Uzun zamandır gündemde yoktu zaten Bir zamanların oyuncusuydu
Uzun zamandır gündemde yoktu zaten Bir zamanların oyuncusuydu
premier league forumunda göremedim ondan açtım![]()
1996’dan beri aynı takımı çalıştırıyor… Dünyanın her yerinde gözü olan adam, genç yetenekleri bulup dünya yıldızları arasına koyuyor… 59 yaşındaki bu adam elektrik mühendisliğini bitirdi ve ekonomi dalında mastır yaptı. İngilizce, Almanca, İspanyolca, İtalyanca ve Japonca biliyor. Bahsettiğimiz kişi; İngiltere Premier Ligi’nde Arsenal’i sadece futbol anlamında değil ekonomik olarak da yöneten Arsene Wenger. Fransız teknik adam, uzun bir aranın ardından geniş kapsamlı röportajını Daily Mail’e verdi. Futbolun dışında da birçok konu hakkında önemli ilginç açıklamalar yaptı ve sosyal konulara da eğildi. İşte sizin için seçtiğimiz bu söyleşinin önemli bölümleriyle Wenger karşınızda.
“Futbol gerçekten büyük bir endüstri. Örneğin siz futboldan maksimum gelir elde edebilirsiniz. Ancak genele baktığımızda durum böyle değil. İnsanlar sağlıklarına yeteri kadar değer veremiyor. Siz dünyada 2 milyon kişinin günde sadece 2 Dolar’la yaşamaya çalıştığını kabul edebilir misiniz? Rekabetçi dünyada ne olursa olsun diğer insanları da düşünmeniz gerekiyor.”
"BORCUMUZ VAR ÇÜNKÜ..."
“Bu işin içinde olduğumdan beri paranın miktarı da giderek yükseldi. 10 yıl önce ile karşılaştırdığınızda yukarıya doğru bir çıkış var. Kulübün yaşamanı sürdürmesi için paraya ihtiyacımız var. Diğer takımlar, sahiplerinin verdiği paralarla kazanç sağlıyorlar. Maç gelirleri onlar için önemli değil. Ancak biz, marketing, bilet, sponsorlar ve televizyon gelirlerine sahibiz. Ben, gelişmemiz için ve oyuncaların gerçek potansiyellerine ulaşabilmeleri için savaşıyorum. Kulübün borcu olması normal çünkü yeni bir stat inşa ettik. Biliyorsunuz ki Londra’da bir arazi almaya kalkmanız size 125 milyon Pound’a patlayabiliyor.”
"CHELSEA VE MANCHESTER'I KISKANMIYORUM"“
Chelsea ve Manchester City’yi kıskanmıyorum. Stadımızı yaptık ve genç oyuncular alacağız. Bir takım kurdum, onlara bir karakter ve kültür aşılamaya çalışıyoruz. Futbolcular 16 ya da 17 yaşında buraya geliyor ve kulübü severek hep birlikte eğitim alıyorlar. Biliyorsunuz ki insanlar 16-20 yaşarası kolejlerde tanışırlar ve ilişkileri okulun dışında da güçlü bir şekilde devam eder. Arsenal, onlara bu ortamı sağlıyor. Geçen yıl asla şampiyonluk yarışında olmadık. Ancak 2006’da büyüttüğümüz takım Şampiyonlar Ligi finali oynadı.”
VIERA NEDEN GİTTİ?“
Fabregas 19 yaşındayken, Patrick Vieira’lı takımla 4-4-2 oynuyorduk. Ancak gördük ki bunu uygulayamıyoruz. Vieira’nın gitmesine izin verdik, çünkü Gilberto Silva ile Fabregas iyi anlaşıyordu. Fabregas 19 yaşında olduğu için eğer oynamadığı taktirde gitmek isteyeceğini düşündüm. Bu da benim gelecekle ilgili bütün planlarımı altüst edebilirdi. Şu anda da aynı şey Jack Wilshere için de geçerli. Wilshere, bu sezon her maçta oynamayacak, belki birkaç karşılaşmada forma giyecek. Ancak önümüzdeki sezon hazır olduğunda bu kadronun değişmez isimleri arasına girecek. Bir takımın yaş ortalaması 22 ya da 23 ise, bu olgunluk için yeterlidir.”
"REAL MADRID'DE YAPACAK BİRŞEY YOK"“
Real Madrid’in teklifini kabul etmedim. Ben kariyerimin sonuna kadar burada kalmak istiyorum. Bu takımı ben kurdum. Real’de ise yapacak bir şey yok. Arsenal’de bir projeye sahibim ve buna da 4 yıl önce başladım. Sonuna yaklaşmak istediğim bu aşamada, ekibimi yalnız bırakamazdım. İspanya’ya yarın gitsem, istediğim oyuncuları alabilirim ama burada önemli olan kendine ait bir şeylerin olması. Yeni statla birlikte Arsenal ileride çok daha başarılı bir takım olacak. Stadyum yapmak zor iş. Daha önce bunu yapan Derby County, Leicester City, Coventry City ve Southampton’ın hepsi aşağıya doğru yuvarlandı.”
“Sevinmeyi bilmek çok önemli. Japonya’da çalıştığım dönemde sumo güreşlerini izlemiştim. Sonunda asla kimin dövüşü kazandığını anlayamazsın. Onlar asla duygularını göstermezler. Kaybetmek utanç verici olabilir. Bu yüzden oyuncularıma kazandıkları zaman ne yapmaları gerektiğini öğretmeye çalışıyorum. Ancak İngiltere’de insanlar galip gelince, hemen dillerini dışarı çıkarıyorlar.”
“Dennis Bergkamp’la 10 yıl çalıştım ve futbolla ilgili en ufak bir teknik konuyu bile bu kadar iyi bilen başka birini görmedim. Hem saha içi hem de saha dışında inanılmaz biriydi. Aynı şeyler Thierry Henry için de geçerli. Örneğin Henry’yi her akşam saat 10.00’da arayın, hep evde bulabilirsiniz. Liderlikleri ve profesyonellikleri üst seviyede. Politikada ise Fransa Başbakanı Nicolas Sarkozy gayet iyi. Obama önemli bir karizmaya sahip ama bulunduğu ortam içinde çok fazla pratiği yok.”
kaynak: fanatik.com.tr
Vefalı adam böyle olur işte.
Wenger'in düşünceleri gerçekten çok hoşuma gitti.
Düşüncesi; Herşeyi Arsenal'de tırnaklarıyla kazıyarak kazanmak buda ona düşünüyorum ki çok büyük bir güç veriyor... Helal olsun
Bu adama tabiri caizse ''hastayım''.
Real teklifi aldıgını bilmiyordum.. şimdi gözümde daha bir büyüdü..
Adam kendi yarattığı takımı,ortamı,sistemi yarım bırakıp gitmek istememiş - çünkü Arsenal'in başarı anlamında daha alacak yolu var - bu cidden büyük duyarlılık, yoksa Real'de çalışmayı kim istemezki, organizasyonlarda favori olmak..
Açıkçası Real'de yapacak bişiy yok lafı Barcelona ve Chelsea içinde geçerlidir. Bu takımlarda sadece taktiksel anlamda bir isim olursunuz.. ama Wenger'in Arsenal'ı baştan yaratması gibi bir durumu başka bir kulüpte görebilmek imkansiz, futbolun her yerinde, antremanda, taktikte, transferde, ekonomide, altyapıda, gözlemcilikte her yerde parmağı var.. saygı duyuyorum..
fifa 99, fifa 2000 zamanında zevkle man utd'yi alıp cole - yorke ikilisini oynatırdım, hey gidi günler hey..
ah fifa 2000 ah ne günlerdi be sevdiğim bi isimdi
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Vay be Yorke'de bıraktı umarım antrenör olarak tekrar yeşil sahalara döner..
cm93-94 oynarken kendisini hep Liverpool'a alırdım çünkü o zamanki salaklığımla dwight adını çok garip bulduğumdandı. birkaç sene sonra manu'ya transfer olmuştu. hey gidi yorke.
Çok beğendiğim bir isim Arsene Wenger.Çok da başarılı.Paraya kanmamış iyi etmiş...
bravo Wenger çok sempati duymam arsenale ama harika bi managerleri var.Bergkamp hakkında söyledikleri en hosuma giden seyler cok seviyorum bergkampı antrenörlük yapıyo mu bilmiyorum ama umarım wengerin yanında calısır
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Wengere Olan Sempatim İyice Arttı
Real'e gitmemesi çok şahane bir olaydı zaten Arsenal'i ve Wenger'i seviyorum genç takımlar daima iyidir..
West Ham'a da Arap talip
İngiliz ve Macar basını, borçları nedeniyle zor durumda olan West Ham United'ı, Arap emlak kralının satın almak istediğini yazdı.
İngiltere Premier Lig takımlarından West Ham United'ın, Suudi işadamı Ali al Faraj tarafından satın alınmak istendiğini yazan Independent gazetesi, görüşmelerde ciddi yol katedildiğini bildirdi.
Konuyu araştıran Macaristan'ın tek günlük spor gazetesi olan Nemzetisport, Londra ekibinin 37.4 milyon sterlin borcu bulunduğunu, bu nedenle de zor bir dönem geçirdiğini yazdı. Haberde ayrıca, kulübün satılmasından başka çıkış yolu olmadığı da dile getirildi.
Suudi emlak kralı Ali al Faraj, daha önce de İngiliz ekibi Portsmouth'u satın almak için kulüp yöneticileriyle bir dizi toplantılar yapmış, ancak taraflar anlaşamamıştı.
Rennes'in genç oyuncusu Jeremy Helan'ı, kulübünden habersiz transfer ettiği iddia edilen mavi beyazlıların sonu da Chelsea gibi olabilir.
Manchester City geçen sene, Fransa 16 Yaş Altı Takımının kaptanı olan ve Rennes'de forma giyen Jeremy Helan'ı renklerine bağlamıştı. Ancak işin ilginç yanı, iki kulüp arasında herhangi bir sözleşmenin olmamasıydı.
Chelsea'nin, Gael Kakuta transferi yüzünden 1 sene transfer yasağı aldığının açıklanmasından sonra Rennes kulübü de, FIFA'ya resmi bir başvuruda bulunarak Manchester City'i şikayet etti.
Sky Sports News'in haberine göre, Fransız ekibi uzun süredir bu konuda bir girişimde bulunmaya çalıştığını belirtirken; City ise 17 yaşındaki futbolcuya herhangi bir teşvik primi vermediklerini konusunda ısrar etti.
Rennes'in talebini ciddiye alan FIFA, konuyu araştırmaya karar verdi. Manchester City'nin ise bu karara itirazda bulunmaya hazırlandığı öğrenildi.
Bu arada Le Havre takımından Paul Pogba'yı aynı şekilde transfer ettiği iddia edilen Manchester United kulübü, kendini korumak için yasal işlemlere başvurmaya hazırlanıyor.
City'nin Brezilyalı yıldızı, Barcelona gibi bir kulüpte oynamak isteyeceğini dile getirdi.
Manchester City'nin forvet oyuncusu Robinho, Barcelona gibi bir kulüpte oynamaktan büyük bir zevk alacağını belirtirken, Katalan ekibinden teklif geldiği takdirde bunu reddetmenin çok zor olacağını da sözlerine ekledi.
İspanyol Marca gazetesinin haberinde, Brezilyalı yıldızın "Barcelona gibi bir kulübe hayır demek mümkün değil. Avrupa'da şampiyon oldular. Çok güzel bir şehir ve ayrıca İspanya'da da yaşamak isterdim" sözlerine yer verildi.
Açık açık İspanyol devine göz kırpan Robinho, sözlerine "Barcelona mükemmel bir takım. Benim farkımda olmaları, gurur verici bir durum. Xavi, Iniesta, Messi, Ibrahimovic gibi oyuncularla birlikte kim oynamak istemez ki?" diyerek son verdi.
Dogru demiş![]()
Gel Fenere o zaman![]()
Şu anda Barcelona'ya hayır diyecek oyuncu sayısı çok azdır herhalde..
So what?
Saike
Bir Raul Birde Casillas aklıma geliyor hayır diyecek oyuncular arasında![]()
Para adamı bozuyor
İngiltere parçaladı !..
Dünya Kupası elemelerinde gecenin en farklı sonuçlarından biri İngiltere'den geldi !.. 6. Grup'ta mücadele eden İngiltere, Hırvatistan'ı 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup ederek Dünya Kupası vizesini kaptı.
Wembley Stadı'nda oynanan karşılaşmada İngiltere'ye farklı galibiyeti getiren goller, 18 ve 66. dakikalarda Gerrard, 8 (penaltı) ve 59. dakikalarda Lampard ile 77. dakikada Rooney'den gelirken, Hırvatistan'ın tek sayısını ise 73. dakikada Eduardo kaydetti.
Bu sonucun ardından 8'de 8 yapan İngiltere puanını 24'e yükselterek Dünya Kupası'na gitmeyi garantiledi.
(Ligtv.com.tr)
Oww. Euro 2008'e katılamamalarının intikamını fena almışlar Hırvatlardan
Bugün sana yarın bana Stad aynı herşey aynı , intikam süper birşey yahu![]()
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Ingiltere dolu dizgin gidiyor.Intikamlarini da almislar onlardan mutlusu yoktur![]()
yakışır![]()
Gerrard ve Lampard'ın aynı takımda olduğu bir takım olsa yeryüzünde 2. Barcelona olacak.![]()
Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, eski oyuncuları Kolo Toure ve Emmanuel Adebayor’un transferinden pişmanlık duymadığını ifade etti.
Kolo Toure ve Adebayor gibi eski oyuncularının iyi performans sergilemesinin kendisi için asla sorun teşkil etmeyeceğini belirten Fransız teknik adam, Manchester City karşılaşmasının öncesinde “Toure ve Adebayor’un gidişinden hiçbir pişmanlık duymuyorum. Onlar için kötü şeyler temenni etmem mümkün değil” dedi.
Kadrosuna her zaman olduğu gibi çok güvendiğini belirten Wenger, “Adebayor’u kaybetmiş olabiliriz. Ama kadromuzda Eduardo, Vela, Bendtner, Van Persie, Walcott gibi çok önemli isimler var. Kadromdaki her oyuncuya çok güveniyorum” diye konuştu.