Sayfa 1 / 5 123 ... SonSon
1 ile 30 arası toplam 147 sonuç

Konu: Beşiktaş - M.United | Şampiyonlar Ligi B Grubu 1.Maçı

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Default Beşiktaş - M.United | Şampiyonlar Ligi B Grubu 1.Maçı

Hakem : Nicola Rizzoli
    Yayın : Star

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Başarılar Beşiktaş'a...
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Beşiktaş'ın işi zor olacak,2 sene önceki 2-1 kazandığımız Liverpool maçı gibi olmasını bekliyoruz ama bu sefer daha zor.

Daha motivasyonu yüksek bir Beşiktaş seyredebiliriz,Manchester United'ın 2-0 kazanacağını düşünüyorum.Umarım yanılırım.

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

rooneye bi ders verilir umarım...ama gerçekten zor beşiktaşın işi...gs maçinda iyi oynayan serdar evrayıda zorlar insallah

Nesil
    2007

Beşiktaş kazanmak istiyorsa ki bu da çok zor bence Tabata'yı oynatmamalı.Onun yerinde Yusuf'a görev vermeli.Sağ Kanat S.Özkan Sol Kanat Tello Ortada Fink-Ernst ikilisi olmak zorunda ama forvet çok büyük bir sıkıntı BJK için.En faydalı Holosko olur diye düşünüyorum

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Allah yardımcısı olsun Beşiktaş'ın.İsminin büyüklüğüne yakışan bir futbol sergilerler ve en iyi skoru alırlar umarım.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Manchester United gerek kadro kalitesi gerekse tecrübesi ile Beşiktaş'a karşı bu maçı kazanacağını düşünüyorum.

Beşiktaş'ın galip gelmesi seyircisine bağlıdır.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

grubun ilk maçlarında büyük takımlar tökezleyebiliyo yani ferguson ne yapar o da bilinmez tmm iyi menajerdir yıllardır futbolun içinde ama garip kadrolar çıkarabiliyo gerçi mustafa hocada öyle.yinede az gollü bi beraberlik bekliyorum 0-0 1-1 gibi
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Mustafa bu maçta hiç sürpriz aramaya kalkmasın.Adam akıllı bir kadroyla çıkarsak olası muhtemel muthiş atmosfer ile birlikte bir şeyler yapabiliriz belki.
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Mustafa yazmışım yanlışlıkla.Mustafa hoca olacaktı.Tamam o görmüyor ama yinede saygısızlık olur..
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Aslinda Besiktasa cok azda olsada bi sans goruyordum ama Manchesterin Spurs macindan sonra bu macida alcani dusunuom

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Manchester farklı kazanıcak diye düşünüyorum...

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Son 2 senenin Şampiyonlar Ligi finalisti ile oynayacağız.Söylenecek pek fazla söz yok.Saha ve seyirci avantajımız dışında hiçbir artımız yok rakibe karşı...

Ama en nihayetinde bunun adı "futbol"...

Allah yardımcımız olsun...

-------------------Hakan----------------

İ.Kaş--------Sivok------Ferrari------İsmail

--------------Fink-----Ersnt-------------

S.Özkan---------Tabata-------------Tello

-------------Bobo/Holosko---------------

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Mustafa Denizli Galatasaray maçındaki gibi sürpriz ararsa Tarihi bir fark ortaya çıkabilir ama Beşiktaş ideal diziliş ve 11'iyle sahaya çıkarsa her şey olabilir maçta ama ben yinede Man.Utd'nın galip geleceğini sanıyorum...
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

G.Saray maçındaki tek sürpriz Ekrem'in önlibero oynayıp Fink'in yedek beklemesiydi,Belki Holosko-Nihat birde.Yoksa söylenildiği gibi çok sürpriz bir kadro yoktu...

Nesil
    2008
    Yer
    SİVAS

Umarım Forvette Nihat Tek Başına Oynamaz Oynarsa Beşiktaş Zor Gol Atar
    UmarıM Beşiktaş Alır Ama Hiç Ümidim YoK Benimde

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bu maçtan pek ümidim yok o nedenle Man U kazanır gibi geliyor. Valla bir beraberlik çok iyi olabilir ilk maç için. Bjk nin rakibi diğerleri

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Mustafa Hoca'nın öncelikle, savunmayı sıkı kurması çok önemli. Fantazi aramamalı Hoca... Özellikle avrupa tecrübesi olan oyuculardan kurulu bir defans Manchester United'ın ölümcül hücum gücünü olabildiğince en aza indirgeyebilir.
    --------------Hakan Arıkan---------------
    -İ.Kaş---Ferrari---Sivok---İbrahim Üzülmez-
    Sorabilirsiniz, neden İbrahim Üzülmez? Arkadaşlar, Galatasaray maçında İsmail Köybaşı'nın nasıl kolay çalım yediğini ve defansta bir fiyasko olduğunu gördük. Bence tecrübeli bir İ.Üzülmez çok daha iyidir.

Alman ekolü ile bezeli, savaşan bir orta saha Beşiktaş'a çok iyi gider diyorum ben.
    -----Fink---Ernst-----

Ofansif orta sahada teknik gücü yüksek bir Beşiktaş'ın iş yapacağını düşünüyorum.
    ---S.Özkan---Yusuf---Tello---

Hızlı ve bitirici bir forvet Beşiktaş'ın az gelişen ataklarında kocaman bir umut olabilir.
    ------Holosko------

İbrahim Üzülmez konusunda sana katılıyorum Atıl.Man.United ile maç yapan bir takımın kanatlarının hem savunmada hem hücumda çok koşması gerekir.Man Utd gibi kanatları çok iyi kullanan bir takıma karşı İsmail ile başlarsa M.Denizli fiyasko olacaktır

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Beşiktaş için çok ama çok zor bir maç olacak..Kazanma şansı bence hiç yok.. Ama kaybetse bile son dakikaya kadar oyunun içinde kalmaları onlar adına çok önemli..

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Tabii, taraftarın verdiği destek çok önemli. Eğer, iyi kareografiler ve tezahüratlar yaparlarsa +1 etkisi olacaktır...

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

İnönü de öyle fark mark zor olur... Taraftar desteğiyle iyi işler yapar beşiktaş... Ama yener mi yenilir mi bilemem.... Yalnız fark konusunda mustafa denizli2ye çok iş düşüyor. Adam gibi bir 11 ve diziliş çıkarması lazım... Yani ucuz kahramanlık peşine düşerek enteresan işler yapmadan normal 4-3-2-1 düzeniyle çıksın bence... Fink ve Ernst ile yusuf orta alanda olmalı.... Yusuf'u sola falan çekmesin... solda adam gibi tello, sağda da Serdar oynar işte... forvet konusunda nihat formsuz ve boysuz, bobo en uygunu gibi duruyor ama saktsa bilemem... yalnız beşiktaş'ın beklerde sorunu var..İbrahim kaş falan hadi neyse ama ismail tecrübesiz... Her ne kadar sevmesem de tecrübeden dolayı deli ibo olsa daha iyi olurdu yani DC'lere zaten hiç birşey demiyorum... Ferrari sert futboluyla iyi oynar ama Sivok hata yapabilir bence... Başarılar BJK
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2008
    Yer
    Türkiye

Mustafa Denizli'ye bağlı herşey...Bizim maçtaki gibi saçmalarsa bu İngiliz takımı attıkça atar...Ama iyi bir onbir ve taktikle çıkarsa 1 puan neden olmasın diyorum...Başarılar Beşiktaş

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bana göre Ferraride hata yapabilir gibi geliyor. Rooneyi felan tutmak zor iş

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Yahu şu İ.Üzülmez'in savunma yönü iyi İsmail'den daha yararlı olur lafları palavra...

Kim diyor İ.Üzülmez'in savunma yönü iyi diye...

İ.Üzülmez mi durduracaktı yani Keita'yı?

Herzaman ki gibi skor yazarlarının laf salatasından başka hiçbir şey değil...
    Keita,Yattara gibi çabuk,çevik,dengeli ve teknik adamları durdurabilmenin tek yolu yardımlaşma.İsmail her pozisyonda Sabri ve Keita ile 2'ye 1 kaldı.Deli İbo olsaydı ilk yarı atılırdı.İsmail en azından dengesiz değil.Çocuk sol kulvarı tek başına kullandı.Gitti geldi,gitti geldi.Yusuf orta saha çizgisine bile gelmedi.Ama Keita nasıldı,her pozisyonda Sabri'nin dibindeydi.Bu iş yardımlaşma işi.Birebir kalırsa Evra'yı da rezil eder Keita...

Konusu açılmışken bir yazı paylaşayım;

Oynamadığı bir maçın ardından Üzülmez’e saracak kadar saplantılı değilim ama G.saray maçından sonra bile Üzülmez isminin anılıp, keşkelerle donatıldığını görünce mağlubiyeti de, üzüntüsünü de bir anda unuttum desem yeridir. Efsunlu olduğuna kanaat getireli çok oluyordu ama Manchester maçı arifesinde 11’e yakıştırılması ve bu yönde kamuoyu yaratılmasıyla(ki bir kesim taraftar da buna dahil) bana saldığı korku ile 3 gollü mağlubiyeti bir çırpıda unutturması cidden yıllar sonra kendi nazarımda takdir edilmesini sağladı. (Ben ki derbi mağlubiyetlerini günlerce kafaya takar yemeden içmeden kesilirdim; bu yüzden teşekkürler İbrahim.)

Şimdi beğenilmeyen ve her fırsatta kulp takılan İsmail’e bakıyorum; topla yumuşak, süratli, geriye gömülmek yerine bindiren, ver-kaçlara giren, çizgiye inen, bu sayede orta alanda daralan oyuna genişlik kazandırmak adına 2.bölgedeki pas trafiğine dahil olan, oynamaya çalıştığımız 4-3-3’e ve kısa paslı futbola yatkın, yaşına ve tecrübesizliğine rağmen özgüveni yüksek; hatta Catania ve Süper Kupa maçında sinyallerini verdiği üzere de kendini gösteren ileri uç elemanının ağzına top atacak kadar ayağına hakim ve başı yukarıda. Gelinen noktada bu yetenek ve üretkenliğini maça damgasını vuracak seviyeye çıkaramasa da, kendisine güvenip formayı vermek ve sabretmek adına ciddi ve önemli gerekçelerimiz olduğunu düşünüyorum.

Diğer yandan Üzülmez’e bakıyorum; ama bakmaya başlayalı 10 yıl olmasına rağmen (özellikle son 5 yılında) yukarıda sıraladığım meziyetlerden sadece ‘’bindiren ve çizgiye inen’’ bir oyuncu profili ile karşılaşıyorum, ki bunları da herhangi bir sonuca bağlama yeteneğine sahip olmadığı herkesin malumu; buna mukabil, geriye dönüşlerinde yürüyüş temposundaki yalancı koşuları ile yarattığı sıkıntı ve öncelikle rakibi yerine bölgesini savunması gerektiğini yıllar geçmiş olmasına rağmen kavrayamaması ( rakibi yerine topa odaklanmasından ötürü arkasına sarkan oyuncuları pozisyona sebep olduktan sonra fark ediyor) bu zamana kadar bir çok maçta skora etki etmiştir. Kırmızı kartla atıldığı Fransa milli maçı ve Liverpool deplasmanı, üzerine gidilmesi halinde sözünü ettiğim bu zaafının en net görüldüğü maçlardır. Maalesef pozizsyon bilgisi sıfır.

O kuvvetli olduğu iddia edilen savunma yönü de benim gözümde (birazdan değineceğim) ‘’vazgeçilmeyen bek’’ hikâyeleri kadar yalan ve göz boyamadan başka bir şey değildir. Bir bek düşünün ki ikili mücadelelerdeki top kapma anlayışı ''genellikle'' rakibi formasından çekmek (bu çoğu zaman faulle sonuçlanır ama sonuçlanmasa dahi bu görüntü kirliliğini içime sindiremiyorum) ve yatarak ayağına kapanmaktan ibaret olsun, ki bu da başarısızlıkla sonuçlanması halinde oyundan düşmesi ve pozisyonunu yitirmesine yol açıyor, ama Koray ve Fahri’den görmeye alıştığımız(daha çok Koray) yatarak kayarak müdahaleler, yol açtığı tüm sıkıntılara rağmen bir hırs göstergesi ve mücadele isteği olarak algılanır oldu ve Üzülmez de bu zihniyetin kaymağını yemeye devam ediyor gibi; halbuki savunma oyuncunun öncelikli görevi ayakta kalmak ve pozisyonunu kaybetmemektir; öyle ki yere yatıp da ekarte olduğu her pozisyonda 20-25 metrekarelik bir alan ve rakibe rahat topla oynama fırsatı tanımaktadır; ve Üzülmez denilince akla ilk gelen ‘’ güçlü savunmasına ! ’’dair ekleyeceğim bir başka problem de geriye fazla yaslanmasından ötürü, çizgiye paralel tek bir uzun pasla ceza alanımıza giriş çıkışların fazla efor sarf edilmeden gerçekleşmiş olması, ki bu Şampiyonlar Ligi’nde fazlasıyla baş ağrıtacaktır.

19 yaşındaki İsmail’i mercek altına alırken topla oynama isteği ve özgüveninden söz edebiliyorken, 35 yaşına gelmiş bir oyuncunun defansta yapılan hazırlık paslarını bile ‘’bana atma, ileri şişir, kaleciye dön’’ vb hareketlerle süslemesi aslında içinde bulunduğumuz tartışmanın ne denli gereksiz ve zaman kaybı olduğunun en büyük kanıtdır. Diğer yandan artık kendisiyle özdeşleşen ‘’hücumda topla giderken arkasındaki oyuncunun formasını sarılıp, aynı anda yere düşme’’ hastalığı, son zamanlarda ciddi bir artış gösteriyor ki, bu da yukarıda sözünü ettiğim özgüven eksikliğinin bir başka işareti; zira ne acıdır ki gücünün yetmeyeceğini ve sıyrılıp mesafeyi açması halinde pozisyonu sonlandıramayacağını herkes gibi kendisi de biliyor.

Tamam vefa yalnızca bir semt adından ibaret olmasın, ama sırf vefa ve saygı diyerekten bunca yılı devşirme bir bek oyuncusu ile heba etmek, taraftara yapılan haksızlık ve saygısızlık değildir de nedir. Şu İsmail’i izledikten sonra yemin ediyorum yıllar sonra su ve elektriğe merhaba diyen köylü ile okul yolunu 1 km kısaltan tahta köprülerine kavuşmuş öğrencilerden daha büyük bir mutluluk yaşadım. Sevgiyse klube de sevip, sayarız; hem böylelikle dolaylı yoldan da olsa saha içine faydası dokunur; aksi taktirde bu kadar olumsuzluğundan söz etmişken, iyi-kötü fark etmeksizin şu takımda herkesin kenara alındığı bir ortamda, hiçbir şey vermemesine rağmen sırf tecrübe ve savunma masallarıyla sürekli forma bulan bir oyuncunun varlığı ciddi anlamda takım içinde sıkıntılara yol açacaktır.

Çok iyi hatırlıyorum bundan 3-4 yıl önce Üzülmez’i savunmak adına ortaya atılan gerekçeler sıralandığında futbol kokan tek bir yorum dahi yapılmıyordu, varsa yoksa 5 yıldır hiçbir hoca vazgeçmedi, 6 yıldır hiçbir hoca vazgeçmedi, 7 yıldır bla bla .. ve 10 yıla gelmiş bulunuyoruz.

Öyleyse, Üzülmez’i savunmak adına arkasına sığınılan hangi hoca ‘’benim sol bek adayım Üzülmez’’ demiş bir bakalım.

* Scala dönemi Münch bek, İbo sol iç - kanat*

* Luce zamanında 3lü savunma oynadık, ''beksiz sistem''

* Rıza zamanında 3lü savunma oynadık, ''beksiz sistem''

* Bosque zamanında ilk transfer Fran sol beke, İbo ön tarafa

* Tigana zamanında ilk isteği sol beke Gustavo Nery ama o’nun yerine Rico getirilince tüm planlar alt üst ve Baki’den tutun da Sedef’e kadar herkes deneniyor ve sonunda mecburiyetten Üzülmez’e gün doğuyor.

* Ertuğrul döneminde Üzülmez’in Süper Kupa’dan kalma 3 maçlık cezası ile yola çıkıyoruz ve Antalya maçıyla başlayan periyotta daha 45 dakika dolmadan maçın yorumcusu O. Derelioğlu 5 dakikalık aralıklarla Üzülmez’in kulaklarını çınlatınca tuhaf bir biçimde Üzülmez yine basın ve medyada yokluğu hissedilen ve aranan bek konumuna geliyor; attığı imzanın mürekkebi kurumadan ‘’Kurtuluş’u bu sene sağ bekte izleyebilirsiniz’’ demeci ile Ertuğrul’un da ne denli kendi doğruları olan bir adam olduğunu hesaba kattığımızda Üzülmez'in formayı alması kimseyi şaşırtmıyor.

Vakti zamanında Panathinaikos forumuna üye olup, Seric hakkında bilgi almak maksadıyla açtığım başlığın ve alaycı bir dille yazılan yorumların önce Forza, sonra sözlük ve devamında tüm basına sıçramasından ötürü de hayatımın en büyük pişmanlıklarından birini yaşadığımı itiraf etmeyelim, öyle ki adam daha idmana çıkmadan ön yargılara kurban gitti ve her an patlamaya hazır bir bomba muamelesi görmekten kurtulamadı, zaten bir adama hata yapacak endişesi ile odaklanıldığı vakit, en ufak bir pas hatasında yükselen tepkileri kontrol altına almak da pek mümkün olmuyor; ama Serie A tozu yutmuş bir bek ile Üzülmez kabusunun bu sefer sonlanacağına kendimi öylesine inandırmıştım ki, o anki heyecan ile soluğu Seric’i en iyi bilenlerin yanında almamdan ötürü de kendime kızamıyorum; lakin olur da ''bugüne dek Üzülmez için ne yaptın ?'' sorusu yöneltilirse fazlasıyla tatminkar bir yanıtım olacağından ötürü de rahatım.

Uzun lafın kısası;

Üzülmez bek değildir, hiçbir zaman olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır.

Hayranlık uyandıran performansı ve akılda kalan maçları; Scala ve Luce zamanına tekabul etmektedir, o dönemde de yukarıda ifade ettiğim üzere asla bek olarak görev yapmamıştır; zaten o dönem oynamaya çalıştığımız sistemde bek diye bir mevki de bulunmamaktadır. Lucescu, Beşiktaş kariyeri boyunca Üzülmez ile yalnızca bir kez 4’lü savunma oynamayı denemiş, onda da AEK’dan 5 gol yiyerek Üzülmez ve 4'lü savunmaya töbe etmiştir. Tüm bunlardan ötürü, bilmem kaç yıldır hiçbir hoca vazgeçmedi, bu takımın öncelikli beki Üzülmez vb görüşler zerre kadar gerçeği yansıtmamaktadır.

Gökhan Gönül, Uğur Uçar örneklerinden gerekli dersleri çıkarıp, Üzülmez'in Şampiyonlar Ligi tecrübelerinden yararlanmamamız dileğiyle ...

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Manchester her yönden Beşiktaş'dan en az 3,4 gömlek üstte bir takım.Ama bunun adı futbol.Ne olur bilinmez fakat Manchester'da Beşiktaşa kaybetmez heralde.
    Eğer bir süpriz olmassa Manchester rahat kazanacaktır umarım yanılırım.Olurda iki sene önceki gibi bir galibiyet çıkarsa açıkçası şaşırırım.O süprizdi bu ne olur tanımı bile olamaz bence.

Başarılar ve bol bol şans Beşiktaşa.
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

BJK TV de ALen şöyLe birşey söyLedi. SürekLi yoLda,sokakta,bakkaLda heryerde beni gören Abi LiverpooL maçındaki atmosferin aynısı Manchester maçında da oLacakmı diye soruyor. ŞöyLe söyLeyeyim atmosferLer ısmarLama iLe oLmaz, o anda, anLık duyguLar iLe ortaya çıkar. Sipariş iLe LiverpooL maçının aynı atmosferini bir daha yaratamayız dedi. BeLki daha da iyisini yaparız orasıda ayrı dedi

YeniLeceğiz, ama iyi oyun iLe yeniLeLim.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

bu maçı ve sonucunu çok ciddiye almaya gerek yok, burda snuç ne olursa olsun beşiktaş fazla etkilenmeden önüne bakmalıdır

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Sonuçta yabancı sınırı yok istersek 8 yabancıyla çıkalım maça farketmez. İnönün atmosferinin aynı şekilde olması için kafadan gol yemememiz lazım. İlk yarım saat gol yemeyelim üstüne bir de gol atarsak o atmosferden kat be kat daha fazlası olur eminim.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Bende ilk 30 dakika Gol yemezsek Bir Sürpriz Çıkarırız Diye düşünüyorum

Sayfa 1 / 5 123 ... SonSon

Mesaj Yetkileri