Ankaraspor bu maçı kazanamadı ama mücadelesi takdir edilmeli gerçekten. Galatasaray'dan korkup gömülmedi geriye, bekleri hücumu düşünüp Galatasaray'ın kanatlarının hücum gücünü azalttılar diye düşünüyorum. En iyi savunma hücumdur mantığıyla. Neca, İlhan ve Tita ile başlaması da bunu gösteriyordu.

Orta sahada topu iyi kullanıp top yapamayan 2 oyuncu olan Mustafa ve Mehmet'i zorlamaları Galatasaray ile başa baş mücadele edebilmelerini sağladı. Hücum alanındaki etkisizlikleri ve Galatasaray'ın kalitesi Ankaraspor'un puansız maçı tamamlamasına neden oldu.

Sahada artık gezinmeye başlayan Elano'yu ve defans arasında ezilen Baros'u görüp çıkarmak çok büyük bir taktik becerisi olmasa gerek.Maç bu şekilde devam ederken Barış'ı ya da Uğur'u oyuna almayacaktı herhalde. Keita Aydın değişikliği ise pek beklemediğim bir değişiklikte, burada takdir ettim Rijkaark'ı genç oyuncusuna güvendiği için ve karşşılığını da aldığından. Yaptığı yerinde hamle nedeniyle.

Maç oynanırken orta sahada bir Emre tarzı oyuncusu olsa Galatasaray tutulmaz demiştim. 2 aynı tip oyuncunun oynaması forvetle arada kopukluk yaşanmasına neden oldu. Elano'nun fiziki yönden yetersiz olmasının da etkisi vardı elbette. Ayhan orta sahada bu görevi yapabilir ama 1 yabancı hakkı daha vardı Galatasaray'In, bunu yaratıcı bir orta sahadan yana kullansalardı gerçekten her anlamda çok iyi bir takım olacaktı.

Kalite farkı belli etti bugün kendisini. Kewell'ın çok güzel kendini boşa çıkarıp attığı gol düğümü çözdü. Aydın'ın asisti de çok güzeldi. Transferde yarın son gün, orta sahaya bir bomba patlatmaz umarım Galatasaray. Tebrikler Galatasaray'a.

Ankaraspor ise bazı oyuncularını kaybedecek. Bugün Mehmet Çakır olsa mesela sonuç farklı olabilirdi. Hocaları görevi bırakır mı bilmiyorum ama bu şekilde oynarlarsa iyi işler yapmaya devam ederler çünkü diğer rakipler Galatasaray değil.