Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
31 ile 39 arası toplam 39 sonuç

Konu: Dünya Atletizm Şampiyonası[Berlin2009]

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

Semenya kanıtlamak için açıp gösterecek!

Güney Afrikalı atlet Caster Semenya’nın kadın olduğuna neredeyse kimse inanmıyor

EREN BOZKURT / VATAN

DÜNYA Atletizim Şampiyonası’nda bayanlar 800 metrede en yakın rakibine 20 metre fark atıp şampiyon olan Güney Afrikalı atlet Caster Semenya’nın kadın olduğuna neredeyse kimse inanmıyor.

KONUYLA ilgili konuşan 18 yaşındaki genç atletin antrenörü Michael Seme ilginç bir hikaye anlattı: “Bu tür söylentilerin ortaya atılması bizim için yeni değil. Hatta geçenlerde bir benzin istasyonunda bayanlar tuvaletine girmesine izin verilmedi. İşte ilk kez onu orada çok kızgın gördüm. ’Ben bir kadınım, istersen indirip sana göstereyim’ diye bağırmaya başladı.”

SEMENYA’NIN annesi Dorcus Semenya “Ben kızımın ne olduğunu gayet iyi biliyorum. Eğer şüphesi olan varsa gidip komşularımıza sorabilir” derken, G.Afrika Atletizim Federasyon Başkanı Molatelo Malehopo ise “Kendisi de daha kadınsı görünmek isterdi ama hiç birimiz görünüşümüzü seçemiyoruz” diye konuştu.

KADIN MI, ERKEK Mİ?

Bayanlar 800 metrede şampiyon olan Semenya ‘kadın mı erkek mi’ sorularından bıkarken antrenörü Michael Seme bu olayın sık sık başlarına geldiğini ifade etti. Seme sporcusunun bir defasında benzincide bayanlar tuvaletine alınmadığı için isyan ettiğini açıkladı. La Gazetta Dello Sport da yandaki fotoğrafla olaya yeni bir boyut kattı.

.
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    http://fotogaleri.haberler.com/altin...ogaleriler_ust
    Last edited by Lionel Andres Messi : 22.Ağustos.2009 at 15:23 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

"KANITLAMAK İÇİN ŞORTUMU MU İNDİREYİM"

Almanya'nın başkenti Berlin’de devam eden Dünya Atletizm Şampiyonası’nda, bayanlar 800 metre finalinde birinciliğe uzanan Güney Afrikalı Caster Semenya’nın cinsiyet tartışmalarının yankıları sürüyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre yarışmayı rakiplerine fark atarak rahat kazanan ve altın madalya alan Semenya’nın görüntüsünün kadın fiziğini andırmaması ve erkek olduğu iddialarının ortaya atılması, 18 yaşındaki atletin ailesinin tepkisine neden oldu.

Şampiyon atlete yönelik suçlamalara ailesi adına annesi cevap verdi. Anne Dorcus Semenya, kızıyla ilgili yapılan tartışmalara, “O asla erkek değil. Bizim köyde herkese kızımı sorabilirsiniz. Onun kız olduğunu herkes biliyor” dedi. Caster Semenya ise kendisiyle ilgili görüşlere çok üzüldüğünü belirterek, “Tartışmalara son vermek için pantolonumu mu indirmem lazım. Her şeyi kanıtlamam için bu mu gerekiyor” diyerek tepkisini gösterdi. Şampiyon atlete gen testi yapılması yönündeki spekülasyonlar ise sürüyor.

Gen testi istendi

Atletin avukatları yapılacak testin ayrımcılığa yol açacağı gerekçesiyle, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nin (IAAF) Semenya’nın kadın olduğunu ispat etmesi yönündeki talebine karşı çıkıyor.

Nesil
    2006

Fenerbahçe'nin bir milyon dolarlarlık yatırımı olan "Mey" bize madalya getirdi, artık federasyon nasıl sporcu yetiştireceğini öğrenmesi gerek. Küçük bühtçeler ile başarı gelmeyeceği ortada.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Karin Melis Mey ile bir madalyamız oldu. Herkes ilk 10'a girmesi yeterli falan diyordu bronzu aldı ama helal olsun Güney Afrikalı Türk kızımıza

Nesil
    2006

Güney Afrikalı veya başka ülkeli olması hiç umrumda değil, eğer o kişi Türkiye'yi seçip yarışıyorsa zaten o Türk Milletinin bir parçasıdır.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Photograph View Post
    Güney Afrikalı veya başka ülkeli olması hiç umrumda değil, eğer o kişi Türkiye'yi seçip yarışıyorsa zaten o Türk Milletinin bir parçasıdır.
    Kızma yahu şaka yapmıştım bende senin gibi düşünüyorum zaten. Sadece devşirme oldugunu söyledim yani.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by galatasaray12 View Post
    Kızma yahu şaka yapmıştım bende senin gibi düşünüyorum zaten. Sadece devşirme oldugunu söyledim yani.
    Ne kızması yahu...

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Semenya'nın ebesi de konuştu

Cinsiyeti tartışılan Güney Afrikalı atlet Caster Semenya'ya bir destek de onu doğurtan ebeden geldi.

getCSS("3053751") İlgili Haberler

Çölde büyük patlama testi
    Ciudad Juarez dünyanın en tehlikeli kenti
    Mehmet Sevinç: Erkek mi kadın mı?

Güncelleme: 14:47 TSİ 26 Ağustos. 2009 Çarşamba function UpdateTimeStamp(pdt) { var n = document.getElementById("udtD"); if(pdt != '' && n && window.DateTime) { var dt = new DateTime(); pdt = dt.T2D(pdt); n.innerHTML = dt.D2S(pdt,((''.toLowerCase()=='false')?false:true )); } }

Berlin'de düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası'nın en çok tartışılan konularından birisi bayanlar 800 metre şampiyonu Caster Semenya'nın cinsiyeti. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF) bu sporcu için cinsiyet testi istemesi ve yaptırması özellikle ülkesi Güney Afrika'da tepki topladı.
    Semenya'nın ülkesinde on binlerce kişi tarafından karşılandığı gün, onun doğmasına yardımcı olan ebe de konuştu. 59 yaşındaki Martina Mpati, Semenya'nın cinsiyetinin tartışılmasının bile saçma olduğunu belirterek, "Caster kesinlikle bir kız. Onun doğmasına yardımcı oldum. Ardından ellerimle bir güzel yıkadım. Eğer onun cinsiyetini bilecek birisi varsa o da benim" dedi.

Nesil
    2006
    Yer
    Fikstüre Bak..

Şampiyonun cinsiyeti şok etti

Dünya yampiyonu kadın mı erkek mi? Araştırma yapıldı ve ortaya çıkan sonuç şoke etti. Kadın diyen de erkek diyen de haklı...

HEM KADIN HEM ERKEK

Dünya Atletizm Şampiyonası'nda bayanlar 800 metrede altın madalya kazanmasına rağmen cinsiyeti ile ilgili tartışmalar bitmeyen ve test sonuçları merakla beklenen Güney Afrikalı atlet Caster Semenya'nın hem erkek, hem de dişi organları taşıdığı iddia edildi

İngiliz Daily Telegraph gazesinin haberine göre, henüz kamuoyuna açıklanmayan test sonuçlarının Semenya'nın normalden üç kat fazla erkeklik hormonuna sahip olduğunu gösterdiği belirtildi.

MADALYA ELİNDEN ALINABİLİR

Semenya'nın 800 metrelik inanılmaz koşusunun ardından bu testleri isteyen Uluslararası Atlet Federasyonu'na yakın kaynaklar, bu sonucun madalyanın elinden alınması anlamına gelebileceğini belirtiyorlar.

İddiaya göre Semenya'nın rahmi veya yumurtalıkları var fakat vücudunun iç kısmında testosteron yani erkeklik hormonu salgılayan testisleri de var.

IAAF tarafından diskalifiye edilmesinin beklendiği vurgulanan Semenya'ya raporun sonuçlarına ameliyat olmasının önerileceği çünkü durumunun ciddi sağlık riskleri taşıdığı da iddialar arasında yer aldı.

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12

Mesaj Yetkileri