Quote Originally Posted by ForCimbom View Post
bu arada, bir şey sormak istiyorum. mehmet topal'ın hızı ile top kesmesinden bahsedildi(ömer abi tarafından da, yanılmıyorsam). yani pozisyon almadaki sıkıntısını hızı ile kapatıyor gibisinden bir şeyler deniyordu. ama bu özelliğe direkt etki edecek olan "accelaration" değeri "13" . bu çok yüksek bir değer değil, en azından o bahsedilen durumu sağlayacak kadar değil. ne düşünüyorsunuz bu konuda? Ömer abi?
Bence 13 hizlanma pek de yavas degil. Hatta yaninda 16 olan hizini da ekleyince. Pozisyon alma konusunda da Topal pek de zayif degil. Sonucta 3-4 seviyesinde deger verilmemis. Ancak cok ust seivye olan 16-17 de verilmemis.

artı olarak, oyunda bir eksiklik gördüğümü belirtmek isterim. mehmet topal sol ayağını maç içerisinde ÇOK kez kullanan ve gayet isabetli dokunuşlar-vuruşlar yapabilen bir isim. left foot "17" olarak ayarlanmış, tamam güzel ama oyun içerisinde çok az başvuruyor sol ayağına. yani bu "iki ayak" konusunda ayrı bir özellik olması gerekmez mi? hangisini ne kadar kullandığına dair mesela? daha ileri gidecek olursam, fabregas ın aslen "solak" olduğunu duydum. ama neredeyse hiç kullanmaz sol ayağını, diye biliyorum. oyunda; "left foot" "12" gözüküyor. bunun yerine left foot "20" right foot "20" olsa ve dediğim gibi ekstra bir özellik eklense daha güzel olmaz mıydı? veyahut şöyle diyeyim, bunu kendimizin tespit edebileceği bir özellik var mı oyun içinde(profil özelliklerinden bahsediyorum) ? öğrenme peşindeyim, lütfen yanlış anlaşılmasın, belirtmek isterim

saygılar..
Hem sag ve hem sol ayagin 20 olmasi, asagi yukari sadece duran toplari bile her iki ayagi ile kullanabilen oyunculara mahsus. En azindan bize verilen direktif bu sekilde.

Fabregas konusuna gelince, Arsenal arastirmacisinin gorevinden ayrilmasinin nedenlerinden birsi bu isi hic hakkini vererek yapmamasi. Yani basit bilgileri dogru islemede bile sorun yasamasi.

Ben acikcasi Mehmet Topal'in 17 ile sol ayagini bir cok defa kullandigini gozlemledim. Ozellikle sut atarken. Tabii 17 seviyesi bu ayagi ne kadar iyi kullanabildigini de gosteriyor, kullanma sikligi biraz da oyuncunun oynadigi mevki, oyunun nasil gelistigine bagli. Tabii oyuncu zayif ayagini genelde kullanmasi gerektigi zaman kullanir. Oyunda pres ile bir sorun oldugu kesin. En azindan FM2009'da.