Evet arkadaşlar.. öncelikle şu menejerliğin belki de en sıkıcı yeri hazırık maçları evresini atlattım. Neden sıkıcı çünkü en güzel oyuncuya en güzel teklifi gönderiyosunuz cevap beklerken oyun size ligin en kötü takımıyla hazırlık maçı yap diyor. O yüzden bu kısmı hiç sevmiyorum Zaten hep gençleri oynatıyorum. Skorlar aşağıdadır.
Açıkçası görüldüğü gibi gençlerle ancak bu kadar oluyor.
Şİmdi gelelim transferlere...
Galatasarayın transfer bütçesi 1.7 milyon ingiliz sterliniydi. Sağolsunlar 1 milyonunu Özer Hurmacı için harcamışlar. Bir dahaki sezon elimde, o da güncellemeden dolayı yoksa 1 milyona gelmez.
Geriye kaldı. 700 bin. Bu bütçenin bana yetmiyeceğini düşünerek ve de geçmiş zamanlarda oynadığım kariyerlerden yararlanarak, Nonda ve Linderoth'u başta olmak üzere bir takım oyuncuları satma kararı aldım. Sattım da çok şükür. İşte sattığım oyuncular...
Fırat KOCAOĞLU --- Oftasspor ------ 35 bin pound
Serdar KESÇİ ----- B.Belediyespor -------- 24 bin pound
Shabani NONDA ------- Catania ------- 1.1 milyon pound
Tobias LİNDEROTH ------ Sunderland------------- 2.7 milyon pound
Valla bu transferler arasında en çok Nonda ve Lİnderoth'a ayıp oldu çünkü daha geleli 2 ay bile olmamıştı ve ben onları geri postaladım. Bundan sonra transfer yapacaktım aslında bunları satmaya uğraşırken bir yandan da adam almaya uğraştım. Türkiye Asya ile Avrupa arasında bir köprü o yüzden iki kıtadan da adam almıcan alırsan oynamaz bunlar. Ligde de bir sürü örneği var. Bende bu düşünceyi baz alarak bizzat kendim Amerika kıtasına gittim araştırdım. Afrika kıtasını sonraya bıraktım. Ve bir kaç oyuncuyla anlaştım kim mi bunlar..... Hazır olun....
Öncelikle sağ kanat oyuncusu almam lazımdı. Çünkü taktiğime göre ortasaham sağlam olmalıydı.
Mauro ROSALES -------- River Plate'ten 1.9 milyon a mal oldu.
Sonrasında forvet hattımı güçlendirmem gerekiyordu. Ümit Karan'ı da kesemezdim. O bakımdan gençlere yöneldim.
Anselmo RAMON ---------- Cruzeiro'dan 575 bin'e mal oldu.
Hakan Şükür'ün yedeğini almıştım. Anselmo Ramon, 1.90 boyunda bir forvetti ve de gençti. Bana bir de hızlı forvet lazımdı.
Jozy Altidore ------------ New York'tan 210 bin'e aldım.
Jozy takıma geç geleceği için bir yabancı hakkım daha vardı. Ben de Linderoth'un yerini doldurmak için ön libero aldım.
Omar ESPARZA ------------- Chivas'tan 1.7 milyona mal oldu.
Bu transfere param kalmadı ama sağolsun başkanımız bütçeyi ayarladı ve bu oyuncuyu aldık.
Taktiğim, oyuncularım, yaşananlar ve ligde ilk maçımız olan Ankaraspor maçı yakında...
EFSANE GERİ DÖNDÜ