-
19.Ağustos.2009, 00:04
Alex ile çok özel röportaj

Alex

ve röportajı yapan gazetecimiz Teoman Akça. 
Onun adı Alex Raphael Meschini, kısaca Alex. Bu sene Beşiktaş'a büyük umutlarla ve Delgado'nun yerine geldi. Alex hem sol kanat, hem orta saha hem de forvet oynayabiliyor. Teoman Akça sizin için kendisi ile bir röportaj yaptı.
Teoman Akça: Öncelikle buraya gelmeden önce Türkiye veya Beşiktaş ile ilgili bilgilerin nelerdi?
Alex: Pek fazla bir bilgim yoktu açıkçası, Şampiyonlar Ligi’ni takip ettiğim için Beşiktaş’ı biliyordum, bunun dışında Galatasaray ve Fenerbahçe’yi de biliyordum ama daha fazla bir bilgim yoktu. Türkiye’ye geldikten sonra ne kadar doğru bir karar yaptığımı anladım. Fenerbahçe takımındaki kendi milletimden olan arkadaşlarımla bazen dolaşıyorum, bunun dışında Nobre ile yakın arkadaşız, Türkçe’yi iyice öğrenince tüm takım arkadaşlarımda anlaşabileceğimi umuyorum.
Teoman Akça: Peki İnönü’nün ortamı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Alex: Açıkçası Beşiktaş taraftarının oktav rekorunu kırdığını duyduktan sonra çok şaşırmadım. Kesinlikle oyuncuyu gaza getiren muhteşem bir ortam var.
Teoman Akça: Beşiktaş’a gelmeden önce sol kanat oyuncusu olarak bilinirken şimdi orta sahada oynuyorsunuz, bu oyun stilinizi etkiliyor mu?
Alex: Elbette etkiliyor, ama kötü anlamda değil. Oyun kurucu olarak oynuyorum ve pas dağıtma işini yapıyorum, doğal olarak sol kanatta yaptığım şeylerden farklı ve oyun stilimi etkiliyor.
Teoman Akça: Buraya geldikten beri Alex de Souza ile karşılaştırılıyorsunuz, bu konuda düşünceleriniz neler?
Alex: Karşılaştırmak ne kadar doğru olur bilmem, çünkü ben daha çok bir kanat oyuncusuyum ve fiziksel olarak de Souza’ya göre avantajlıyım ama Alex de Souza’nın oyun zekası çok yüksek.
Teoman Akça: Peki ilerde Avrupa’nın büyük kulüplerinde oynamayı düşünüyor musunuz?
Alex: Zaten Avrupa’nın en büyük kulüplerinden birindeyim.
Teoman Akça: Peki teknik direktörün Ozan Denizgünü hakkında ne düşünüyorsun?
Alex: Hocamız motivasyon konusunda çok iyi ve tüm takımı motive etmesini çok iyi biliyor. Ligin Aragones’ten sonra en iyi teknik adamı bence.
Teoman Akça: Röportaj için teşekkür ederiz.
Gelecek program:
Beşiktaş - Gaziantepspor
Beşiktaş - Rapid Wien
Sivasspor - Beşiktaş
Mesaj Yetkileri