- 

19.Ağustos.2009, 03:17

Evet taktik 9.3 versiyonu içindir.

Taktik için şöyle bir açıklama yapayım. Bu taktiğin karakteristik seçiciliğinin farklarını açıklayayım ki buna uygun oyuncular bulmakta sıkıntı yaşamayın:

DCler klasik tip yeterlidir. Tercihen topu oyuna sıkmakta sıkıntısı olmayacak kadar pas yeteneği ve tekniği olması iyi olur.

DR/Ller klasik tip bunlar da... Bu oyuncuların ben biraz hızına biraz da orta yapma yeteneğine dikkat ediyorum.

MCler, genel olarak box-to-box tipi oyuncu olmalı, yani topa hakim olabiliyor ve rakibe pres yapabiliyor; çift yönlü oyuncular yani. İki oyuncudan hangisi daha teknik ise onu ileri gönderin. Daha defansif olan geriye çekilen olsun. Ben bu oyuncularda çok yetenek ararım, ki bu da zor bulunduğuna işarettir. Steven Gerrard  tipi oyuncu bulmak kolay değil tabiki... Tam anlamıyla MC olmalılar yani...

MR/Ller de klasik. Tercihen hızlı güzel orta yapan ve finishing'i olan topçular alınmalı...

STlerin biri top süren(Fast Striker), diğeri daha uzun boylu Target Man özelliği olan oyunculardır. İkisini de Target Man yapmanızda bir sakıncası yok ama ikisi de Fast Striker olursa gol yollarında sıkıntı yaşarsınız. Uzun boylu forvetten ben ek olarak long shoot özelliğinin de iyi olmasını bekliyorum. Çünkü topu dağıtırken yayın önünde dönüp şut çekme şansı doğuyor sık sık. O yüzden bu adama(yani targetman yaptığım oyuncuya) taktiğimde hold up ball  ve daha çok creative freedom  verdim.

Yani parayı kıyıp kaliteli MCler ve Target Man alıyorum. Diğerleri beklenen ortalama yetenekte tipler olması görevini iyi yapması yeterli...

Umarım sizin için yeterince açıklayıcı cevaplayabilmişimdir.

Last edited by mipodrall : 19.Ağustos.2009 at 03:32

Reason: Düzeltme

Mesaj Yetkileri
				Mesaj Yetkileri