-
19.Ağustos.2009, 00:03
İçenlerin kendini psikolojik olarak dışlanmış hissetmeleri sadece yoksa yıllar önce otobüslerde sigara yasaklandığında ne olaylar olmuş, saatlerce sigara içmeden nasıl yolculuk yapılır diye dert, tasa sahibi olmuş sigara içenler. Ama şimdi bakıyoruz ki otobüsler tertemiz ve kimse de neden sigara içilmediğini sormuyor. Sigara içmeyenler düşünülmeli çünkü sigara insanı kanser eder, içenin kendi bileceği iş ama, onunla aynı ortamda bulunduğumda bende aynı derecede zehirleniyorum. O zehiri bana bulaştırmasının engellenmesi çok iyi.
Otobüste sigara içildiği dönemlerde annem hamileyken arkasında oturan 2 adamın sürekli sigara içtiğini, uyarmasına rağmen sigara içmeye devam ettiklerini, sigara içmedikleri zamanlarda da o iğrenç sigara kokusunu ağızlarından yaydıklarını, bu nedenle hamile hamile eziyet çektiğini, insana duyulmayan saygıyı anlatır hep. Yasak olmadığında o kişileri durdurmak çok zor oluyordu anlayışlılar hariç ama yasak geldi, şimdi istese de içemiyorlar ve bundan hamileler rahatsız olmuyor.
Yıllarca hep sigara içmeyenler dışlandı, şimdi içenler dışlansın, içtiklerinini bedelini ödesin. Ben okulda duman altı olduğundan kantine giremeyip, soğukta, yağmurda dışarda durmaya zorlanırken, şimdi içmek isteyen çıkacak o soğuğa ben oturacağım sıcakta. Sırf bunun için bile sigara yasağını destekliyorum.
Mesaj Yetkileri