelsea maçı vardı, izledim. Maldonado maçın adamı olacak performans sergilemiş. Ama sonraki maçlarda aynı Maldonado devam. Birşeyler varmış ama ortaya çıkamıyormuş demek ki, Cristian'da da belki vardır ve düzenli oynadıkça ortaya çıkar, beklemekte fayda var.
En azından 90. dakikada attığı gole kadar, daha iyi denilen Dos Santos'tan daha iyi performans sergiledi. Tabi Dos Santos'un bu hali bile Uğur'dan iyi olduğu için göze batmadı.